Türk Telekom AKK'yi kaldırmak için kollarını sıvadı

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Türk Telekom AKK'yi kaldırmak için kollarını sıvadı
Türkiye'nin en popüler servis sağlayıcısı Türk Telekom'un aldığı çarpıcı kararla birlikte, 2018 yılının Ocak ayında kesinlikle Adil Kullanım Kotası (AKK)'nı kaldıracağı söyleniliyor.



2009 yılı itibariyle Adil Kullanım Kotası (AKK) uygulaması başlatılırken, alınan yeni kararlarla birlikte bunun kaldırılması için çalışmalar başlatılmıştı. Çoğu servis sağlayacısı alınan karar itibariyle AKKolmayan özel paketlerini duyururken, Adil Kullanım Kotası olan paketlerde de internet hızını daha üst seviyeye çıkartmıştı.



AKK adına çok önemli karar almak isteyen Türk Telekom, yeni yılın ilk ayı itibariyle tüm paketlerindeki bu sınırlandırmayı kaldırmayı planlıyor. Türk Telekom tarafından böylesine önemli bir kararın alınması ve uygulamaya koyulmasıyla birlikte SuperOnline ve Uydunet gibi diğer servis sağlayıcılarının da bu kararı uygulamaya koyması düşünülüyor.



TürkNET aldığı karar ile birlikte ilk etapta Adil Kullanım Kotası'nı genişletirken, daha sonra aldığı farklı bir kararla birlikte tüm paketlerinde bu kotayı kaldırmıştı. Bu karar aldından oldukça önemli bir popülerlik kazanan TürkNET sektörde böylelikle oldukça önemli bir hamle gerçekleştirmiş oldu.



Türk Telekom'un aldığı bu karar firma içerisinde çalışan bir kişi tarafından kamuoyuna sızdırılırken, kesinlikle AKK uygulaması için 2018 yılının Ocak ayının son olduğu söyleniliyor. Sızdırılan en önemli bir diğer detay ise AKK'nin kaldırılmasının sadece yeni veya taahhütsüz üyeler için değil, taahhütlü üyeler içinde geçerli olacağı belirtiliyor.



Zaten servis sağlayıcıları paketlerindeki AKK uygulamasını 2018 yılının Ocak ayında kaldırmasa bile, BTK tarafından alınan karar nedeniyle zorunlu olarak 2018 yılının Aralık ayında bu uygulamaya son vermek zorunda kalacak. Bakalım Türk Telekom tarafından alınacağı düşünülen bu karar, diğer servis sağlayıcılarını nasıl etkileyecek?
Türk Telekom AKK'yi kaldırmak için kollarını sıvadı
 


By_Casparov

By_Casparov

Üye
ttnet ile sözleşmem bittiği gibi zaten türknet abonesi olmayı düşünüyorum. hem altyapıları güçlendirip hemde akk sınırı olmayan bi firma
 
  • Beğen
Tepkiler: ___kaptan___, OzgurSMO ve Buğra
franklinda

franklinda

Üye
Çalışmaya başlamasalar daha iyiydi çok kota geçtim dokunan yoktu şimdi bu ay saniyesine kotan doluyor dedi sonra doldu geçmiş olsun yallah 5mbps dedi alt yapı yokken neyi nasıl kaldırıyorsa kafadan mutlaka eşdeğer özellikte bir çözüm bulmuştur önce iflastan yırtsın :)
kurum personeli tanıdıklar maaşlarından bile endişeli :)
 
ibrother

ibrother

Üye
AKK KALKTI AKN geldi, türknet kaldırdı ama Türk Telekom kaldırsa ne olacak kablumbağa hızı internetini satacak başka enayiler bulsun.
 
  • Beğen
Tepkiler: ___kaptan___
vedat1966

vedat1966

Üye
Turk telekom çıkış kapasitesini artırmazsa işte o zaman yandığımız zaman olacak. Kota kalkmadan akşam saatlerinde bile sıkıntı olan interneti düşünemiyorum bile.

SM-N910F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
franklinda

franklinda

Üye
Bu ülkede yurt dışı giriş çıkış ve ana hat tek firmada oldukça gelişmez bu sektör izin ver bir ikinci şirket daha aynı hizmeti sağlasın bari :)
 


Üst Alt