Türkiyeye Mourinho gelse onu da eleştirirler

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Türkiyeye Mourinho gelse onu da eleştirirler
Ümit Özat Türkiye’ye Mourinho gelse yine eleştirirler diye konuştu.












Ankaragücü Teknik Direktörü Ümit Özat, Türkiye'de ayağına top sürmemiş insanların kendilerini eleştirdiğini belirterek, ''Bu ülkeye Mourinho gelse onu da eleştirirler'' dedi.

Özat, Trabzonspor maçı hazırlıkları çerçevesinde yapılan antrenman sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Ankaragücü olarak iyi bir takım olma yolunda ilerlediklerini söyledi. Sakat ve milli takımlara giden çok sayıda futbolcuları bulunduğunu kaydeden Özat, ''Cuma gününe kadar tam kadro çalışamayacağız. Bu da bize sıkıntı veriyor. Liglerin başlamasına 4 gün var. Gençlerbirliği maçında pozitif görüntü versek de takıma yeni yapılacak transferlerin uyum sürecini bir an evvel aşma adına en kısa zamanda gelmelerini bekliyoruz.
Son olarak Gençlerbirliği ile oynadığımız hazırlık maçına geçen seneye göre 7 yeni oyuncuyla çıktık. Bu kadar yeni oyuncuyla, oynayacağınız sistemi ve felsefeyi oturtmak kolay bir şey değil. Beğendiğimiz ve hoşumuza gitmeyen anlar oldu. Bunları futbolcu arkadaşlarımızla konuşacağız'' diye konuştu.

''ÖNEMLİ OLAN DERSİ DERSTE ÖĞRENMEK''

Seyircisiz oynanacak Trabzonspor maçında kendisinin de cezalı olduğunun hatırlatılması üzerine Özat, şunları söyledi:

''Önemli olan dersi derste öğrenmek. Hafta içinde antrenmanlarda futbolcularınıza verdikleriniz önemli. Kulübede olmak da oyuncular için bir artı olabilir, ama hafta içi gerekli şeyleri vermediğiniz zaman bunun çok önemi olmaz. Siz, hafta içinde gerekenleri yaparsınız, gerisi sahaya çıkan oyunculara kalmıştır. Neyi yapıp, neyi yapmamaları gerektiğini anlatıp topu onların ayağına veriyoruz. İşin kötü tarafı, devre arasında soyunma odasına da giremeyecek olmam. Maç öncesinde veya devre arasında soyunma odasına girebilseydim daha iyi olacaktı.''

Özat, Trabzonspor ile zorlu bir maça çıkacaklarını vurgulayarak, ''Trabzonspor, Süper Kupa'yı kazanmanın moraliyle sahaya çıkacak. 2 senedir birarada oynayan bir takım. İyi bir hava yakaladılar. Bizim için rakibin kim olduğu önemli değil. Önemli olan bizim ne yapacağımız. Her rakibimizi ciddiye alıyor ve takım halinde oynamaya çalışıyoruz. Ümit ediyorum ki lige iyi bir başlangıç yapacağız'' ifadelerini kullandı.

''5 VEYA 6. HAFTADA TAM HAZIR OLACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM''
Ligin 5 veya 6. haftasında tam kapasite ile hazır olacaklarını belirten genç teknik adam, şöyle devam etti:

''Teknik adamlar olarak öngörülerde bulunabiliriz ama kamuoyunun bunu nasıl algılayacağı önemli. Şu anda 65-70 dakika civarında bir tempomuz var. Sapara, Vittek, Sestak ve Meye gibi oyuncular tam olarak kamp çalışmalarına katılamadı. Ligin 5 veya 6. haftasında tam olarak hazır olacağımızı düşünüyorum. İşin bir de psikolojik tarafı var. İki maçı seyircisiz oynayacaksınız. 2 maçımız da deplasmanda olacak. Öyle tahmin ediyorum ki 5. haftadaki Kasımpaşa maçına kadar o süreyi en asgari hasarla geçersek, hedefimize ulaşacağımıza düşünüyorum. 5 maçta ortalama olarak toplayacağımız 8-12 puan bizim hedefimizi daha net belirlememizde ve daha iyi futbol oynamamızda etkili olacaktır diye düşünüyorum.''

''AYAĞINA TOP SÜRMEMİŞ İNSANLAR FUTBOLLA İLGİLİ KONUŞUYOR''
Teknik direktörlüğe yeni başlayan birisi olarak sıkça eleştirildiğinin hatırlatılması üzerine ise Özat, şöyle konuştu:

''Spor medyasını fazla takip etmiyorum. 20 yıldır bu işin içindeyim. Futbola ilk başladığım günden beri eleştiri var, futbolun içindeki son günüme kadar da olacak. İnsanların benim için ne düşündükleri değil, benim ne yapabileceğim önemli. Futbolculuk ve teknik adamlık çok farklı iki konu. Ama ikisinde de öğreneceğiniz ve öğreteceğiniz birtakım şeyler olabiliyor. Yıllarca futbolcuyken eleştirildim ama hep en üst seviyede eleştirildim. Teknik adamlığa gelince, kendimi çok fazla anlatmak istemiyorum. 3 tane teknik adamın yardımcılığını yaptım, yapmayabilirdim. Kimse bu işe yardımcılık yaparak ya da futbolcu olarak da başlamadı. Her iyi futbolcu başarılı antrenör olacak ya da hiç oynamayan başarısız olacak diye bir kural yok. Bu bir süreçtir. Bu, benim hayatım. Teknik direktörlük benim en büyük hayallerimden birisiydi. Ben, gecemi gündüzüme katarak, tüm konsantremi ve pozitif enerjimi futbolcu arkadaşlarım ve Ankaragücü'nün başarısına veriyorum. Herkesin sizi sevmesini, beğenmesini beklemek zaten normal olmaz. Bu ülkede kimler eleştirilmiyor ki, Fatih Terim ve Mustafa Denizli eleştiriliyor. Bu ülkeye Mourinho gelse onu da eleştirirler. Bizi eleştirmeleri çok önemli değil. Ama en azından bizi eleştirenlerin de bizim seviyemizde futbol oynamaları lazım, bizim seviyemize gelmeleri lazım. Ayağına top sürmemiş insanlar futbolla ilgili konuşuyor. Bu kadar gazetenin ve televizyonun olduğu yerde de bu normal.''

TRABZONSPOR MAÇI HAZIRLIKLARI
Ankaragücü, Süper Lig'in ilk haftasında Trabzonspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürüyor.

Saray Spor Tesisleri'nde, teknik direktör Ümit Özat yönetiminde yapılan antrenmanda, futbolcular ilk olarak koşu ve pas çalışması yaptı. Yaklaşık 1 saat süren antrenman şut çalışmasıyla sona erdi.

Ankaragücü'nde sakatlıkları bulunan Senecky, Umut, Doğan, rahatsızlığı bulunan Sapara, 20 Yaşaltı Milli Takım kadrosunda yer alan Özgür Çek ile kendi ülkelerinin milli takımlarında bulunan Vittek, Rajnoch, Zewlakow, Sestak ve Meye çalışmada yer almadı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt