İnşallah hünkarım.arkadaşlar Turkcell'in yaptigi herhangi bir terziye sipariş elbise diktirmek gibi. Butun haklari Turkcelle ait olan bir cihaz ve sattikca ve muşteri kitlesi oluştukca daha iyileri de cikicaktir.
Parçaları bizimkiler birleştirmiş beyler![]()

Arkadaşım sizin sıkıntınız ne anlamadım? Telefonu tasarlayıp geliştiren Türk mühendisleri üretenler değil ! Sizin gibiler yüzünden bu ülkede telefon fabrikaları açılamadığından mecburen düşük maliyetle çinde üretiliyor cihazlar hepsi o! Amma yaptınız ya!!
Abi, benim Türk'lere falan laf ettiğim yok ama Türkcell'in bu söylemi doğru değil. Zte yıllardır her ülkeden farklı operatörlere telefon üreten taşeron bir firma. Mesela vakti zamanın da Vodafone'da satıyordu Zte'nin telefonların (vodafone 945). Ama onlar Türk falan diyor muydu. Hayır çünkü Vodafone bu telefonu her ülkede satıyor ve herkes türk olmadığını biliyor. T20 de de olay aynı. Telefonun aynısını huawei 6 ay önce duyurdu. Sonra çıktı Türkcell "tamamen Türk mühendislerince geliştirilen T20" dedi. Peki 6 ay önceki Huawei(normal model ismini hatırlayamıyorum) i kim çıkardıo zaman.
Türkcell bunu her yıl yapıyor. Alıyor telefonu üstüne Türkcell yazıyor. Türkler yaptı oluor. Kaldır bak bataryayı kabak gibi Zte, Huawei yazıyor.
Ha Türkiye'de tasarlanıp çin de üretilen yok mu. En büyük örneği genaral mobile. Tamamen Türk ortaklığı.
Küçük bir not: Bu telefonu tam araştırma fırsatım olmadı belki de dediğiniz gibi. Ama Türkcell bu yalanı bir kere söyledi bir kere daha beklerim.
Huawei Türkiye ye yatırım yapan bir firmadır.Aslı çin ama kaliteli ucuz telefonlar üretiyorlar.ZTE de bu firmaya benzer.Turkcell bir masa kuruyor.Adamları çağırıyor.Konuşuyorlar.En az 5mp kamera olmalı.İşlemci de iyi olmalı.Müşteri memnum olmalı diye.Gide gide böyle sonuçlar çıkıyor.Huawei ve ZTE istekler doğrultusunda telefonun prototipini üretip turkcell e sunuyor.Turkcell beğenirse telefonun tüm haklarını alıyor.Seri üretimini yapan aslında Huawei ve ZTE.
Huawei Türkiye ye yatırım yapan bir firmadır.Aslı çin ama kaliteli ucuz telefonlar üretiyorlar.ZTE de bu firmaya benzer.Turkcell bir masa kuruyor.Adamları çağırıyor.Konuşuyorlar.En az 5mp kamera olmalı.İşlemci de iyi olmalı.Müşteri memnum olmalı diye.Gide gide böyle sonuçlar çıkıyor.Huawei ve ZTE istekler doğrultusunda telefonun prototipini üretip turkcell e sunuyor.Turkcell beğenirse telefonun tüm haklarını alıyor.Seri üretimini yapan aslında Huawei ve ZTE.ama bu maxi plus 5'in tasarımı donanımı felan bizimkilerce belirlenmiş galiba. sadece üretim huawei.turkcell bir iletişim şirketidir telefon üretim fabrikası değil, o yüzden türk mühendisleri falan bu telefonları yapmıyor araştırmadan bilmeden yazmayın. huawei firmasıyla anlaşma yapan turkcell kendi ismi altında ucuz maliyetle bu telefonları satışa sunuyor mesela turkcell t20 asıl ismi huawei sonic kamerası 5 değil 3.2 megapiksel bizim iletişim şirketimiz olan turkcell değerli müşterilerine incitmeden faturalarına ek yaparak hem müşterilerin ayaklarını bağlıyor hattını kullandırıyor hemde telefonu sürüm olarak satarak kazancını yükseltiyor arkadaşlar bilginize...
ama bu maxi plus 5'in tasarımı donanımı felan bizimkilerce belirlenmiş galiba. sadece üretim huawei.