Tüyler Ürperten Operasyon

Sponsorlu Bağlantılar

Samet.25

    Konu Sahibi
Tüyler Ürperten Operasyon
7 yaşındaki Emre'ye yapay kafatası kemiği takıldı.



7 yaşındaki Emre'ye yapay kafatası kemiği takıldı.

İzmir'de trafik kazasında ağır yaralanan, doktorların yaşatmak için kafatası kemiğini çıkarttığı 7 yaşındaki Emre Erpolat, Avustralya'da özel sipariş olarak yaptırılan akrilik kafatası kemiği ile eski görünümüne tekrar kavuştu.

Baba Mustafa Erpolat, "Oğlumuzun görüntüsünün düzelmesi evdeki matem havasını bile azalttı. Yaşadıklarımız anlatılamaz. Emre'nin görüntüsü eski haline geldiği gibi beyindeki basınç azaldığı için daha iyi olacak" dedi.

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde oturan Sevim- Mustafa Erpolat çiftinin iki oğlunun küçüğü olan Emre, geçen yıl ilkokula başladı. Emre, birinci dönemin sonunda aldığı 5'lerle dolu karnesini Bergama'da yaşayan anneannesine göstermek istedi. Emre, anne, baba ve ağabeyi ile birlikte kendi araçlarıyla geçen 9 Şubat'ta Bergama'ya gitti, ancak dönüşte trafik kazası meydana geldi.

Emre dışındakiler kazayı hafif atlatırken, talihsiz çocuk ağır bir kafa travması geçirdi. Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Emre Erpolat, yaklaşık 45 gün yoğun bakımda kaldı, yaşam mücadelesi verdi. Hastaneye getirildiğinde yaşatılması için kafatası kemiği çıkartılan Emre'nin başında meydana gelen çökük, beyin hasarı kadar aileyi perişan etti.

Yaşam mücadelesini kazanan Emre taburcu edildikten sonra oğullarının eski görüntüsüne kavuşturulması için çare arayışlarına başlayan Erpolat ailesi, Beyin Cerrahı Prof.Dr. Yusuf Erşahin'in "yapay kafatası kemiği ile mümkün" demesi üzerine, İzmir Kent Hastanesi'nde hazırlıklar başladı. Emre'nin ameliyata alınması için gerekli süre beklenirken, kafasına nakledilecek yapay kafatası kemiğinin siparişi için gerekli çekim ve ölçümler yapıldı. Avustralya'da bir firmaya özel olarak yaptırılan akrilik kafatası kemiği yaklaşık 15 gün önce hastaneye ulaştı ve Emre ameliyata alındı.
 

Benzer Konular

komando04
Cevap
2
Görüntüleme
386
angry_birdss
Muhammet DEDE
Cevap
0
Görüntüleme
513
Muhammet DEDE
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
479
Haydar
spy ghost
Cevap
2
Görüntüleme
332
spy ghost


Üst Alt