Twitter, Twitter’ın patentini aldı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
doctorrr

doctorrr

Üye
    Konu Sahibi
Twitter, Twitter’ın patentini aldı
Dünyanın en büyük mikrobloğu olan Twitter,sunduğu hizmetin temel prensiplerini açıklayan patentin sahibi oldu.



Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey ve kreatif direktörü Christopher Isaac Stone’un 2008 yılında başvurusunu yaptığı ve yaklaşık beş yıl sonra sahip olma şansını buldukları patent, ‘cihazlardan bağımsız noktadan çoklu noktaya iletişim’ odaklı bir sistemi ifade ediyor.

Mashable sitesinin haberine göre, patentte yer alan bir kısım şöyle:

“Sistem, bir mesajın bir veya daha fazla kullanıcıya ulaştırılması için düzenlendi... Sistem, mesajın ulaşacağı kullanıcının bilgisine dayanarak mesaja kural işler, böylece mesajın bitiş noktalarını belirler. Bu bitiş noktaları örneğin, kısa mesaj hizmeti (SMS), anında mesajlaşma (IM), e-posta, web sayfası çıkışı veya uygulama programı arayüzü işlev çağrısı olabilir.”

Mashable’a göre, Twitter elde ettiği patenti savunma amaçlı kullanacak. Şirket, geçtiğimiz yıl, çalışanlarının isteği dışında patent davaları açmayacağını açıklamıştı.

The Verge sitesine yapılan açıklamada, Twitter, “Birçok şirket gibi, biz de yaptığımız yenilikler için patent başvurusu yapıyoruz. Bu yüzden patentleri mühendis ve tasarımcılarımızın kontrolünde bulundurmak için Yenilikçilerin Patent Anlaşmasını (IPA) sunduk” ifadesini kullanmıştı.

FACEBOOK RAHATSIZ OLACAK MI?

Mashable, Twitter’ın aldığı patentin Facebook’u rahatsız edebileceğine dikkat çekti. Facebook, Twitter’la beraber bir mesajın bir veya çoklu kullanıcıya gönderilebildiği en büyük sosyal ağdan bir tanesi konumunda.

Facebook, Instagram’ı satın aldıktan sonra fotoğraf paylaşım uygulamasıyla Twitter arasına duvar örmüş, bu hamle sosyal ağ piyasasındaki rekabeti artırmıştı.

Twitter’ın aldığı patentin ne kadar gerekli olduğunun yanı sıra, gelecekte sosyal medya ağları arasında bir kavga çıkarıp çıkarmayacağı da şimdiden merak konusu.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt