Türkiye Kara Kışa Teslim

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
    Konu Sahibi
Türkiye Kara Kışa Teslim

BOLU Dağı'nın TEM ve D-100 Karayolu geçişlerinde kar yağışı etkili oluyor. Karayolları'nın yaptığı çalışma sonucu yol ulaşıma açık tutulurken, araçlar kar yağışı ve sis nedeniyle yavaş ilerlemek zorunda kaldılar.Dün akşamdan itibaren Bolu Dağı'nda yoğun kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Bolu Dağı'nın TEM ve D-100 Karayolu geçişlerinde kar yağışı ile birlikte Karayolları alarma geçti. Karayolları'nın kar temizleme ve tuzlama çalışması sonucu yol ulaşıma açık tutularak, zemindeki kar temizlendi. Ancak, sis nedeniyle görüş mesafesinin yer yer 100 metreye kadar düşmesi ve kar yağışı nedeniyle sürücülerar açlarını yavaş kullanmak zorunda kaldılar. Trafik ekipleri ise Bolu Dağı'nda denetim yaparak, araçlarda zincir olup olmadığına baktı. Polisler, sürücüleri yavaş ilerlemeleri ve yakın takipten kaçınmaları konusunda uyardı. Bu arada, yolda kalan bir otomobili vatandaşlar iterek çalıştırdılar. Bir minibüs ise yol kenarında dururken, araçtan inenler yol kenarında kartopu oynayıp, hatıra fotoğrafı çektirdiler.

131 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI
Tüm yurdu etkisi altına alan kar yağışı Malatya'da da etkisini göstermeye başladı.Dün gece başlayan kar yağışı sonrasında merkez köyleri dahil 13 İlçede toplam 131 köy yolu ulaşıma kapandı. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün öndeki gün yaptığı etkili kar yağışı uyarısından dün gece başlayan kar yağışı birçok köy yolunu ulaşıma kapattı. İl Özel İdaresine bağlı 21 ekip kapalı köy yollarını açmak için yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Öte yandan Şehir merkezinde de belediye ekipleri karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

KAYSERİ' DE KAR HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

KAYSERİ'de etkili olan kar yağışı nedeniyle merkeze ve ilçelere bağlı 70 köy yolu kapanırken, Erciyes Kayak Merkezi'ndeki kar kalınlığı 1 metre 60 santim, kent merkezinde ise 20 santime ulaştı. Kapalı köy sayısı ise 47'ye ulaştı Kent merkezinde etkili olan kar hayatı olumsuz etkiledi. Birçok araç yolda kalırken, belediye ekipleri günün erken saatlerinden itibaren kar temizleme çalışması yaptı. Kent merkezinde kar kalınlığı 20 , Erciyes kayak merkezinde ise 1 metre 60 santime ulaştı. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre kar yağışı gün boyunca aralıklarla devam edecek, hava sıcaklığı ise sıfırın altına 1 dereceye kadar düşecek. Yetkililer gece sıcaklığın sıfırın altında 16 dereceye düşeceğini belirterek, don tehlikesine karşı vatandaşları uyardı. Erciyes yolunun açık olduğu öğrenilirken, Kayseri'de Kocasinan , Akkuşla, Bünyan, Develi, Felahiye, Pınarbaşı ve Sarız ilçelerinde 47 köy yolu, kar yağışı nedeniyle kapandı.

DONMAK ÜZERE OLAN KADINI POLİS KURTARDI
HAVA sıcaklığının sıfırın altında 10 derece olduğu Kırklareli'nde tek katlı harabe bir evde yalnız yaşayan ve piknik tüpü ile ısınmaya çalıan 41 yaşındaki Sevim Tez'i donmaktan son anda polis ekipleri kurtardı. Hemen ekip otosuna alınan Tez, daha sonra sıcak bir otele yerleştirildi.2 yıl önce geçirdiği kalp krizi sonrası doktorarın müdehalesi ile hayata dönen ve buna rağmen Doğu Mahallesi Çoban Sokak üzerindeki harabe evinde tek başına yaşayan Sevim Tez, sıfırın altında 10 derecede evinde mutfak tüpü ile ısınmaya çalışınca durumu görenler polise haber verdi. İhbar üzerine eve gelen polis ekipleri, donmak üzere olan Sevim Tez'i hemen ekip otosuna aldılar ve daha sonra sağlık kontrolünden geçirdiler. Ardından evine geri dönen ve bazı eşyalarını alan Tez, polisler tarafından bir otele yerleştirildi.Sıcak ve rahat bir ortamda kalmaya başladığını belirten Sevim Tez, "Beni almaya gelen polis ekiplerine çok teşekkür ederim. Ben devletten 500 lira yardım parası alıyorum. Ancak bu para ile evi tamir ettiremedim.Soba kurmak için gereken baca .ile sorunlu. Benim devlet büyüklerimden tek isteğim evimin onarılmasına yardım etmeleridir. 41 yıldır doğup, büyüdüğüm evimden ayrılmak istemiyorum. Benim de yakınlarım var, ancak kimseyi rahatsız etmek istemediğim için onların yanına gitmedim."dedi.

655 KÖY VE 376 MEZRANIN YOLU KAPALI
DOĞU Anadolu Bölgesini etkisi altına kar yağışı Van, Bitlis ve Hakkari'de hayatı olumsuz yönde etkiledi. Yoğun kar yağışının yaşandığı bölgede kardan 655 köy ile 376 mezranın yolu ulaşıma kapandı. Karla mücadele ekipleri kapalı köy yollarını açmak için seferber olurken, kent merkezlerinde ise vatandaşlar kendi imkanları ile karları temizlemeye çalıştı.
Gece başlayan kar yağışı özellikle Hakkari ve Bitlis'te hayatı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığı Van'da 5, Bitlis'te 25, Hakkari'de 10 santimetre ,yüksek kesimlerde ise 1 metreye ulaştı. Kar yağışıyla birlikte Van'da 94, Bitlis'te 272, Hakkari'de ise 289 köy ve 376 mezranın yolu ulaşıma kapandı. Özel İdare karla mücarele ekipleri kapalı köy yollarını açmak için seferber oldu.
Bu arada, yoğun kar yağışı sonucu dün gece Hakkari-Şırnak ile Yüksekova-Esendere karayolu da ulaşıma kapandı. Bu yollarda sabah erken saatlerden itibaren başlayan çalışmalar sonucu ulaşıma açıldı. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise, kar yağışının bölgede etkisini sürdüreceğini belirtirken, hava sıcaklıklarının Van, Hakkari ve Bitlis'te gece en düşük sıfırın altında 4 ila 5 derece olacağını bildirdi.

Zafer SARI

Zafer SARI

Üye
Şuanda İstanbul Avrupa Yakası Beyaz Ortuye Sahıp Okmeydanı Kasımpaşa Hartelerı Acık Ve Akıncı Yolla Cıkacak Arkadaşlar Bilginize

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...