Türk Bayrağının Matematiksel Çizimi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Türk Bayrağının Matematiksel Çizimi
Türk Bayrağının çizimi
a4 kağıdına türk bayrağı çizimi
matematiksel türk bayrağı çizimi

Çizime başlamadan önce bir en belirlemen gerekir. En için 12 cm iyidir. Kağıta çizim için. Sonra ölçüleri sırayla çizime uygularsınız.



İlk önce sağdaki genişliği çiz. Sonra bağıntıda dediği gibi boy enini 1,5 katıdır. Eni 12 cm aldıysan boyu 18 cm çizeceksin. Dikdörtgeni oluşturduktan sonra en sola uçkurluk genişliğini çizersin 12.(1/30)=0,4 cm yani 4 mm çizeceksin.
Sonra büyük hilali(çember) çizmek için büyük çemberin uçkurluktan ne kadar uzakta onu bulman gerekiyor.

Oda genişliğin 1/2 dir. Yani 6 cmdir. Dikdrtgenini eninin orata noktasından 6 cm sağa bir nokta koyarsın ve buraya büyük çemberi çizersin.Büyük çemberin yarıçapını bulalım o zaman. Büüyk çemberin çapı genişliğin yarısıdır. O zaman yarıçapı bununda yarısı yani 3 cm olan bir çember çizeceksin. Biraz önce belilrlediğin noktaya 3 cm yarıçapında bir çember çiz pergelle. Şimdide küçük çemberi çizeceğiz. Bu küçük çemberin çapı en çarı 0,4 yani 12x0,4=4,8 cm dir yarıçapı 4,8/2=2,4 cmdir. Şimdi küçük çemberi çizeceksin yalnız. Nereye çizeceksin. Biraz önceki büyük çemberi çizdiğimiz merkezden 12x0,0625 yani 0,75 cm yani 8 mm sağ tarafa bir nokta koyup buraya çizeceksin. Sonra bu iki çemberin bazı kısımları üstü üste gelecek. Hilal oluşması için bu üst üste gelen bölümleri sileceksin.
Geriye kaldı Yıldız. Yıldızı Şekilde görünen E uzunluğunun sağ bitimine gelecek şekilde ve merkezi bayrak eninin ortasına gelecek şekilde çizilecek. Yıldızı çizmeden önce yarıçapını bulacaksın. çapı enx(1/3)=12x(1/3)=4 cm çapı yarı çapı ise 2cm dir. biraz önce belirlediğimiz noktaya 2 cm çaplı bir çember çiz. Bu çember içine bir yıldız çizmek gerekecek. Çember içine yıldız çizmek için çember içine düzgün beşgen çizmek gerekir. DÜzgün beşgen çizmekte ortaokul konusu değil. Onun için o kısımı göz kararı çizebilirsin.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt