Ubuntu edge özellikleri süper !

Sponsorlu Bağlantılar

alperen kutuk

Üye
    Konu Sahibi
Ubuntu edge özellikleri süper !
Canonical Ubuntu mobil versiyonuyla çalışan ilk akıllı telefonunu görücüye çıkardı. Ubuntu Edge olarak adlandırılan akıllı telefonun piyasaya çıkışı için Indiegogo bağış gibi ilginç bir yönteme başvuruluyor. Ubuntu, hayranlardan ve mobil bilişim profesyonellerinden toplam 32 milyon dolar toplamayı hedefliyor.
64 x 9 x 124 mm’lik boyutlara sahip olan Ubuntu Edge kullanıcılara hem Ubuntu mobile OS hem de Android ile başlatma fırsatı tanıyacak. Ayrıca kullanıcılar telefonu bir konnektör yardımıyla PC’ye bağladıklarında Ubuntu masaüstü PC gibi çalışma fırsatı da bulacak.

Ubuntu Edge’in teknik özelliklerine baktığımızda, Canonical’ın deyimiyle “en hızlı çok çekirdekli işlemci”, 4 GB RAM, 128 GB dahili bellek, 4.5 inç, 1280 x 720 piksel çözünürlüklü safir kristal ekran, 8 megapiksel düşük ışıkta iyi çekim yetenekli arka kamera, 2 megapiksel ön kamera, çift bant LTE, çift bant 802.11n Wi-Fi, Bluetooth4.0 ve NFC gibi dikkat çekici unsurların bulunduğunu görüyoruz.
Şirket Ubuntu Edge’in 4.5 inç ekranının neden 720p çözünürlüğe sahip olduğuna dair bilgilendirme yapmaktan da geri durmadı, 300 ppi’nin üzerindeki piksel yoğunluğunun görüntü kalitesini artırmaktan çok aşırı yük getirdiğini kaydetti. Kendilerinin renk, parlaklık ve dinamik kontrast aralığı gibi ayarlara odaklandıklarını ve sonuç olarak bu unsurlar bakımından denge yakalayan bir ekran tercihinde bulunduklarını kaydetti.

Canonical açtığı bağış kampanyasının ilk günü ve ilk 5 bin müşteri için 600 dolarlık bir fiyat belirledi. Bunun sonrasında fiyat 830 dolara yükselecek.


Ubuntu Edge Mayıs 2014′te piyasada olacak. Ancak şirketin kurucusu Mark Shuttleworth’un söylediğine göre bağışçılardan toplam 32 milyon dolar para toplanmadıktan sonra akıllı telefon piyasaya çıkmayacak. Shuttleworth şimdiye kadar hiçbir telefon üreticisinin bu kadar iddialı özellikleri tek bir pakete koymadığını iddia etti. Bu da telefon için neden yüksek bir fiyat belirlendiğini açıklıyor.
 


partyhard

Üye
''300 ppi’nin üzerindeki piksel yoğunluğunun görüntü kalitesini artırmaktan çok aşırı yük getirdiğini kaydetti''
işte bu çok doğru.
 
_RYUK_

_RYUK_

Üye
bataryasi nasıl olacak
 
Türe

Türe

Üye
Bu özellikler için daha rahat 3 yıl var.
 
fk555897

fk555897

Üye
Böyle bir telefon üretilirse ve marketi de sağlam olursa. Samsung gibi firmalar plastik telefonlarla satış yapmaya devam edebilir mi acaba?
 
skylinegti

skylinegti

Üye
mükemmel ötesi birşey hayran kaldım ...
 
Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Düşük ışıkta iyi çekim yetenekli kamera ne kadar yetenekli olacak acaba
 
caglar b

caglar b

Üye
bu görseller gerçek mi yoksa konsept mi ?
 
Buraxlive

Buraxlive

Üye
Bilgisayara bagladıgında masaüstü gibi kullanabilmek çok saglam bir özellik. Umarım haberdeki donanım ve özelliklerle gelir. Bekliyoruz.
 

alperen kutuk

Üye
    Konu Sahibi
galiba konsept
 


Üst Alt