Türk Telekom, Irak'a internet götürecek

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
maxitr

maxitr

Üye
    Konu Sahibi
Türk Telekom, Irak'a internet götürecek
Bölgesel güç olmak adına Türkiye’nin yakınındaki

ülkelerde farklı alanlara yüklenen Türk Telekom

(TT), Irak’ta fiberoptik yatırımına hazırlanıyor


Türkiye’nin Güneydoğu bölgesinden başlayarak önce Kuzey Irak ardından da Irak’ı boydan boya geçecek olan fiberoptik yatırımıyla bölgedeki internet altyapısının kapasite, hız ve kalitesi ciddi oranda iyileştirilecek. Bu sayede Türk Telekom, bir diğer ifadeyle Türkiye, Irak halkının internette dış dünyaya açılmasında köprü rolü üstlenecek.

Bu iş için Irak İletişim Bakanı önümüzdeki hafta Türkiye’ye gelerek Türk Telekom CEO’su Paul Doany ile bir görüşme yapacak. Toplantı gündeminin iki ana maddesi olduğunu söyleyen Doany, bunları şöyle sıraladı: Fiberoptik altyapı yatırımı ve bu hat üzerinden internette eğitim (Vitamin) hizmeti.

e-eğitim işi de var

Irak’taki internet bağlantısının çok sorunlu olduğunu belirten Doany, bu proje sayesinde internete erişim kalitesinin artırılacağını bununla birlikte şu anda büyük sorun olan ülkedeki çocukların eğitim işinde de ciddi mesafe katedilmesinin beklendiğini kaydetti. Vitamin’in Arapça versiyonunun çalışmaları sürüyor. Irak’ta da bu ürünün kullanılması planlanıyor.

Riskli pazar

Irak’taki karmaşanın Türk Telekom için risk taşıyıp, taşımadığını sorduğumuzda Doany’nin yanıtı, “Evet riskli” şeklinde oldu. Paul Doany, yatırım bütçesi ve projenin mali boyutu hakkında şu anda bilgi veremeyeceğini kaydetti.

TT’nin Suriye ve İran’da benzer alanda yatırımı bulunduğunu hatırlatan Doany, Irak yatırımının Arap bölgesindeki diğer ülkelerin internete Türkiye-Avrupa üzerinden hızlı bir şekilde çıkmasını da sağlayacağını ifade etti.

TT’nin aklı fikri ihracatta

Türk Telekom, sabit hat operatörlerinin ve regülatörlerin katılımıyla Cenevre’de düzenlenen ITU World konferansına grup bünyesindeki 4 teknoloji şirketiyle katıldı. Paul Doany, önümüzdeki dönemde operatör satın alma yöntemiyle büyümeyi düşünmediklerini belirterek, bu şirketlerin teknoloji geliştirmesi için yatırım yapacaklarını söyledi.
15 milyon liralık Ar-Ge bütçesi olmasına karşılık proje bazlı büyük hacimli yatırım yapabileceklerinin altını çizen Doany, şu anda başta e-eğitim projesi Vitamin’le (Türkiye’de 400 bini aşkın kullanıcısı var), Wirofon olmak üzere yazılım ve ürün ihracatına başladıklarını belirtti. ABD pazarına ürün sattıklarını şimdi hedefin İspanyolca bilen ülkeler olduğunu kaydeden Doany diğer taraftan da Tunus, Fas, Mısır, Malezya, Nijerya, Cezayir, Brezilya, Kolombiya, Hindistan gibi ülkelere girmeyi planladıklarının altını çizdi. Doany, Vitamin’in Arapça versiyonunun da yazıldığını kaydetti.​
 


Catty

Catty

Emekli Yönetici
Kesin orda internet fiyatı Türkiye'ye Nazaran Daha ucuz olur :) Güney doğu yaşadı be ! , Kaçak hat çekerler artık :ehe
 
oguzkagan11

oguzkagan11

Üye
Bize adam gibi internet veremiyorlar gidip birde başka ülkeye mi ünternet verecekler?:kop:
 
maxitr

maxitr

Üye
    Konu Sahibi
bakalım bu haberle ilgili daha ne haber alıcaz iyi olucanı kötü olocagını zamanı gelince görücez kacakmı kullanacaklar usulüne göremi kullanacaklar görücez!!! :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt