Üç büyüklerin gizli planı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
schumici

schumici

Üye
    Konu Sahibi
Üç büyüklerin gizli planı
Üç büyükler AB pasaportlu futbolcuların Türkiye'de yerli statüsünde oynaması için TFF'ye başvuruyor...
Transferde bugüne kadar yabancı tercihlerini genellikle Güney Amerika ülkeleri futbolcularından yana yapan üç büyüklerin, bu sezon Avrupalılara dönmesinin sırrı belli oldu.
Sabah Gazetesi'nin haberine göre; Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın yeni sezon öncesi yabancı tercihlerinin tümünü AB ülkesi pasaportu taşıyan futbolculardan yana yaparak, daha sonra bu oyuncularının yerli statüsünde oynatma konusunda plan yaptığı ortaya çıktı.
Yaklaşık iki aydır AB pasaportlu futbolcuların yerli statüsünde oynaması izninin alınması konusunda hazırlık yapan büyükler, İspanya Mahkemesinin Nihat'ı örnek gösterip Türk oyuncular için verdiği kararla adeta dört köşe oldu.
İspanya Mahkemesinin aldığı kararın orijinal metnini bekleyen ve önceki gün bu metne ulaşan Fenerbahçe yönetiminin öncülük ettiği kulüplerin, bu konuyla ilgili bu hafta sonuna kadar Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) başvuracağı öğrenildi.
İSPANYA KARARI EMSAL
Türk futbolcularına AB kapısının açılması, AB vatandaşı yabancıları Türkiye'de yerli statüsünde oynaması konusunda birkaç yıldır uğraş veren kulüplerin ekmeğine yağ sürmüş oldu.
Bu konuda Fenerbahçe yönetiminin iki yıl önce Nicolas Anelka ile ilgili yaptığı başvuru Tahkim Kurulu tarafından 3'e 2 reddedilmişti.
Ancak İspanya mahkemesinin aldığı kararın ardından yapılacak olan başvuruda bu kez olumlu sonuç alınma ihtimalinin çok yüksek olduğu öğrenildi.
Hem AB'yi hem de Türkiye'yi bağlayan Ortaklık Konseyi Kararı ile bir karşılıklılık anlaşması olması, Türkiye'de de büyük bir ihtimalle İspanya Mahkemesi'nin kararının tanınmasına yol açacak.
AB DIŞI OYUNCU SAYISI 3
Eğer TFF üç büyüklerin isteğini kabul ederse büyük ihtimalle AB üyesi ülkeler dışından yabancı oyuncu transferi 3 ile sınırlandırılacak.
Bu arada Futbol Federasyonu'nun üç büyüklerin müracatına olumlu yanıt verip AB pasaportlu oyuncuların Türkiye'de yerli statüsünde oynama izni vermesi en çok büyüklerin işine yarayacak.
Çünkü Anadolu takımlarının kadroları yine yüzde 80 oranında AB üyesi olmayan oyuncularla dolu. Federasyonun, AB pasaportlu oyuncularına yerli hakkı tanıması halinde Galatasaray'ın tüm yabancıları yerli statüsünde sayılmış olacak.
2004'TEN BERİ AB STATÜSÜNDE
Nihat Kahveci'nin 2004 yılının ocak ayında İspanya'da mahkeme kararıyla, AB statüsünde oynama hakkı almasıyla başlayan süreç, geçtiğimiz günlerde bu hakkın tüm Türk oyunculara tanınmasıyla sonuçlanmıştı.
O dönem Nihat'ın avukatlığını yapan Juan de Dios Crespo, bu davayı Avrupa Toplulukları Mahkemesi'ne taşımış ve bu kararı tüm AB ülkelerinde uygulatacak yeni bir kararın çıkmasını sağlamıştı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt