Ubuntu 9.10 LXDE ve KDE masaüstü n900de

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

deli fisek

Üye
    Konu Sahibi
Ubuntu 9.10 LXDE ve KDE masaüstü n900de
Öncelikle merhaba,

Bu ilk konum n900 alalı bir yıl oldu.Yaklaşık 6 yıldır linux dünyasındayım ve ileri düzeyde python, linux terminal bilgim var. Şu an size 9.10 sürümünün ekran görüntülerini veriyorum nasıl yüklediğim ile alakalı detaylı bir biçime yakında anlatacağım. Başta yaptıklarıma gelirsek,

- ubuntu 10.10
- android 2.3.4 (herkes çalıştırabilir)
- meego(developer version emmc ye kurdumyani maemo tamamen silerek)
- Mer OS
- Easy Debian( xfce4 , gnome masaüstlerini kurup aynı lxde gibi kullanımı kolay hale getirdim)

Ubuntuyu kısaca kurulumu şöyle internetten ubuntu arm tabanlı dosyasını indirip hafıza kartına ext3 formatındaki bölüme çıkarttım daha sonra chroot yardımıyla n900 de gerekli ayarlamaları yapıp multiboot veya uboot ile boot ettim.

converter2

converter2

Üye
paylaşım için teşekkürler en kısa zaman da bekliyorum paylaşımlarını n 900 den sıkıldım artık hiç bir özellik çıkmadı çıkmıyorda değişik birşeyler görmek güzel.

mert_1047

mert_1047

Üye
anlatım eksiklerle dolu çok üstü kapalı anlatmışsınız!!!

deli fisek

Üye
    Konu Sahibi
mert_1047

mert_1047

Üye
kod yaz nasıl nedir arkadaşım sen ver adam akıllı biz hallederiz madem hazır değil konuyu niye veriyorsun ki!

ubuntu kurmak yeni bişey değil mido.fayad 10.10 kurmuştu görmüştüm fakat ingilizce anlatan bi yer bulamadığım için vazgeçmiştim

başlıktada yanlış yazmışsınız 9.10 demişsiniz bilginize

loko34

loko34

Üye
konuyu acan arkadasa tesekkur ediyor ve konunun devamini biz acemi linux'cular icin cok detayli anlatmasini rica ediyorum..

nicedir bende bu konuyu yabanci kaynaklardan takip ediyordum..

enolaguy

Üye
iyi paylasim debian ubuntu linux un her hali n900 e hayir demiyor iste ekran goruntuleri basbayagi linux bunun artisi eksisi lami cimi yok

loko34

loko34

Üye
Gerek Kubuntu gerekse bu konuyu takip ediyorum ancak şu olayı anlaşılır şekilde anlatacak kardeşler biraz hızlı olsalarda şu cihazdan soğumasak..

mert_1047

mert_1047

Üye
Gerek Kubuntu gerekse bu konuyu takip ediyorum ancak şu olayı anlaşılır şekilde anlatacak kardeşler biraz hızlı olsalarda şu cihazdan soğumasak..

Cihazdan Niye Soğuyorsunuz ki Anlamadım? Sanki maemo bölümündeki çoğu kişi cihazdan soğumak için özel bir çaba sarfediyor soğunacak bi durum yok bence androidle beraber çok da güzel oluyor 20 ye yakın hd oyunum var chainfire sayesinde tegra hdlerde oynanabiliyor daha ne isterim ubuntuya pek ihtiyaç duymam şuan için birde neler çalışıyor bunlar önemli!?

birde işlemci arm olduğu için normal ubuntu programlarını kabul etmeyebilir sanırım çünkü i386 olmadığı için programlarında arm versiyonu bulunması gerekir

loko34

loko34

Üye
Kardeş ben android yüklemedim ve cihaz ilk aldığım gibi..

mert_1047

mert_1047

Üye
o zaman ubuntu için çok kasma derim hayal kırıklığı olabilir dediğim gibi sonuçta işlemcimiz arm mimari bi pc işlemcisi değil ona uydurulmuş pro bulmak gerek android tavsiye edebilirim pişman olmazsın sadece alo denilmiyor geriye kalan kısımlarda pek bi problem yok

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt