Türk Telekom transferde hız kesmiyor

Sponsorlu Bağlantılar

India

India

Üye
    Konu Sahibi
Türk Telekom transferde hız kesmiyor


Muratcan Güler ve Nedim Yücel’den sonra başkent ekibi, eski oyuncusu, geçtiğimiz sezon Trabzonspor forması giyen Michael Wright’ı (Ali Karadeniz) da bir yılı opsiyonlu iki yıl süreyle kadrosuna dahil etti

Türkiye’de oynadığı her takımda başarılı bir grafik yakalayan Michael Wright, yuvaya döndü. Muratcan Güler ve Nedim Yücel’i kadrosuna dahil eden Türk Telekom, eski oyuncusu olan ve Türk vatandaşlığına da geçerek, Ali Karadeniz ismini alan Wright ile sözleşme imzaladı.

Geçtiğimiz sezonu Trabzonspor’da geçiren Ali Karadeniz, ligin en skorer oyuncu olma başarısını gösterdi. Yönetim kurulu üyesi Dr.Sinan Binbir, başkente yakışır, güçlü bir kadro kurmak için seferber olduklarını belirterek, şunları söyledi:

“Michael Wright, yakından tanıdığımız ve kendini ispat etmiş bir sporcu. Bize güç katacağına inanıyoruz. Transferlerimiz devam edecek. Amacımız hem ligde, hem de Avrupa arenasında iddialı olacak bir ekip kurmak.”

Mücadeleci ve hırslı bir ekip kurmak isteyen Antrenör Timuçin Meriç, transfer hakkında ;

“Bu transferin gerçekleşmesinden dolayı oldukça mutluyum. Çok yakından tanıdığım Ali Karadeniz’in (Michael Wright), takıma savunmada inanılmaz bir direnç ve hücumda hareket getireceği kesin. Michael’in Türk statüsünde olması ayrı bir avantaj katacak.Bir-iki oyuncu ile daha imza aşamasındayız, bu transferlerle takımın eksik kalan kısmını tamamlayarak iyi bir takım olacağız. Kadroyu öncelikle Türk Telekom formasını özenle taşıyacak, uyum içinde sahaya isteneni verebilecek, kazanmaya aç ve savaşmaktan vazgeçmeyen oyunculardan kurmayı planlıyorum. Türk Telekom savunmada agresif ve hücumda oynayacağı hızlı basketbol ile tüm taraftarın beğenisini kazanacak” yorumunda bulundu.

1998'de Dünya Şampiyonu olan ABD Genç Milli Takımı'nın en skorer oyuncusu (6 maçta 15 sayı, 5 ribaund ortalama) olan, 7 Ocak 1980 doğumlu, 2,04 boyundaki ABD’li forvet, Chicago'daki Farragut Askeri Akademisi'nde başlayan basketbol kariyerini 2002'de Polonya'da Sląsk Wroclav takımında devam ettirmişti.

2005 sezonunda Almanya'nın Alba Berlin takımının normal sezonu lider tamamlamasında etkisi büyük olan Wright, 2005-2006 sezonunda Beşiktaş'a, 2006-2007 sezonunda da Pau Orthez takımına transfer oldu. 2007-2008 sezonunda sakatlanana kadar Türk Telekom forması giyen ve hem TBL’de hem de ULEB Cup’da en değerli oyuncu durumunda olan Amerikalı basketbolcu, sakatlığının ardından 2009 yılında yine Polonya’nın Turow Zgorzelec takımıyla anlaşmıştı.
 


Üst Alt