Türkiye'nin Her Geçen Gün Muhafazakar Bir ülke Görünümüne Bürünmesi Nıke'ı Da Değişti

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
dreamboys69

dreamboys69

Üye
    Konu Sahibi
Türkiye'nin Her Geçen Gün Muhafazakar Bir ülke Görünümüne Bürünmesi Nıke'ı Da Değişti
TÜRKİYE'NİN HER GEÇEN GÜN MUHAFAZAKAR BİR ÜLKE GÖRÜNÜMÜNE BÜRÜNMESİ NIKE'I DA DEĞİŞTİRDİ! NIKE'IN TÜRKİYE İÇİN SLOGANI ŞU: YARADANIN VERDİKLERİNİ ÇALKALA!..

Spor giyimin önde gelen markası Nike, 2008 bahar koleksiyonun tanıtımını yaparken, Türkiye için muhafazakar bir slogan kullandı.
Türkiye’de yükselişe geçen İslamcı dalgayı göz önüne aldığı sanılan Nike, internet sitesinde ve mağazalarına gönderdiği afişte 2008 kadın koleksiyonun tanıtımını yaparken farklı sloganlar kullandı.
ABD ve Avrupa ülkelerinde, ‘Yes to shaking what your mama gave you’ (Annenin sana verdiklerini çalkalamaya evet!) sloganını kullanan Nike, sıra Türkiye’ye gelince küçük bir sansür yaparak, sloganı Türkçe’ye, “Yaradanın verdiklerini çalkalamaya evet!’ olarak çevirdi. Nike yetkililerinin Müslüman Türk tüketicinin tepkisini çekmemek için slogan değişikliğine gittiği tahmin ediliyor.

CoYoTe®

CoYoTe®

Üye
Vay Be Nike'a Bak Sen:)

serdemm

Üye
çok saçmaa

edwirddhyegel

Üye
zaten genelde böyle oluyor. sonuçta din ve kültür farklılığı var yabancı markalarla. bunun muhafazakarlaşmayla alakası yok pek.

mesela prima reklamı vardı .sloganı " bebeklerden ilham aldık, onlar için yarattık." şekkindeydi. daha sonra " bebeklerden ilham aldık, onlar için tasarladık" şeklinde değiştirdiler.

tksharmely

tksharmely

Emekli Yönetici
Haklısın bu konuda @edwirddhyegel.
Ama muhafazakarlaşmak çok farklı bir tabir olur bu hususta, iyi yönde mi oluyor bu durum kötü yönde mi önce bunu idrak etmek gerek.

Yoksa primadan bana ne ben kullanmıyorum o şeyi :ehe

edwirddhyegel

Üye
bizim zamanımızda hazır bez mi vardı? annelerimiz yıkardı.:agla:ehe

şaka maka bence muhafazakar olmak bu sözleri değiştiriyorsa bence kötü bir şey değil. sonuçta karşındaki kültür seni ezemiyor, dünyaca ünlü bir firma, senin ülkenin dini ve kültürel görüşüne göre sloganı düzenlemek zorunda kalıyor. ve dediğim gibi bu günümüzde başlayan bir şey de değil, geçmişten beri devam ediyor.

vay anasını be onbaşı olmuşum buralarda.:coold:

tksharmely

tksharmely

Emekli Yönetici
bizim zamanımızdaki bezlere geçti herkes geri geçen haberlerde gördüm o bezler daha sağlıklıymış ondan böyle sağlıklıyız bizler :kop:

Yakında dünya devi olduğumuzu bir tek prima değil herkes anlayacak o zaman görecekler biz Türkler neymişiz zaten Almanya'nın %80'i Türk şuan :ehe

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...