Türk yemeklerini Japonlara tanıtıyorlar

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
NoScatter

NoScatter

Üye
    Konu Sahibi
Türk yemeklerini Japonlara tanıtıyorlar
Tokyo'nun çeşitli bölgelerinde açılan Türk restoranlarında Türk yemekleri Japonların beğenisine sunuluyor.

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisine sahip ülkesi Japonya'da Türk ustalar tarafından açılan restoranlarda Japonlar Türk yemeklerini tatma olanağı buluyor.
Japonya'nın en ünlü semti Ginza'da Konya yemeklerinin hazırlandığı lokanta açan Konyalı Mehmet Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 yıldır Konya yöresel yemekleri başta olmak üzere Türk yemek çeşitlerini menülerine koyduklarını söyledi.
Mehmet Uçar, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine geldiği Japonya'da açtığı restoranda Japonların ilgi göstermeleri üzerine bu işi geliştirdiğini ifade etti.
İlk olarak etli ekmek ve bıçak arası pide gibi Konya'ya özgü yemek ve pideleri Japonlara sunduklarını belirten Uçar, “Çok ekmek tüketmeyen Japonlar için etli ekmek çok farklı geldi. Çok beğenenlerin yanı sıra yağlı ve etli ekmek miktarını çok bulanlar oldu” diye konuştu.
Konya mutfağının yanında Türkiye'nin çeşitli bölgelerine özgü yemekleri de Japonlara sunduklarını bildiren Uçar, “Japonlar rakı ve salatayı çok sevdi. Döner de Japonlara çok ilginç geldi” dedi.
Zaman zaman düzenledikleri Türk geceleriyle hem Konya'yı hem de Türkiye'yi tanıtma fırsatı bulduklarını belirten Uçar, şunları söyledi:
“Çok sayıda müdavimimiz oldu. Türkiye'den gezi veya iş amacıyla Tokyo'ya gelen vatandaşlarımız da oluyor. Japonya'da yaşayan ve Türk mutfağına özlem duyan Türkler de sık sık buraya geliyor. Japonlara göre yemeklerimiz çok yağlı ve tatlı. Bazı Japon müşterilerimiz, daha az yağlı veya az şekerli yemek yapmamızı isteyerek, Türk yemeklerini kendi ağız tatlarına uyduruyorlar.”
Tokyo'nun tarihi Asakusa semtinde “Adıyaman” isimli restoran işleten Hasan Pala da özellikle kebap çeşitlerini Japonların beğenisine sunduklarını söyledi.
Başlarda Türk yemeklerini yağlı bulduklarını söyleyen Japonların ilgi gösterdiklerini ifade eden Pala, “Yemekten sonra çay ve kahve ikram edilmesi Japonları çok etkiliyor” dedi.

 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt