Turkcell 2008de 800 milyon dolar yatırım yapacak

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
Turkcell 2008de 800 milyon dolar yatırım yapacak
Türkiye bilişim Derneği (TBD)’nin düzenlediği Bilişim ’07 etkinliğinin açılış oturumunda konuşan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, önümüzdeki dönem yapacakları yatırım oranını iki kat artırıp 800 milyon dolara çıkaracaklarını söyledi. Ciliv bu yatırımda 3G lisans bedelinin hariç olduğunun da altını çizdi



Türkiye bilişim Derneği (TBD)’nin düzenlediği Bilişim ’07 etkinliğinin açılış oturumunda, Türkiye’nin son beş senede çok ileri gittiğini belirten Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, “Türkiye son beş senede yüzde 7.2 büyüdü. İstikrar geldi, dış yatırım geçmiş senelerde 1 milyardan az iken 20 milyar doların üstüne çıktı. Kişi başına gelir ikiye katladı. Ama daha gidecek çok mesafemiz var. 2004 yılında 20 milyon cep telefonu varken bugün bu sayı 60 milyona yaklaştı. Geniş banttan internete ulaşanların sayısı 4.3 milyonu buldu. Bu süre içinde Turkcell de büyük mesafeler katetti. 14 sene önce cep telefonu satışı sıfır iken doğru vizyon yatırımı ve insanlarla ortaya büyük bir başarı çıktı. Geçen hafta 3. çeyrek sonuçlarıyla, Avrupa’ki 300’e yakın operatör arasından ikinci en büyük operatörü olduk. Dünyanın en önemli 100 teknoloji şirketi arasına girdik. 6 ülkede faaliyet gösteriyoruz. Nüfusu 50 milyonu bulan Ukrayna’da yüzde 267 oranında büyüdük. Ukrayna ve faaliyet gösterdiğimiz diğer ülkelerden Gürcistan, Azerbeycan, Kazakistan ve Moldovya’daki şirketlerimizin her birinin başında Türk genel müdür ve mühendisler var. Bunlardan gurur duyuyoruz.”dedi.

Nüfusu 1000’i aşan her yerde olacağız

Ciliv, sözlerine şöyle devam etti: “Geriye değil ileri bakıyoruz. Bu yüzden 2008 yılında Türkiye’ye yapacağımız teknoloji yatırımlarını ikiye katlıyoruz. Yatırım hızımızı artırıyoruz. Bugün nüfusun yüzde 98’ine iletişim hizmeti sunuyoruz. 2007 yılında Türkiye’de 2 bin kişinin üstünde olup bizden hizmet almayan tek bölge kalmayacak. 2008 yılı sonunda Türkiye’nin 1000’in üstündeki tüm bölgelerinde Turkcell var olacak.”

MOBİLİTE YÜKSELEN DEĞER
Mobilitenin teknolojideki yükselen değer olduğuna dikkat çeken Süreyya Ciliv “Bilgisayar dünyası ile iletişim dünyası birleşiyor Biz kullandığımız ‘bilişim’ kelimesi ile bunu önceden görmeyi başaran bir ulusuz. Kısa süre içinde masaüstü bilgisayarlar yerini dizüstülerine bıraktı şimdi de bunlar yerini akıllı cep telefonlarına bırakıyor. Artık cep telefonlarına sadece telefon demek imkansız. Kısa süre içerisinde tüm dünyada kullanılan cep telefonu sayısı 4 milyara ulaşacak. Biz de bu yükselen değerde ilkleri gerçekleştirmenin gururunu duyuyoruz. Bu yaptıklarımız yabancılar tarafından da takdir görüyor. Son olarak Forbes dergisi New York Borsası’nda hissseleri işlem gören tek Türk şirketi olan Turkcell’i uzun dönemli yatırım yapılabilecek en çok tavsiye edilen 5 hisseden biri olarak gösterdi” diye konuştu.
mobimag
 


danger03

danger03

Üye
bu kadar yatırım ortada bişey yok, 50 kuruş 50 kuruş zam yap kontore sonra yatırım yap :@
 
sonbela

sonbela

Üye
diger operatorlerde zam yaptı ama yatırım nerde
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt