Ubuntu Kurulumu

Sponsorlu Bağlantılar

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
    Konu Sahibi
En azından desteği daha fazla :)

tarık_07

Üye
Arkadaşlar merhaba, ubuntu kurmak istiyorum. Ubuntu 12.04.3, 32 ve 64 bit indirim, sistem özelliklerim aşağıdadır, 32 mi 64 bit mi kurayım, ve aşağıdaki sistemde driver sorunu olurmu. Windows 7 32 bit kullanıyorum şuan, 500 gblık bir hdd de, c:100 gb = Windows 7, d : 400 gb = depo ve yedekler. Bu disk kurulumu nasıl yapacağım ubuntuda, c ye yüklediğim zaman ubuntuyu, d sürücüsüne bişey yapmama gerek varmı otomatik gelecekmi ubuntuya, yani ben şuan 100 gb lik Windows yüklü alanı silip ubuntu kuracağım, d yi biçimlendirme yapmadan aynı şekilde kalmasını istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

CPU Türü : DualCore Intel Pentium E2180
Anakart Adı : Foxconn 45CMV/45CMX/45GMX Series
Anakart Çipseti : Intel Lakeport-G i945GC
Sistem Belleği : 2048 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM)
Görüntü Bağdaştırıcısı : ATI Radeon HD 3400 Series (512 MB) (ATI Radeon HD 3450 (RV620) Görüntü Bağdaştırıcısı)

UpOneTR

UpOneTR

Üye
Arkadaşlar merhaba, ubuntu kurmak istiyorum. Ubuntu 12.04.3, 32 ve 64 bit indirim, sistem özelliklerim aşağıdadır, 32 mi 64 bit mi kurayım, ve aşağıdaki sistemde driver sorunu olurmu. Windows 7 32 bit kullanıyorum şuan, 500 gblık bir hdd de, c:100 gb = Windows 7, d : 400 gb = depo ve yedekler. Bu disk kurulumu nasıl yapacağım ubuntuda, c ye yüklediğim zaman ubuntuyu, d sürücüsüne bişey yapmama gerek varmı otomatik gelecekmi ubuntuya, yani ben şuan 100 gb lik Windows yüklü alanı silip ubuntu kuracağım, d yi biçimlendirme yapmadan aynı şekilde kalmasını istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

CPU Türü : DualCore Intel Pentium E2180
Anakart Adı : Foxconn 45CMV/45CMX/45GMX Series
Anakart Çipseti : Intel Lakeport-G i945GC
Sistem Belleği : 2048 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM)
Görüntü Bağdaştırıcısı : ATI Radeon HD 3400 Series (512 MB) (ATI Radeon HD 3450 (RV620) Görüntü Bağdaştırıcısı)

32 kur

UpOneTR

UpOneTR

Üye
Isyersen o 400luk alandan 50-100 gb çkarıp ubuntu için alan oluşturup oraya kurabilirsin ve istediğinde win7 istediğinde ubuntuya girebilirsin

Ayrıca orda bolum seçme var C yi secersin orayi formatlar oraya kurarsn dye karismamis olursun

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
    Konu Sahibi
32 kur tabi :) ati kartlarda ekran kartı driverı kurmanda fayda var ısınmayı engeller

UpOneTR

UpOneTR

Üye
@Metalci Melek
Ben sormayı unuttum
Driver işi nolcak :D
Mesela nvidia bilmem ne model ekran kartim var varmdr ubuntu için driverı:)

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
    Konu Sahibi
Ubuntuda driver sorunu olmuyor :) sadece ati kartların bazısında ısınma oluyor nvidia kartlarda sorun pek çıkmıyor

UpOneTR

UpOneTR

Üye
Ubuntuda driver sorunu olmuyor :) sadece ati kartların bazısında ısınma oluyor nvidia kartlarda sorun pek çıkmıyor
Sorun olmuyor derken :D
Yani var dimi driverları mesela benim ethernet kartm var biraz eski gibi vadir onun driverı cd yok :)

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
    Konu Sahibi
Hacı ubuntuda driver kurmuyorsun :) %90 kendi tanıyor

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
    Konu Sahibi
Buraya kart modeliyle beraber bi konu açıcan araştırıp bakacaz :D

UpOneTR

UpOneTR

Üye
Ubuntuda hangi tarayıcı kullanılıyo :D

tarık_07

Üye
Peki arkadaşlar, windows dosya biçimi olan d diski ubuntuda sorunsuz çalışacak demi d deki hiçbişey silinmeyecek, birde driver varmı acaba benim ekran kartına göre?

Takipçi Satın Al

Üst Alt