Türkiye'de Koronavirüs vaka sayısı 5'e çıktı!

Sponsorlu Bağlantılar

TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
    Konu Sahibi
Türkiye'de Koronavirüs vaka sayısı 5'e çıktı!
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


Sağlık Bakanı Koca, Türkiye'de koronavirüs vaka sayısının 5'e çıktığını açıkladı. Koca, 5 kişinin de aynı aileden olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından ortak basın açıklaması yaptı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Bilim Kurulu sonrası açıklamaları şöyle:

- 10 Mart itibarıyla olayın Türkiye'deki seyri, eldeki veriler baz alınırsa diğer ülkelere kıyasla bir avantaj sunmaktadır. Tedirgin olmamalıyız, sağduyulu olmalıyız. Bulaşıcı bir hastalıkla duygular değil ancak akıl mücadele edebilir. İnsanlık salgınlarla ilk kez karşılaşmıyor.

- Hastanelerimize ziyaretçi kısıtlaması getiriyoruz. Mesai saatleri içinde ziyaretçi kabul edilmeyecek. Mesai saatleri dışında sadece bir kişiye izin verilecek.

- İlaçlarını raporla alan yaşlılarımızın, rapor süresi dolduğunda hastaneye tekrar başvurmadan ilacını doğrudan alabilmesi için ilerleyen günlerde açıklama yapılacak.

"Yurt dışına çıkılmamalı"

- Kronik rahatsızlığı olan kamu çalışanları izin yapabilecek.

- Mart ve nisan aylarında düzenlenecek olan ulusal ve uluslararası, bilimsel, açık ya da kapalı toplantı, kongre, konferans gibi etkinlikleri geçici bir süreyle erteledik.

- Alo 184 SABİM Danışma Hattı'nı, korona enfeksiyonuna özel bir danışma hattına dönüştürüyoruz.

- Vatandaşımızın yurt dışına mümkün mertebe çıkılmaması gerektiğini hassasiyetle ifade ediyoruz. Yurt dışında olanlar kendilerini oldukları yerde koruma altına alsınlar.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


"Bu süreçte eskisi kadar konuksever olmayabiliriz"

- İlk 2 vakamızın belli bir odağa bağlı olduğunu söylemiştim. Aynı temas çevresi, aynı aile içinde 3 yeni tanı daha koyduğumuzu söylemek zorundayız. Üzüntümüzü azaltan, sağduyuyu temin eden bir realite var. Tanımlı çevre içinde olduğunu söylemek istiyorum, 5 vakanın tamamı doğrudan bağlantılı. Sonraki 4 vaka ilk tespitin hemen ardından izole edilen kişiler.

- Virüs bulaşan 2 vakanın solunum sıkıntıları var.

- 3-4 hafta çok önemli, alınan önlemlere daha da sarılmalıyız.

- Türkiye risk listesinde yok. Bunu gerektirecek düzeyde bir durum asla söz konusu değil. Tabii bu süreçte eskisi kadar konuksever olmayabiliriz. Kapımız dünyadan her gelene bu dönemde açık değil. Türkiye ise tüm dünyanın gözünde güven telkin eden ülkelerden biri.

- Umreden dönenlerin 14 gün evden çıkmamaları gerekiyor.
 

Ekli dosyalar



PALA.

PALA.

Üye
Bu vakalar 14 gün önce kapmışlar yani virüs çoktan yayıldı bu kişilerin gizlenmesi sakinlik sağlansın diye ama bu kişilerin yanından geçenlerin bilmeye hakkı var yoksa daha da yayılacak.
 
  • Beğen
Tepkiler: TheNightMare.
Selim Baltaci

Selim Baltaci

Üye
Şu virüsün nerede olduğu söylense iyi olur. Ona göre erzak stoklayacağım :zong::ehe...
Şaka bir yana Allah şifa versin. Diğer vatandaşlarımıza bulaşmasın. Tabi bizde gereken önlemi almalıyız. Tedbir kuldan, takdir Allah'tan.
 


Üst Alt