Türk bayraklı Pakistan parası

Sponsorlu Bağlantılar

kurt bey

kurt bey

Üye
    Konu Sahibi
Türk bayraklı Pakistan parası

Pakistan parasına yanlışlıkla Türk bayrağı basıldı, halk önce şikayet etti. Ancak paradaki bayrağın "Türk bayrağı" olduğunu duyunca şikayetten vazgeçti.

Pakistan bayrağı Türk bayrağına çok benziyor. Ama bu, Pakistan'ın yeni 1000 Rupisine Türk bayrağı basmak için yeterli değil. Türkiye'yi çok seven ve İstanbul hatıralarını anlatan Bakan Tarık Azim, işin özünü şöyle anlatıyor:

PARA BAŞKA KAĞIDA BASILINCA
"Bazı paraların şeklini değiştirmek istedik. Beş bin ve bin Rupi'nin rengi ve ölçüsü değişecekti. Yeni tasarımlar, Kabineye geldi. Beğendik. O taslaklar özel bir kağıda çalışılmıştı. Daha sonra, paralar basıldı ve piyasaya sürüldü. O da ne? İnanılmaz bir şey oldu, baskı başka kağıda yapılınca renk değişmiş. Ve, 1000 Rupi'de, Pakistan bayrağı gitmiş yerine resmen kırmızı zemin üzerine beyaz ay yıldızlı bir Türk bayrağı gelmiş. Şikayetler oluşmaya başladı. Ve şikayetler arttı. Biz de, yanlışlıkla olan olayı açıkladık. Bu bayrağın aslında Türk bayrağı olduğunu belirttik .Sonra, garip bir şekilde vatandaşlar şikayetten vazgeçti. Hatta, ' Biz, Türk bayraklı yeni para istiyoruz' diyenler arttı." :)

internethaber

POWER

POWER

Üye
İlginç walla...

SelmanTE

SelmanTE

Üye
evet. pakistan bayrağı yeşil zeminlidir :)

omayra

Üye
ilginç :)

> çileke$ <

> çileke$ <

Üye
Dünyada hala türkleri sevenler var :)
ilginç bir hata diyelim buna

> çileke$ <

> çileke$ <

Üye
ilginç bi hata derken ne demek istiyon yani ??

haberi dikkatli okursan piyasaya sürdükleri parayı türkiye'ye jest olsun diye değil türkiye bayrağı koymamışlar kendi ülkelerinin bayrağını koymalarına rağmen türkiye bayrağına benziyor :nono:

mservank

mservank

Üye
vay Türkleri seven çıktı beklemezdim

ouSahin

ouSahin

Üye
Bence ilginç olan şey sizin yorumlarınız..

Türkler neden sevilmesin ki...İnsanlarımız Geçmişten Günümüze Kadar fedakar ve Sevecendir...

Yani Dış Ülkeler İnsanımızı Överken İçerdekiler Resmen Sövüyor:nono:

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Kanımızda var Oğuz, yüzyıllardır bir mücadele dönemlerinde bir de Hz. Muhammed'i aşağılayıcı karikatürlerin ortaya çıktığı vakitlerde birlik olmuştur bu millet.

Pakistanlılar kendilerine en yakın dost olarak Türkiye'yi görüyorlar, Atatürk ismini Pakistan'ın yol ve okul isimlerinde, görmek mümkün. Bağımsızlığını ilan ettiği günden beri en büyük destekçisi Türkler, yani biz olduk. Bırakın da adamlar karşı çıkmasın. :)

ouSahin

ouSahin

Üye
Kanımızda var Oğuz, yüzyıllardır bir mücadele dönemlerinde bir de Hz. Muhammed'i aşağılayıcı karikatürlerin ortaya çıktığı vakitlerde birlik olmuştur bu millet.

Pakistanlılar kendilerine en yakın dost olarak Türkiye'yi görüyorlar, Atatürk ismini Pakistan'ın yol ve okul isimlerinde, görmek mümkün. Bağımsızlığını ilan ettiği günden beri en büyük destekçisi Türkler, yani biz olduk. Bırakın da adamlar karşı çıkmasın. :)

Geçmişten gelen birşey bu Türk Vatandaşlarında yardım etmenin ne demek oldugunu bilen bir ülkeyiz...Zaman aktıkça Türk Vatadandaşıda o zamana ayak uyduruyor hep beraber birlikte el ele:)

ouSahin

ouSahin

Üye
yorumları daha sakin ve anlayışlı cevaplarla yaparsak gerginlik olmuyacagını sanıyorum:) :oke:

c3r3n

c3r3n

Üye
ilginç..

maxiburak

maxiburak

Üye
güzel bir hata olmus bence bi de onların buna tepki göstermemeleri de hosuma gitti walla

keremerson

keremerson

Üye
Dünyada hala türkleri sevenler var :)
ilginç bir hata diyelim buna
ilginç bi hata derken ne demek istiyon yani ??
haberi dikkatli okursan piyasaya sürdükleri parayı türkiye'ye jest olsun diye değil türkiye bayrağı koymamışlar kendi ülkelerinin bayrağını koymalarına rağmen türkiye bayrağına benziyor :nono:

haberi okudum zaten dikkatlice olayın bi hata olduğunu tabikide anladım ama ben hani üstteki cümlesiyle birlikte söledi sandim...

"dünyada hala türkleri sevenler war ilginç bi hata diyelim buna" Türkleri sevmelerine hata dio zannettimde ondan dedim..:oke:

> çileke$ <

> çileke$ <

Üye
haberi okudum zaten dikkatlice olayın bi hata olduğunu tabikide anladım ama ben hani üstteki cümlesiyle birlikte söledi sandim...

"dünyada hala türkleri sevenler war ilginç bi hata diyelim buna" Türkleri sevmelerine hata dio zannettimde ondan dedim..:oke:

Anladım yanlış anlaşılma söz konusu :oke:

ibomusa

Üye
!!!CcC TuRaN!!!