Türkler Ve Icatlar

Sponsorlu Bağlantılar

LuckyDALT0N

LuckyDALT0N

Üye
Tuvaleti biz bulduk avrupalılar bizden öğrendi ;) Logaritma'yıda biz bulduk,kişinin adı tam aklımda değil

• Beğen
Tepkiler: Burak

Burak

Üye
turklerde ıcad yapabılıyor bıcok ornek verıldı bu konuda

LuckyDALT0N

LuckyDALT0N

Üye
​Tabi yapabiliyoruz,ne eksiğimiz var elin gavurundan

Joker.

Joker.

Üye
Avrupa temizliyi bizden öğrendi

NiTr[O]gEn

NiTr[O]gEn

Üye

.
Eğitim sistemimiz mi yanlış HAYIR.

Evet Yanlış Arkadaşım Çünkü Eğitim yok
At yarışı olarak görülüyor öğrenciler
Örneğin Şu not sistemi Sınav sistemi berbat birşey bana göre
Okula gelen çocuk Sırf iyi not almak İçin ,
sınıfı geçmek İçin çalışıyor Öğrenmek için değil yani
Şu sınıfı geçiyim hesabı ama not sistemi diye birşey olmazsa belki daha farklı birşeyler olabilir.

He unutmadan birde şu var arkadaşlar.

Ne olursa olsun Kim olursa olsun Türkiyemizde Yeteneklere Değer verilmiyor malesef
Genç bilim adamlarımıza uygun imkanlar sağlayan diğer ülkeler Onları elimizden alıyor biz ne yapayıroz seyrediyoruz,
Genç Futbolcular,basketçiler,sporcular vs Yetişiyor Yetenek Var (en basit kendiim yaşadım bu dediğim olayı)
Maça çıkacaz Yeteneği değilde Hiç topa vurmayı bilmeyen Başkanın yeğeni sahaya çıkar.Sonra seni kadroya bile almazlar bu adam kayırma yüzünden vs.

Daha böyle Değerlerimize yeteneklerimize sahip çıkmadığımız çıkılmadığı sürece Türkiye böyle olmaya devam edecek malesef...

BrainFree

BrainFree

Üye
Arkadaşlar merak ediyorum.
Edison ampulü icat etmiş günümüzde milyarlarca üretiliyor kullanılıyor.
Bilgest interneti bulmuş.internetin olmadığı bir dünya hayal edin bakalım...
Telefonu graham bell icat etmiş peki ya telefonsuz bir dünya...
Peki hayal edin araba olmasa uçak olmasa tren olmasa bisiklet olmasa gemiler olmasa nolurdu..
Şimdi gelelim bize günümüzde kullanılan yaygın DÜNYAYA KATKIDA BULUNAN ŞU TÜRKTE ŞUNU BULMUŞ HELAL OLSUN DEDIRTEN BIR ICATIMIZ BULUŞUMUZ VAR MI.BEN ARAŞTIRDIM YOK.VARSA YAZIN LÜTFEN
Kafanız mi basmıyor HAYIR
Eğitim sistemimiz mi yanlış HAYIR.Avrupadaki ne ise aynen ordan alıp burda uygulanıyor.
Peki o zaman niye havasından suyundan değil heralde...

Ulan onu bunu bıraak Maxicep olmazdı o zaman ağzını hayra yor :aman2:

----------Eklendi @ 00:43:37 ---------- Yazıldı @ 00:37:34 ----------

Avrupa temizliyi bizden öğrendi

Orta çağ avrupasında paristeki insanlar - evet o fransanın başkenti olan - afedersiniz dışkılarını çoraplara doldurur atarlarmış camdan :s . Sonra 3 şeyi icad ediyorlar:
1- içi dolu çoraplardan korunmak için ŞEMSİYE
2- Yerdeki pisliklere ayaklarını uzak tıtmak için TOPUKLU AYAKKABI
3- Pis kokuları almamak için PARFÜM
:D
Arkadaşlar buradan şunu anlıyoruz ; kimin neye ihtiyacı varsa onu icad eder veyahut çalar. Know? Well.

Emma-Watson

Emma-Watson

Üye
    Konu Sahibi
Ulan onu bunu bıraak Maxicep olmazdı o zaman ağzını hayra yor :aman2:

----------Eklendi @ 00:43:37 ---------- Yazıldı @ 00:37:34 ----------

Orta çağ avrupasında paristeki insanlar - evet o fransanın başkenti olan - afedersiniz dışkılarını çoraplara doldurur atarlarmış camdan :s . Sonra 3 şeyi icad ediyorlar:
1- içi dolu çoraplardan korunmak için ŞEMSİYE
2- Yerdeki pisliklere ayaklarını uzak tıtmak için TOPUKLU AYAKKABI
3- Pis kokuları almamak için PARFÜM
:D
Arkadaşlar buradan şunu anlıyoruz ; kimin neye ihtiyacı varsa onu icad eder veyahut çalar. Know? Well.

Bu kadarda atılmazki birader yuhhh hiç bir şey demiyorum artık.madem herkes ihtiyacı olan şeyi icat ediyor.o zaman o geniş hayal gücünün ürünü olab bu hikayedede fransızlar tuvaleti bulsalardı

Rock_in_Rollx2

Rock_in_Rollx2

Üye
tr.m.wikipedia.org/wiki/Kategori:Türk_icatları elimizde bunlar var. Dinamo var birde

Kurtuluş40

Kurtuluş40

Emekli Yönetici
Kafamız Farklı Şeylere Çalışıyo :)
Bende yurt disinda kaliyorum ama bulbulu altin kafese koymuslar ah vatan ah vatan demis.
benide altinlarla bogsalar yine vatan illaki vatan.
burdakilerin tek derdi mal mulk ne bir aile iliskisi ne bir dostluk iliskisi ne bir komsu iliskisi ne bir sosyal yasanti iliskisi dertleri imanlari para para.
simdi diyeceksinki napolyonda para para hayir iste tek sey para degil soralim napolyona ne almis giderken yanina.
adi avrupa olmus insanlar robot olmus yasiyorlarsa yilda bir kere turkiyede izine gidince yasiyorlar gelirkenede oluleri geliyor buraya.

eger yurt disinda yasayipda bana hak vermiyenin anlini karislarim.
burda emekli olanlara soruyorum neden turkiyeye donmuyorsun eeee saglik vallahi yalan billahi yalan isleri gucleri gece gezmeleri adam 60 yasinda barda calisan kizlarin orasinda burasinda gozleri onu birakip gitmiyor.bar dediysem burda kahvelerd bile kizlar calisiyor o manada.

neyse daha cok sey soylerim.
avrupanin bana tek bir cazip yerini soylermisin? varsa

Not: Sorarsaniz sen neden duruyorsun.ben 10 sene oldu geleli yazin temelli donuyorum bilginiz olsun.

enginzz

enginzz

Üye
:hmmm

Astrosman

Astrosman

Üye
Ilginç bilgiler

muhammet966

Üye
benim bildiğim tarihe 2 çağ açan Türkler bizim gibi başka millet varmı dünyada bu son zamanlarda biraz çağ gerisinde kaldık ama düzelecektir.Ne Mutlu Türküm diyene.

spartuas

spartuas

Üye
ya kim bulmuş vs.vs bırakında 1.sayfadan itibaren tüm yazıları okuyun. Bilgi öğrendim. Bu bilgileri bilmiyordum inanın.:tşk: herkese :P

EroL

EroL

Emekli Yönetici
Dünya, New York'taki küresel araştırma merkezinde çalışan Doç. Dr. Mehmet Arık'ın buluşunu konuşuyor.

Arık'ın jet motorlarındaki soğutma sistemlerinden esinlenerek gerçekleştirdiği, aydınlatmada geleceğin teknolojisi olarak nitelendirilen yeni nesil LED ampül, Edison'ın ampulü buluşunu açıkladığı günün 131'nci yıldönümünde basına tanıtıldı.
.
.
.
New York'taki küresel araştırma merkezinde ekibinde bulunan on bilim adamı ile birlikte çalıştıklarını belirten Arık" Burada sağlanan imkanlar bana Türkiye'de de verilse aynı başarı çizgisini yakalayıp buluşumu Türkiye'de gerçekleştirebilirdim" diye konuştu.

lord1902

Üye
Kalp hapını bulduk ama adama reha muhtar delı dyıp rezıl ettı. Knuk edip. Şuan fıyatı 100 dolar yasamak ısteyen hastalar alır made in U.s.a

Emma-Watson

Emma-Watson

Üye
    Konu Sahibi
Made in U.S.A Yazılılanları oku sözde herşeyi biz bulmusuz ama bizim elimizden almıslar Ne kadar inandırıcı değil mi...

enginzz

enginzz

Üye
bunlar sözde olan şeyleri degil arkadasım genellikle türklerden cıkıyor böle şeyler ve avrupa devletleri imkan sunuyor böyle insanlara, onlarda hiç düşünmeksizin gidiyorlar kim olsa aynısını yapar

Üst Alt