Turkcell Belarus'ta

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

blueboytr

Üye
    Konu Sahibi
Turkcell Belarus'ta
Turkcell, Belarus’un devlete ait olan, üçüncü büyük cep telefonu operatörü BeST’in yüzde 80 hissesini 500 milyon dolara satın almak üzere anlaştığını açıkladı.


Turkcell’den yapılan açıklamaya göre, ayrıca bazı yatırım indirimlerinden de faydalanacak olan BeST’in pazarda rekabet edebilmesi için 10 yıl içinde toplam 500 milyon dolarlık bir yatırım yapılması da planlanıyor.

Açıklamaya göre, anlaşmanın imzalanmasından sonraki 30 gün içinde Belarus hükümetine 300 milyon dolar ödenecek ve kalan ödeme de yılda 100’er milyon dolarlık taksitlerle 2009 ve 2010’da tamamlanacak.

Turkcell ayrıca BeST’in tüm bir mali yıl için net kâr açıklayacağı ilk yıl da 100 milyon dolarlık ek bir ödeme daha yapılmasının beklendiğini açıkladı.

CİLİV: BELARUS CAZİP BİR ÜLKE
Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, “BeST’in alımı, Turkcell’in büyüme potansiyeline sahip bir pazara girmesi için bir fırsat teşkil etmektedir. Belarus, genç ve eğitimli nüfusu ve sürekli büyüyen ekonomisi ile Turkcell’in büyüme için hedeflediği coğrafya içinde bulunan cazip bir ülkedir” dedi.

Ciliv ayrıca “Ukrayna ve Bağımsız Devletler Topluluğunda elde ettiğimiz tamamlayıcı nitelikteki birikimimizi Belarus’ta BeST’i en kısa sürede etkin bir biçimde farklılaştırmak için kullanacağımıza inanıyoruz” dedi. Belarus hükümeti de, BeST’in kalan yüzde 20 hissesini beş yıl süreyle satmamayı vaat etti.

Turkcell açıklamasında, BeST’in 2007 yıl sonu itibarıyla gelirlerinin 1.6 milyon dolar olduğu ve Turkcell’e önemli bir konsolidasyon etkisinin bulunmadığı belirtildi.

Rusya’nın, Belarus’a sattığı doğalgazın fiyatında büyük bir artış yapması üzerine Minsk hükümeti büyük çaplı bir özelleştirme programı başlattı. Bu kapsamda ikinci büyük mobil telefon operatörü Velcom’un yüzde 70 hissesi Austria Telecom’a satıldı.

Gazetecilerle konuşan Belarus İletişim Bakanı Nikolai Pantelei, “Bu şirketi (BeST) geliştirecek kaynaklara sahibiz ancak diğer iki mobil operatörlümüz son yıllarda oldukça hareketli bir büyüme içine girdiklerinden, BeST için dışarıdan bir ivmeye ihtiyacımız vardı” dedi.

Bakan, Belarus mobil telefon pazarının henüz doygunluğa ulaşmadığını ve 1 milyon abone potansiyeli bulunduğunu söyledi.

PAZARDA 3 GSM OPERATÖRÜ VAR
Geçen yıl sonunda yaklaşık 10 milyonluk nüfusu ile Belarus pazarında GSM penetrasyonu 2007 sonunda yüzde 65 düzeyinde bulunuyordu.

Pazarda 3 GSM operatörünün faaliyet gösterdiği Belarus pazarında pazar payı bazında üçüncü sırada yer alan BeST’in satış işleminin tamamlanmasından itibaren 10 yıl geçerli olacak GSM 900/1800 lisansının süresini uzatma ihtimali bulunuyor. BeST’in şebekesi Haziran itibarıyla nüfusun yüzde 68’ini kapsıyor.

 
ouSahin

ouSahin

Üye
güzel bir haber :) paylaşım için saol:)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt