Turkcell 4G LTE testlerine bugün yaptıgı basın toplantısıyla başladı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Turkcell 4G LTE testlerine bugün yaptıgı basın toplantısıyla başladı
Bugün kullandığımız 3G mobil veri aktarımı teknolojisinin sunduğu hızlardan kat kat fazlasını sunan ve gelecekte 1Gbps hıza ulaşması beklenen 4G LTE teknolojisi, Güney Kore, ABD, Japonya gibi ülkelerde belirli bölgeleri kapsama alanına almış durumda. Ülkemizde ise operatörlerimizin 4G LTE testleri devam etmekte ancak detaylı bilgi bulunmamaktaydı.

Turkcell bugün basın mensuplarının da katılımıyla önce iç mekanda 4G ile çevrimiçi oyun oynama testleri ardından dış mekanda basın otobüsü içerisinde yol alırken HD film indirme ve yükleme testleri gerçekleştirdi.

Turkcell ve iş ortağı Ericsson, İstanbul'un Kartal ve Maltepe ilçeleri arasındaki 3.3km'lik alanda LTE şebekesi üzerinden verilebilecek servisleri test etti.

Turkcell ve Ericsson 2009 yılında laboratuvar ortamındaki LTE testlerinde 170Mbps hızına ulaşmıştı. Dış ortam testlerinde ise 570MB'lık upload işlemi hem de 1.4GB'lık download işlemi yapılırken aynı anda YouTube üzerinden HD video izlendi ve bu işlemler yaklaşık 6-7 dakikada gerçekleşti.

Turkcell denemeler esnasında 100Mbps'lik modemler kullandı. 4G LTE teknolojisi yaygın olarak 100Mbps modemlerle birlikte kullanılıyor. Ayrıca LTE teknolojisi 150Mbps-300Mbps hızlarına imkan tanırken LTE Advanced ile 600Mbps-1000Mbps seviyesine çıkılabilecek.

Diğer bölümde ise Turkcell Kartal Plaza'daki test merkezinden hareket halindeki otobüse LTE üzerinden bağlantı kuruldu ve aynı HD video izlenirken iki mekan arasında HD video konferans gerçekleştirildi.

3G hızlarında da 84Mbps'ye erişmek için çalışmalarına devam eden Turkcell, Steve Wozniak'ın Turkcell 3G hızının ABD'deki 4G'den daha hızlı olduğuna dair ifadelerine vurgu yapıyor. Ayrıca 3G alanında Turkcell ülkemizde 168Mbps hızına ulaşacak altyapıya sahip tek operatör olduğunu açıkladı.

Dünyada ticari hizmet veren 49 LTE şebekesi bulunuyorken 7.6 milyon da LTE abonesi var. Piyasada LTE şebekesini destekleyen 200'den fazla cep telefonu, tablet ve modem var.

klongs

klongs

Üye
turkcell once 3g fiyatlarini dusurmeyi arastirsin

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
şu andaki fiyatlar bu kalite için rakiplerine göre çok yüksek degil

klongs

klongs

Üye
bence yuksek bir 4gbli modem 50 tl aveada 30 tl

SilentOne

SilentOne

Üye
4g gelirde lumia 900 u kullanırız artık

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
vınn vodem bunları kullanmayı tavsiye etmiyorum zaten hem fiyat hemde hız olarak telefonun verdigi hızı vermiyor
ayrıca 100mb 250mb 1gb fiyatları vodafone la aynı avea yı bilmiyorum ama üç kuruş kar edicem diyede kaliteden ödün vermemek lazım tabii imkanlar dahilinde

---------- Eklendi @ 14:07:16 ---------- Yazıldı @ 14:05:04 ----------

4g gelirde lumia 900 u kullanırız artık

eyvallah

klongs

klongs

Üye
örnek o avea sınırsız internet 1000 dk 1000 sms heryöne yapıyor 50 tl turkcell de her yöne 1000 sms ve 1000 dk ve 1000 mb internet 90 tl

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
örnek aylık elli tl yüklüyorum her yöne 10dk sı elli kuruş 25tl ye 100lük nar yapıp heryöne 10dk sı elli kuruştan konuşuyorum 19tl yede 1gb paketim var her ay 6tl artıyor kartımda hemde turkcell hızı ve kalitesi kullanıyorum arastıran ucuz kullanmayı buluyor yani

Emrgncy

Emrgncy

Üye
Türkiye de tüketici de, üretici de bilinçli değil. Rekabet deyince akla ilk fiyat geliyor. Bu da normaldir çünkü alım gücümüz ortada

Ben ticaretle uğraşan biriyim ve gelen müşterilerimin %99,9 u ilk olarak malın fiyatını soruyor.
Yabancı uyruklu bir kaç müşterim var, onlarsa ilk olarak malın kalitesini ve garanti süresini soruyor. Fark ortada

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
sakıp sabancı dan bir örnek vereyim o zaman ucuz mal alıcak kadar zengin degilim dermiş rahmetli

Mayk29

Mayk29

Üye
konuyu acan arkadaş yazılarını koyu ve biraz da büyük yazarsa memnun oluruz :)

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
bilgi için :tşk: Kemal abi en çok da sen sevindin sanırım :)

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...