Ubuntu yakında akıllı telefonlara geliyor!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Ubuntu yakında akıllı telefonlara geliyor!
Bu önemli haberi zaman kaybetmeden sizle paylaşayım dedim arkadaşlar. Size daha önce bilgisayar ortamında beğenilen bir Linux türevi olan Ubuntu'nun Nexus 7 tablete entegre edildiğini şu haber konumda belirtmiştim:
http://www.maxicep.com/cep-telefonl...lgisayarlara-gelmeye-hazirlaniyor-726068.html

Şimdi ise Ubuntu'nun akıllı telefonlar içinde geleceği Ubuntu'nun yapımcısı Cannonical tarafından bizzat duyuruldu. İnternet üzerinden yapılan duyuruda Ubuntu'nun yakın bir zaman içinde akıllı telefonlar için piyasaya sürüleceği doğrulandı. Android ve iOS piyasaya hakimken ve de Windows Phone 8, Blackberry OS gibi yeni nesil işletim sistemleri piyasada yer edinmeye çalışırken yeni bir mobil işletim sistemi bazı kullanıcıları cezbetmeyebilir, ancak bilgisayarda Ubuntu kullanan kullanıcılar için bu iyi bir haber.

Uygulama imkanlarına gelecek olursak;Ubuntu mobil, telefon çevirici, SMS&MMS, web tarayıcı, e-posta istemcisi, kamera, fotoğraf galerisi, müzik ve video oynatıcı, hesap makinesi, çalar saat gibi gerekli olan uygulamaları içinde gömülü olarak barındıracak. Ayrıca işletim sistemi HTML5 tabanlı uygulamaları da çalıştırabilecek. Buna ek olarak bilgisayarlarımızdaki Ubuntu işletim sisteminde çalışan programlar küçük değişikliklerle Ubuntu mobil içi optimize edilebilecek.

Bahsi geçen mobil işletim sistemi şu an Galaxy Nexus'a göre hazırlanıyor. Yani aynen Android 4.0'dan itibaren gördüğümüz gibi bu işletim sisteminde de fiziksel buton olmayacağını söylememiz mümkün. Ayrıca Ubuntu'nun başka mobil cihazlara da geleceği söylentiler arasında.

İşletim sistemini tanıtım videosu şöyle:
[video=youtube;cpWHJDLsqTU]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cpWHJDLsqTU[/video]
Daha fazla bilgiye işletim sisteminin internet sitesinden ulaşabilirsiniz:

Bakalım Ubuntu mobil piyasada kendine yer edinebilecek mi?

Mobilator-Maxicep.com

PriZm

PriZm

Üye
Hobaa :D:aha::halay1:

aleranol

aleranol

Üye
Ubuntu şu an telefonumda yüklü. Ancak belirleyemedigim bir terminal hatası yüzünden baslatilamiyor. Bunun uygulamasini ben 1 ay kadar önce yüklemistim. Daha imaj filan yeni indi. Ayrıca bu henüz mobil değil tam sürüm ve lag var.

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
aleranol

aleranol

Üye

Senin cihaza çıkar bu :)

Bildiğim kadarıyla bu Android'den tamamen bağımsız çalışacak. Dalvik felan olmayacakmış.

Umarım. Ayrıca n4 ün resmi yaklaşık 1 yıldır ubuntunun sayfasında var

KinG Tornado

KinG Tornado

Üye
:tşk:

PriZm

PriZm

Üye

Senin cihaza çıkar bu :)

Bildiğim kadarıyla bu Android'den tamamen bağımsız çalışacak. Dalvik felan olmayacakmış.
Evet recovery'den kuruluyor.android ile alakası yok.

İnşallah çıkar :D da kurtulurum şu dalvik zırvanasından:D

ayrıca Nexus'a çıkmışsa Galaxy S'e de gelir demek :D

PriZm

PriZm

Üye
Cidden çok fena heyecan bastı :ehe biraz hava yapalım :cool

- - - Eklendi - - -

cidden müthiş birşey ya resmen şok oldum tam bana göre :D
Swype geçişleri tam istediğim gibi.MeeGo havasında :)

[video=youtube;LoXpLUr5WB4]http://www.youtube.com/watch?v=LoXpLUr5WB4[/video]

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Cidden çok fena heyecan bastı :ehe biraz hava yapalım :cool
Ben bilgisayarda Ubuntu kullanmadım, ama telefonda denerim herhalde. Seni bu kadar heyecanlandırdığına göre süper olmalı bu yenilik :)

aleranol

aleranol

Üye

Ben bilgisayarda Ubuntu kullanmadım, ama telefonda denerim herhalde. Seni bu kadar heyecanlandırdığına göre süper olmalı bu yenilik :)

Windows xp de 1 saat normal bekleyen laptobum cayır cayır yanarken ubuntu kurunca neredeyse hiç ısınmamıştı. Cidden çok iyi linux

PriZm

PriZm

Üye

şuanda ubuntudan yazıyorum :D windowsu son kullanışım 1 ay önce falandı o da arkadaşlar gelmişti oyun oynamak için :ehe

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi

Windows xp de 1 saat normal bekleyen laptobum cayır cayır yanarken ubuntu kurunca neredeyse hiç ısınmamıştı. Cidden çok iyi linux
Denemek lazım :)

şuanda ubuntudan yazıyorum :D windowsu son kullanışım 1 ay önce falandı o da arkadaşlar gelmişti oyun oynamak için :ehe
Ben kendimi bildim bileli Windows'tayım. İşin kötüsü XP birde :)
Yakın zamanda laptop alırsam ya 7 yada 8 kullanacağım.

PriZm

PriZm

Üye

Denemek lazım :)

Ben kendimi bildim bileli Windows'tayım. İşin kötüsü XP birde :)
Yakın zamanda laptop alırsam ya 7 yada 8 kullanacağım.
ben olsam Windows 8'li yeni pc alsam Windows 7'ye downgrade ederim.
Dokunmatik için uyarlanmış bir başlat arayüzü gerçekten berbat.Hele Metro'ysa..

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi

Ben bir tanıdığımın bilgisayarında Windows 8'i kullandım. Bende beğenmiyordum. Ama 2-3 saat kullanıp alışınca hoşuma gitmeye başladı. Zaten mağazada bir uygulama var, görünüm başlat menülü klasik görünüm şeklinde oluyor. Ama orjinal birşey, öyle reklam gibi absürt olaylar yok. Şahsen ben 2-3 saatlik kullanımımla metro arayüzünü beğendim. O programı kullanmam.

Uruloki

Uruloki

Üye

Biraz sıkıyor yeni sistemlerde key i bios a gomuyorlar ve legacy denilen bir durum var bios da aynı bootloader kilidi ve çoğu üretici bu modu gizliyor ayrıca bazılarında açılınca cihaz boot dahi olmuyor yani microsoft yaptı yapacağını

Simdi gelelim bu ubuntu meselesine tamamen android kerneli ve çekirdeğini kullanıyor ama dalvik yok arada ki ubuntu ekibide bunu hedefliyor dalvik i kaldirarak sistemin daha hızlı çalışmasını ama şöyle bir durum var dalvik sistemin donanimi ne olursa olsun özel kod gerektirmeden calistirabiliyor yani ubuntu cikarsa belli cihazlara gelir ki bu da zorla olur ki ayrıca ubuntu kendi telefonunu urettirecek

saruman_me

saruman_me

Üye
sadece android için mi geliştirildi mmego ya falan yüklenemezmi..?

PriZm

PriZm

Üye
sadece android için mi geliştirildi mmego ya falan yüklenemezmi..?
Şimdilik sadece android için geliştirildi.

Nexus S için olan tam sürümünü bekliyorum.eminimki galaxy s de çalışacaktır

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt