Türkiye-Fransa: Yeni dönem mi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Türkiye-Fransa: Yeni dönem mi
NATO toplantıları için ABD'de bulunan Abdullah Gül, en önemli teması Fransız Cumhurbaşkanı Hollande'dı.
22.05.2012 04:17

Türkiye, Sarkozy sonrası Fransa'nın yeni cumhurbaşkanı Sosyalist lider Hollande'dan ümitli. Öyle ki Abdullah Gül'ün Hollande ile yaptığı görüşme, NATO toplantıları için Chicago'da bulunan Gül'ün en önemli teması olarak görülüyor.
GÜL'ÜN EN ÖNEMLİ TEMASINATO toplantılarında Abdullah Gül'ün yaptığı görüşmeleri takip eden Hürriyet Gazetesi yazarı İsmet Berkan, Hollande yönetimindeki Fransa ile girilecek yeni dönem hakkında köşesinden ipuçları verdi.
İşte İsmet Berkan'ın Hürriyet'teki yazısı;
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün pazar günkü en önemli teması, Fransa'nın taze Cumhurbaşkanı François Hollande ile görüşmesiydi. Gül konuya doğrudan girmiş:
'Türkiye ile Fransa arasında her hangi bir çıkar çatışması var mı, diye sordum. Aksine hiç yok. Hatta neredeyse tüm konularda ortak çıkarlarımız var. Peki Fransa neden bu kadar hasmane davranıyor? 20 senedir Fransa'dan Türkiye'ye Cumhurbaşkanı gelmemiş. Bunun üzerine, Sarkozy gelmedi mi, diye sordu. Geldi ama G20 dönem başkanı sıfatıyla ve üç saatliğine. Ben o zaman gelme dedim, böyle geleceksen gelme. Ama çok ısrar ettiler, mecburen, gelen Fransa Cumhurbaşkanı diye kabul ettim.'
İLİŞKİLER YENİDEN KURULACAKCumhurbaşkanı Gül bu sitemlerini iletince Hollande da, 'Haklısınız' demiş, 'Hemen bakanlarıma talimat veriyorum, Türkiye-Fransa ilişkilerini yeniden kuralım, bozulanı onaralım.'
Hollande, konuşmasının bir yerinde, 'Afrika'da Ortadoğu'da pek çok ülke Türkiye'yi siyasi referans olarak alıyor' demiş. Cumhurbaşkanı Gül, 'İyi bir görüşme oldu' diyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt