.
Eğitim sistemimiz mi yanlış HAYIR.
Arkadaşlar merak ediyorum.
Edison ampulü icat etmiş günümüzde milyarlarca üretiliyor kullanılıyor.
Bilgest interneti bulmuş.internetin olmadığı bir dünya hayal edin bakalım...
Telefonu graham bell icat etmiş peki ya telefonsuz bir dünya...
Peki hayal edin araba olmasa uçak olmasa tren olmasa bisiklet olmasa gemiler olmasa nolurdu..
Şimdi gelelim bize günümüzde kullanılan yaygın DÜNYAYA KATKIDA BULUNAN ŞU TÜRKTE ŞUNU BULMUŞ HELAL OLSUN DEDIRTEN BIR ICATIMIZ BULUŞUMUZ VAR MI.BEN ARAŞTIRDIM YOK.VARSA YAZIN LÜTFEN
Kafanız mi basmıyor HAYIR
Eğitim sistemimiz mi yanlış HAYIR.Avrupadaki ne ise aynen ordan alıp burda uygulanıyor.
Peki o zaman niye havasından suyundan değil heralde...

Avrupa temizliyi bizden öğrendi
. Sonra 3 şeyi icad ediyorlar:
Ulan onu bunu bıraak Maxicep olmazdı o zaman ağzını hayra yor
----------Eklendi @ 00:43:37 ---------- Yazıldı @ 00:37:34 ----------
Orta çağ avrupasında paristeki insanlar - evet o fransanın başkenti olan - afedersiniz dışkılarını çoraplara doldurur atarlarmış camdan. Sonra 3 şeyi icad ediyorlar:
1- içi dolu çoraplardan korunmak için ŞEMSİYE
2- Yerdeki pisliklere ayaklarını uzak tıtmak için TOPUKLU AYAKKABI
3- Pis kokuları almamak için PARFÜM
Arkadaşlar buradan şunu anlıyoruz ; kimin neye ihtiyacı varsa onu icad eder veyahut çalar. Know? Well.
Bende yurt disinda kaliyorum ama bulbulu altin kafese koymuslar ah vatan ah vatan demis.Kafamız Farklı Şeylere Çalışıyo![]()
Dünya, New York'taki küresel araştırma merkezinde çalışan Doç. Dr. Mehmet Arık'ın buluşunu konuşuyor.
Arık'ın jet motorlarındaki soğutma sistemlerinden esinlenerek gerçekleştirdiği, aydınlatmada geleceğin teknolojisi olarak nitelendirilen yeni nesil LED ampül, Edison'ın ampulü buluşunu açıkladığı günün 131'nci yıldönümünde basına tanıtıldı.
.
.
.
New York'taki küresel araştırma merkezinde ekibinde bulunan on bilim adamı ile birlikte çalıştıklarını belirten Arık" Burada sağlanan imkanlar bana Türkiye'de de verilse aynı başarı çizgisini yakalayıp buluşumu Türkiye'de gerçekleştirebilirdim" diye konuştu.