Türk Çayı

  • 16 Nisan 2011
  • 312 Okunma
  • 0 Cevap

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Turk Cayi

    < Resmi açmak için tıklayın >

    4 tk Turk cay yapragi + 2 yk iyi su
    3 kap iyi soguk su

    Buyuk caydanliga 3 kap suyu koyun. Demlige cayi ve 2 yk suyu koyup buyuk caydanligin uzerine oturtup ocagin altini orta isiya getirin, su kaynasin. Ocagin altini kapatin. Suyun kaynamasi durduktan sonra*, yarisini kucuk caydanliktaki cayin uzerine dokun. 5 dakika** sonra cay bardaklarina suzgecten gecirerek yarisina kadar cay koyun, uzerini sicak su ile tamamlayin. Kesme seker ve limon dilimleri servis yapin.

    * Kaynamakta olan suyu cayin uzerine dokerseniz, cayin icindeki vitaminler kaybolur.
    ** Cayi cok fazla demlerseniz tadi acilasir. Taze demlenmis cay yarim saat icinde icilmezse de tadi acilasir.

    4 bardak cay.

    Cayin Faydalari

    - Icerigindeki C ve E vitaminleri kan kanserine karsi bagisikligi arttirir.
    - Icerdigi kafein sinir sistemini uyarir, konsantrasyonu yukseltir, rahatlatici ve dinlendirici etkisi vardir.
    - Vucuttaki kolestrol seviyesini dusurur.
    - Icerigindeki florid dis curumelerini onler.
    - Karacigeri temizler, tansiyonu dusurur, bobreklerin duzenli calismasini saglar ve damar sertligine iyi gelir.
     


    Yazan: CoDeYs
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
Yüklüyor...
21/11/2018 - 18:50