Türkiye'nin rakibi temkinli konuştu

Sponsorlu Bağlantılar

Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
Türkiye'nin rakibi temkinli konuştu



İlk maçını Türkiye ile yapacak Ukrayna'nın başantrenörü Mike Fratello, açıklamalarda bulundu.


Basketbolda, yarın başlayacak Spor Toto World Cup 10'da ilk maçını yarın Türkiye ile yapacak Ukrayna'nın başantrenörü Mike Fratello, ''Üç gün boyunca kolay maçımızın olmayacağını söyleyebilirim'' dedi.


Turnuva için İzmir'e gelen ve ilk çalışmasını Halkapınar Spor Salonu'nda yapan Ukrayna'nın, başantrenörlüğünü, daha önce NBA'de Memphis Grizzlies ve Cleveland Cavaliers gibi takımlarının da antrenörlüğünü yapan Mike Fratello yürütüyor.

Fratello, gazetecilere yaptığı açıklamada, İzmir'e ilk kez geldiğini, havalimanından Halkapınar Spor Salonu'na gelerek çalışmalara başladıklarını söyledi.

Bu kısa yolculuk sırasında gördüğü kadarıyla güzel bir şehre geldiklerini belirten Fratello, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ayrıca bu spor salonu da çok güzel gözüküyor. Burada Avrupa'nın en iyi 3 takımıyla karşılaşacak olmak bizim açımızdan sevindirici. Tabii ki zorlu bir mücadele olacak çünkü çok iyi kadrolardan kurulu rakiplerimiz var. NBA'de de oynayan tecrübeli oyuncular olacak karşımızda. Üç gün boyunca kolay maçımızın olmayacağını söyleyebilirim.''

Fratello, ilk defa Avrupa'da antrenörlük yaptığını, oyuncularla dil ve iletişim konusunda bir sıkıntı çekmediğini söyledi.

Oyuncularının çoğunun İngilizce bildiğini ifade eden Fratello, şunları kaydetti:

''Ukrayna Basketbol Federasyonu'nun göstermiş olduğu ilgi ve destek bizi fazlasıyla mutlu ediyor. Basketbolun doğruları adına ne yapılması gerekiyorsa yapıyorlar ve bu sayede Ukrayna'nın bu sporda bir atılım yapmasını umuyorlar. Bugünün şartlara bakılırsa basketbol için en büyük kaynak tabii ki maddi kaynaklar. Federasyon yetkilileri yaptıkları sponsorluk anlaşmaları ile bu işi ciddiye aldıklarını gösteriyorlar. Biz de vermiş oldukları bu desteği boşa çıkarmak istemiyoruz.''
 


Üst Alt