Türkiyede 21 canlı türü bulundu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
HeiLmasTer®

HeiLmasTer®

Üye
    Konu Sahibi
Türkiyede 21 canlı türü bulundu
Ege Üniversitesi (EÜ) Su Ürünleri Fakültesi Temel Bilimler Bölümü tarafından 5 yıldır sürdürülen araştırmalarda, daha önce bilinmeyen ve suda yaşayan 21 yeni canlı türünü keşfedildi. Yeni türler dünya bilim çevrelerince kabul edildi.

EÜ Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Temel Bilimler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Özdemir Egemen, Türkiye’deki denizler, göller, mağaralar ve akarsularda yapılan titiz çalışmalar sonucu bulunan türlerin, ülkenin zenginliğini gösterdiğini söyledi.
Bulunun canlılar hakkında bilgi veren EÜ Su Ürünleri Fakültesi Temel Bilimler Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Özbek ise bulunan 21 canlıdan birinin yeni bir balık türü olduğunu belirtti. Bulunun türlerden yedisi ise denizde yaşayan sürüngen türü canlılar.
Nif Çayı’nda bulunan karidese benzeyen yeni bir tür canlıya İzmir (Gammarus İzmirensis) ismini verildi.

Ekip ayrıca Bornova’da bir evin bahçesindeki kuyuda da yeni bir canlı türü keşfetti.
 


maxirabit

maxirabit

Üye
:hmmm
 
Dafny

Dafny

Üye
daha neler çıkacak bakalım
 
maxirabit

maxirabit

Üye
sonu yokki daha çok bulurlar.evrim yüzünden.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt