Turkcell'den Aveaya geçmek için Çarşıdaki İletişimcinin Birine Başvurdum Halen Geçmedi!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
By.zKn

By.zKn

Üye
    Konu Sahibi
Turkcell'den Aveaya geçmek için Çarşıdaki İletişimcinin Birine Başvurdum Halen Geçmedi!
arkadaşlar avea ya numaramı taşıdım, adam 3 güne geçer dedi ama bugun 4. gun halen ne mesaj geldi ne de başka bişey,
iletişimciden başvurmuştum, acaba resmi bayi ile iletişimci fark ediyormu ki? adam sadece formu doldurdu o kadar, bilgisayardan falan işlem yapmadı, bu bayilerin numarayı taşıma adımları neler bilen var mı? formu aveayamı gönderiyo, kendisi sonradan bilgisayardanmı işleme koydu nasıl oluyo?

S.c.k.N

S.c.k.N

Üye
Numara taşıma süreci yasal olarak 1 haftadır. İşlem genelde 4-5-6. günlerde gerçekleşmektedir. 1 haftayı geçmediği sürece telaşlanmanıza gerek yoktur.

Numara taşıma işlemini operatörün esas bayilerinde yapmak elbette avantajlıdır. Sonuçta onların tek işleri operatörleri için çalışmak diğer bayiler çok daha farklı şeylerle de uğraşmakta. Yani esas bayiler tüm girdileri akşamleyin sisteme girerken dışarıdaki normal bayiler bazen bir kaç gün ellerinde bekletebiliyor. Amacım hiç bir normal bayiyi kötülemek değil ama bazen kimlik fotokopisiyle hat çoğaltmalar genelde bu tür bayilerden gerçekleşiyor tekrar söylüyorum işini temiz dürüst yapanları katmıyorum. O yüzden numara taşıma yapacaklara tavsiyem operatörlerin kendi bayilerinden yapmalarıdır.

Numara taşıma işlemi şu adımlarda gerçekleşmektedir.
Formu doldurursunuz gerekli bilgileri verdikten sonra başvuru yapılan operatör 2 gün içinde operatörünüze başvurunuzu bildirmekle yükümlüdür.
Sonra başvuruyu alan operatör 2 gün içinde (toplamda 3. ve 4. güne denk geliyor) bilgileri kontrole eder ve Onay veya Ret şeklinde diğer operatöre bildirir.
Sonraki günlerde de operatörünüzden geçişin yapılacağı tarih ve saatle ilgili mesaj gelecek ve verilen tarih ve saatlerde geçiş tamamlanacaktır.

Başta da söylediğim gibi bu işlemler toplamda 7 günü bulmakla beraber işlemlerin yapılış hızına göre daha erken süreler içinde de bitmektedir.

hakan058

hakan058

Üye
ilk 1 hafta içinde taşınmış olur. eğer 1 hafta içinde taşıma işlemi gerçekleşmez ise o zaman bayii ye gidersin. ama sorun olacağını sanmıyorum.
Bu arada avea ya geçerek çok isabetli bir karar vermişsin. nede olsa en çok konuşturan operatör. ben de türkcell den geçtim, çok memnunum.

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
avea nın tek sorunu çekmiyor bazı yerlerde :(

S.c.k.N

S.c.k.N

Üye
ilk 1 hafta içinde taşınmış olur. eğer 1 hafta içinde taşıma işlemi gerçekleşmez ise o zaman bayii ye gidersin. ama sorun olacağını sanmıyorum.
Bu arada avea ya geçerek çok isabetli bir karar vermişsin. nede olsa en çok konuşturan operatör. ben de türkcell den geçtim, çok memnunum.

Türkiye'nin en çok konuşturan operatörü demek aslında çok doğru değil. Türkiye'nin kişi başına düşen konuşma süresi olarak en çok konuşturan operatörü. Zira konuşturma sürelerini toplama vurursak Avea 1. sırada olmaz. :) Bu aynı operatörlerin Türkiye Nüfusunun %98 ini kapsıyoruz demelerine benziyor :)

By.zKn

By.zKn

Üye
    Konu Sahibi
tamam arkadaşım saolasın o zaman beklicez 1 hafta dolana kadar.. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt