Türkler Ve Icatlar

Sponsorlu Bağlantılar

N1C<-lazımdeğil

N1C<-lazımdeğil

Üye
  • Beğen
Tepkiler: Burak ve pelın_

Burak

Üye
türklerin icat ettiği en büyük buluş elektriksiz çalışan ütüdür.

yorumlara baktımda kimse bundan söz etmemiş.

1960-80 döneminde iş gezilerine çok sık çıkan kişilerin çok tercih ettiği bu ürün elektrik olmadan çalışabiliyor.

günümüzde unutulsada geçmişte avrupa da bile çok tercih edildi.

çalısma prensibi çok basitti.

içine kömür koyuluyor, kömür ve ufak odun tutusturuluyor, ısınıyor, ve ütü yapılabiliyordu.

ısının çok yükselmemesi için termostat sistemi kullanılıyordu.

ve ek olarak söyliyeyim mucid kişinin adını bilmiyorum ama ilköğretimde işleniyordu bir ara.

N1C<-lazımdeğil

N1C<-lazımdeğil

Üye
Emma-Watson

Emma-Watson

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar sadece objektif yaklaşıyorum. Türk düşmanı bellediniz mübarek :-)

MAFİA.

MAFİA.

Üye
Dış ülkelere bağımlı olmak.Dış ticaretler daha geniş kapsamlı olduğundan gelişme falan olmadı.
Hazır yiyicilik oldu.
Tarih öğretmenlerinize sorarsanız daha kapsamlı cevabını vericektir.

ak42

ak42

Üye
abi siz boşverin de batılılar yatsın kalksın bize dua etsinler tuvaleti buldukda bi yerleri medeniyet gördu adamlarda tuvalet ahlaki yokken bizim şehirlerimizde kanalızasyon vardı ayrıca ilk kalorifer sistemi de bizim mimarlarımiz da var madem tarihi elektirgi bulana ampulu bulana kadar geri gideceksek benden de bu kadar----------Eklendi @ 20:12:37 ---------- Yazıldı @ 20:09:23 ----------ayrıca ülkemizin biraz geri kalmasında da bu ülke vatandaşlarınin hiç bir suçu kabahatı yok çünkü bu ülkeyi kurana kadar çok ciddi savaşlar kayıplar yaşadik bu da apaçık belli----------Eklendi @ 20:16:27 ---------- Yazıldı @ 20:12:37 ----------daha yirmi sene önceye kadar babalarımiz ekmeği yağı tüpü sağlık karnesi gibi bi karneyle alıyorlar di ilk önce yaşanılan zorlukları bi göz önüne alın bu zamana kadar sonra icat düşünün sonra 25 sene önce ye bakın ve ülkenin şuanki durumuna bakın şükürler olsun dersiniz

Larismus

Larismus

Üye
bence asıl mucitler türkler. bütün kuralları, yasakları çiğnemek için hep bir yol bulan türklerdir. mesela; kapalı mekan sigara yasağı geldiğinde hortumla sigara içmeyi ilk türkler buldu :D

enkazcı

Üye
lan bize bulcak ne warkide yapalım söyleyin yer çekimmi bulunmuş syun kaldırma kuvveti telefon internet bilgisayar tv ve daha fazlası bize bırakmıyor yabancılar yalan mı söyleyin

N1C<-lazımdeğil

N1C<-lazımdeğil

Üye
lan bize bulcak ne warkide yapalım söyleyin yer çekimmi bulunmuş syun kaldırma kuvveti telefon internet bilgisayar tv ve daha fazlası bize bırakmıyor yabancılar yalan mı söyleyin

o zaman internet icat edilmeden önce onlarda deseydi televizyonu icat ettik, telefonu icat ettik başka bir şey kalmadı vs... :ehe zaten icat olmayan bir şeyi yapmak. :ehe

enginzz

enginzz

Üye
haklısın

Emma-Watson

Emma-Watson

Üye
    Konu Sahibi
bence asıl mucitler türkler. bütün kuralları, yasakları çiğnemek için hep bir yol bulan türklerdir. mesela; kapalı mekan sigara yasağı geldiğinde hortumla sigara içmeyi ilk türkler buldu :D

Kafamız Farklı Şeylere Çalışıyo :)

N1C<-lazımdeğil

N1C<-lazımdeğil

Üye

:naughty:en güzel şeyi türkler bulmuş işte kola~ :ehe:ehe hatta yahşi batı filminde mi ne bu olay vardı :ehe

[video=youtube;PAjBCzVm8o8]http://www.youtube.com/watch?v=PAjBCzVm8o8&amp;feature=related[/video]

• Beğen
Tepkiler: sakaryam54500 ve Burak

Burak

Üye
o yahşi batıdaki sahneye kopmuştum yav :D

kolayı onlar buluyor ama çalınıyor dogru :D :zuhaha:

N1C<-lazımdeğil

N1C<-lazımdeğil

Üye
o yahşi batıdaki sahneye kopmuştum yav :D

kolayı onlar buluyor ama çalınıyor dogru :D :zuhaha:

-üstüne soğuk içiniz yazıyım mı ?