telefonu almak niyetiyle bayiye gittim. son 6 ay fatura tutarının 250 tl olması gerekiyormuş. benimki 240 tuttu bu yüzden kontratlı alamadım. telefonu biraz inceledim. dokunmatik ekranı çok iyi. samsun galaksy kadar hassas diyebilirim. tasarımı da çok hoş. elinize aldığınızda nokia C7'yi andırıyor tasarım olarak. ona göre biraz daha köşeli ama. arka kapağını pek beğenmedim açıkçası. ama ön yüz tasarımı çok hoş. androidin son versiyonu 2.3.3'ü kullanmışlar. gayet hızlı görünüyor. işlemcisi 600 mhz. piyasada 1 Ghz'lik telefonlar var ama fiyatları T20'nin 2-3 katı. ayrıca batarya tüketimleri daha fazla oluyor. bu telefon için 600 mhz uygun gibi duruyor. kamerası yukarda yazıldığı gibi 3.2 değil 5 mp. ancak kamerada flaş yok. bu kötü tabi. batarya kullanım süreleri iyi görünüyor. 400 saat bekleme, 390 dk konuşma süresi var. tanıtım toplantısında söylediklerine göre günlük 1 saat internet + 1 saat video kullanırsanız şarzı 3-3,5 gün gidebiliyor diyorlar. telefon genel olarak güzel görünüyor. 3G + GPS + Wifi + Bluetouth 2.1 var. peşin fiyatı 419 tl. bu fiyata gayet iyi bir telefon. ayrıca kredi kartı, OGS geçiş sistemi vb.gibi şeyleri de destekliyor. ekran çözünürlüğü de iyi gibi.
ben de alıp almama konusunda kararsızım. malesef Turkcellin sitesinde T20'nin tüm özellikleri yazılmamış. Flash destekliyor mu yada kaça kadar destekliyor? görüntülü konuşma varmı bilmiyorum? kamerası HD video çekimleri yapmıyor. ve yüklediğiniz HD videoları izleyemiyorsunuz bunu desteklemiyor. uygulamalarda sorun yok. bir sürü android ve turkcell uygulaması indirilip kullanılabiliyor. şuan nokia kullanıyorum. symbianı bırakıp androide geçmekte tereddütüm var. herkes android daha iyi diyor ama bilmiyorum. açıkçası arayüzünden ve ekranda bir sürü uygulama ikonu olmasından dolayı androidi pek sevmiyorum.
kısaca:
kamerada flaş yok. Hd video desteği yok. sanırım görüntülü konuşma da yok. ama diğer özellikleri de azımsanmayacak kadar iyi. yani 419 TL'ye daha iyisi alınır mı? zor. Hd olsun, kamera daha yüksek ve flaşlı olsun ve görüntülü konuşma olsun dersek piyasada 800-900 tl den daha aşağı bir telefonda bu özellikleri bulamayız. üstelik Turkcell bunu 24 x 29 TL ye +250 mb internetiyle birlikte veriyor. karar vermek için 10 günüm var. bakalım ne karar vericem