Türk Futbolunu bitirecek hamle!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bydexer

bydexer

Üye
    Konu Sahibi
Türk Futbolunu bitirecek hamle!


[h=2]26 Ocak'ta üyelere sunulacak formül netleşti. Küme düşme yok ama neredeyse ona yakın cezalar var.[/h]
Maç başına olmak üzere teşvik teşebbüsüne -3, teşviğe -5, şike teşebbüsüne -6, şikeye -8 puan ceza kesilecek. Tek eylem varsa, ceza minimum -12 puandan başlayacak.


Fenerbahçe ve Beşiktaş suçlu bulunursa, kupaları da geri alınacak. PFDK, 15 Nisan’a kadar kararları alacak, play-off’a kadar puan indirimleri yapılacak

Ceza alan kulüpleri Avrupa yasağı da bekliyor. Örneğin Beşiktaş ve Trabzon suçlu bulunursa Avrupa Ligi’nden men edilecek, ekstra cezalar da gelecek.


[h=4]UEFA’DAN TÜRKİYE’YE ‘ÖZEL’ TARİFE[/h] Habertürk gazetesinden Meriç Müldür'ün haberine göre; Avrupa futbolunun patronunun cezaların baremini Türkiye’yi düşünerek indirdiği ortaya çıktı. UEFA’nın, genel olarak şike için -15, ikinci eylem için -10 puan cezası öngürdüğü, ancak Türkiye’de 4 farklı eylemde bulunulduğu gerekçesiyle cezametreyi -8, -6, -5 ve -3’e çektiği öğrenildi. Genel oran da -12 olarak belirlendi.


[h=4]UYGULANMAZSA 8 YIL EDİRNE DIŞI YASAK[/h] UEFA, TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ile yapılan görüşmede “Bu kararları uygulamalısınız, aksi halde biz yaptırım uygulamak zorunda kalırız” uyarısı yaptı. UEFA Genel Sekreteri Infantino, “Eğer TFF olarak bu kararları almazsanız Türk Milli Takımı’na ve kulüplere 8 yıla kadar Avrupa’dan men cezası keseriz” dedi.

Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın İsviçre’de UEFA’yla yaptığı görüşmelerin ardından gözlerin çevrildiği Süper Lig başkanlarıyla yapılan kritik zirveden deprem etkisi yaratacak tarihi bir yol haritası çıktı. Aydınlar, UEFA’nın tavizi olmadığını açıklayıp uzlaştıkları ve 26 Ocak’taki genel kurulda uygulamaları gereken kararları Süper Lig başkanlarıyla müzakere etti.


Fenerbahçe ve Bursa’nın karşı çıktığı, diğer tüm kulüplerin ‘olur’ verdiği puan silmeler konusunda uzlaşıldı. İşte büyük tartışma yaratan ve Ankara’da futbol ailesinin oylarına sunulacak taslak:


1 Her maç için teşvik teşebbüsüne -3, teşviğe -5, şike teşebbüsüne -6, şikeye -8 puan ceza kesilecek. Tek eylem varsa, minimum -12 puandan başlayan cezalar kesilecek.


2 F.Bahçe ve Beşiktaş suçlu bulunur ve ceza alırsa, kupaları da geri alınacak. PFDK, 15 Nisan’a kadar kararları uygulayacak, play-off’a kadar puan indirimleri yapılacak.


3 Ceza alan kulüpleri Avrupa yasağı da bekliyor. Örneğin Beşiktaş, suçlu bulunursa Avrupa Ligi’nden men edilecek, ekstra cezalar da gelecek.


4 Eylemlere karışan kulüplere para cezası verilecek. Kişilere ise ömür boyu hak mahrumiyeti cezası kesilecek. Kulüpler Birliği Başkan Yardımcısı Hasan Akıncıoğlu, “TFF şu an 58. maddede değişiklik yapmadan bu uygulamayı yapacak. Sayın başkan, önerge geçmezse 58’in uygulanmayacağını söyledi” dedi. 14 Şubat’taki ilk duruşmaya kadar şüphelilerin yazılı savunmalarını alacak olan PFDK; 34 haftalık maratonun bittiği 8 Nisan’a kadar bu kararları verecek. Play-off öncesi 15 Nisan’a kadar da Tahkim süreci de dahil puan silme cezaları yürürlüğe koyulacak.


[h=4]TÜM İDDİALARDAN SUÇLU BULUNURSA

F.BAHÇE’YE -115 PUANA KADAR CEZA KESİLEBİLİR[/h] PFDK, iddianamede yer alan şike ve teşvik eylemlerine karşılık F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’dan 19 maçla ilgili savunma istemişti. Örgüt lideri olarak iddianamede yer alan F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 7 maç şike, 3 maç şike teşebbüsü, 7 maç teşvik, 2 maç teşvik teşebbüsü eylemlerine katılmakla suçlanıyor. TFF’nin kulüplere sunduğu ceza listesine göre eğer Yıldırım bu 19 karşılaşmadan suçlu bulunursa, F.Bahçe’ye toplam -115 puana kadar ceza verilebilecek. Ancak delillerin incelenmesi, savunmaların alınması ve Tahkim sürecinin ardından birçok maçla ilgili suçlamanın düşeceği düşünülüyor. F.Bahçe’nin maksimum alacağı cezanın -30 ila -40 puan arasında olabileceği öngörülüyor. 3 puanlık sistemde 34 haftalık bir maratonda bir takım toplam 102 puan alabiliyor.


[h=4]F.BAHÇE DIŞINDAKİ KULÜPLERİ BEKLEYEN MUHTEMEL CEZALAR[/h]
BEŞİKTAŞ

(1 MAÇ ŞİKE TEŞEBBÜSÜ İDDİASI)

-12 PUAN

TRABZONSPOR

(2 MAÇ TEŞVİK TEŞEBBÜSÜ İDDİASI)

-12 PUAN

SİVASSPOR

(1 MAÇ ŞİKE İDDİASI)

-12 PUAN

İSTANBUL BŞB

(1 MAÇ ŞİKE İDDİASI,

2 TEŞVİK İDDİASI)

-18 PUAN

MANİSA

(1 MAÇ TEŞVİK İDDİASI)

-12 PUAN

GİRESUNSPOR

(3 MAÇ ŞİKE İDDİASI)

-24 PUAN

MERSİN İY

(1 MAÇ ŞİKE İDDİASI)

-12 PUAN

[h=4]MADDİ KAYIPLARI DA BÜYÜK OLACAK[/h]
TRABZON’A 30 MİLYON DOLAR

FENER’E 30 MİLYON LİRA

BEŞİKTAŞ 5 MİLYON DOLAR


Üç büyük kulüp de suçlu bulunursa bunun maddi yansıması oldukça büyük olacak. Trabzonspor, “Suçsuzsan gel” denilmesine rağmen Devler Ligi’nde mücadele ettiği için yaklaşık 30 milyon dolarlık geliri geri iade etmek zorunda kalabilir. Beşiktaş da Avrupa Ligi’nden kazancı olan 5 milyon doları UEFA’ya verebilir. F.Bahçe’nin ise geçen sezona şampiyonluk ve performans primlerinin geri alınması tehlikesi var. Bu gerçekleşirse iade edilecek paranın 15 milyon lira şampiyonluk primiyle birlikte toplam 20 milyon lirayı bulması bekleniyor. PFDK’nın adı geçen kulüplere ayrıca keseceği 2 ila 10 milyon liralık cezayla bu rakam yaklaşık 30 milyon liraya ulaşabilir.


[h=4]KARTAL VE TRABZON'U 8 YIL KORKUTUYOR[/h] PFDK, Beşiktaş ve Trabzonspor’un adı geçen eylemlerini gerçekleştirdiğine karar alırsa Avrupa yasağı da söz konusu olacak. UEFA, uyarıya rağmen Avrupa’da devam kararı alan Kartal ve Fırtına’ya 5 ila 8 yıl arasında men cezası kesebilir. Bu durumda Beşiktaş ve Trabzonspor, Avrupa Ligi’nden hemen uzaklaştırılacak. F.Bahçe, Devler Ligi’ne alınmadığı için bu durumu daha hafif atlatacak. Bu sezon ağır puan cezası alması halinde gelecek sezonda da Avrupa’da büyük olasılıkla yer alamayacak. Ancak gelecek sezon başarılı olursa, bir sonraki sezondan itibaren Avrupa’da yine boy gösterebilecek.

 


Emma-Watson

Emma-Watson

Üye
Fenerbahçe -115 puan silme ceza isteniyor ama getirilmesse 1 yıl avrupadan men??
Beşiktaşa -12 puan isteniyor getirilmesse 8 yıl avrupadan men???

Şimdi burada fener korunmuyorda ne yapılıyor??
 
L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
fener hala şikeye devam
1 yıl nedir yaw :off:
-115 AZ BILE
fenerbahçe liyim diye gururlananlar. Şu vaziyete rağmen hala takımı savunanlar
UTANIN !!!
 
Emma-Watson

Emma-Watson

Üye
Bide yaptıkları yetmezmiş küme düşürülmedikleri yetmezmiş gibi.
Fenerasyon bakın altını çiziyorum fenerasyon tarafından korundukları yetmezmiş gibi hala ona buna bize neden ceza veriyorsunuz biz bir şey yapmadık diyorlar.
BAKIN ARKADAŞLAR YILLARDIR MAÇLARI İZLİYORUM FENERİN ÖZELLİKLE BAZI MAÇLARDA ŞİKE YAPTIĞI O KADAR AÇIKTIKİ KİMSE AĞZINI AÇAMIYORDU AÇANLARDA 1 HAFTA SONRA O PROGRAMA ÇIKAMIYORDU.
YILLARCA FENER KORUNDU BU SORUŞTURMA AÇILMADAN 1 HAFTA ÖNCE FEDERASYON BAŞKANI İSTİFA ETTİ NEDEN ETTİ SİZCE.
 
fullwar

fullwar

Üye
İtalyada Juventus'un gözünün yaşına bakıldı mı? Direkt 2. lige şut. Bence bu kararlar çok saçma. Burada TFF sezon başında Feneri 2. lige atsaydı kimse konuşmayacaktı bu kadar.
 
Kingmortall

Kingmortall

Üye
ne kadar uğraştınız düşürün gitsin puan silme falan seneye yeniden çıkar zaten
 
Emma-Watson

Emma-Watson

Üye
@fullwar
Kesinlikle katılıyorum.Koskaca juventus düştü.
@kingmor
Çıkarsa çıksın siz şikeyle şampiyonluk kazandınız.cezasını çekeceksiniz.
 
cardanadam

cardanadam

Üye
federasyon bir taş attı kuyuya şimdi kendisi bile çıkartamıyor
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt