Haber Turing Phone Cadenza "Yok Artık!" dedirtiyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Emre

Üye
    Konu Sahibi
Turing Phone Cadenza "Yok Artık!" dedirtiyor.
Akıllı telefon pazarında özellikle de amiral gemisi seviyesinde donanım bileşenleri gelişimi hız kesmeden devam ederken, akıllı telefonlar artık çok daha güçlü. 2017'de çok daha güçlü modeller gelecek ve bunlardan bir tanesi de oldukça ilginç ve şok edici teknik özelliklerle geliyor.

Çok fazla adı bilinmeyen Finlandiya merkezli bir firma olan Turing Robotic industries (TRI) yeni bir akıllı telefon modelini duyurdu. Bu yeni akıllı telefon Turing Phone Cadenza olarak adlandırılmış ve gerçekten sunulursa 2017'de tüm dengeleri alt üst edebilir.

Turing Phone Cadenza akıllı telefon Qualcomm'un Snapdragon 830 yonga setinden güç alıyor. Bu yonga seti henüz duyurulmuş değil ve bu yeni akıllı telefon bir yerine iki Snapdragon 830 içeriyor. Henüz 6GB RAM içeren akıllı telefonlar, yavaş yavaş pazara girerken, Turing Phone Cadenza 12GB RAM ile pazara sunulacak. Bu da 8GB RAM desteği ile gelecek olan Snapdragon 830'dan neden iki tane kullanılacağının da açıklaması olmakta.

Yeni akıllı telefon 512GB dahili veri kapasitesi içerecek ve ayrıca 2 microSD kart desteği ile kapasite çok daha fazla arttırılabilecek. Turing Phone Cadenza'nın ekranının ise 5.8" büyüklüğünde ve 2560x1440 piksel çözünürlüğünde dokunmatik ekran olacağı ifade edilmekte.

Cihazın önünde iki adet 20MP kamera bulunacak ve arka kamera da 60MP çözünürlük sunacak. Ayrıca cihaz 4 nano SIM kart desteği ile listelenirken, 2.400mAh, 1.600mAh ve hidrojen hücresi ile 100w güç çıkış sunacak. İşletim sisteminin ise öğrenme özelliğine de sahip Swordfish OS olacağı belirtiliyor.

Turing Phone Cadenza

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: furyzer0

Murat Alper

Murat Alper

Üye
tam benlik bir telefon ha manyak bir şey ama konsept :ehe

furyzer0

furyzer0

Üye
Bu telefonu gereksiz donanım olarak eleştirecekler bu telefonun son kullanıcılar için tasarlanmadığını unutmayın bu cihaz yapay zekayı hedefliyor ve işletim sistemi olarak Sailfish OS tabanlı Swordfish OS kullanılıyor. Resimdeki gibi bir tasarım ile gelirse çok güzel gözükecektir bence.

Sent from Mtalk using Lumia950[emoji769]

Son düzenleme:
TayfurBeyy

TayfurBeyy

Üye
Herhalde trde 15binden giriş yapar

Silinen Üye 2574464

Silinen Üye 2574464

Kapalı Hesap
Bu telefonun yapılması malesef imkansız, 10 yıl geçsin yine yapılamaz, teorik olarak mümkün gibi gözüküyor ama değil

1) 2 aynı güçlü yonga seti kullanmak batarya performansını çok kötü etkiler, 15.000 mAh lik bi pili normal kullanımda 1 gün zor götürür (8 çekirdekli telefonlarda neden işlemcilerden 1-i diğerine göre çok daha düşük olur? Telefon boşta olunca sadece düşük güçlü işlemci en az güçte çalışsın diye, yoksa batarya uçar, çünki telefonun işlemcisinin en az 1 çekirdeği hep çalışır)

2) 60MP? Bunu bir fanın yaptığını sanıyorum, MP değeri arttıkça çözünürlük artar, 1MP 1.000.000 piksel demek, 1 cihaz 1000x1000 çözünürlüklü çekim yapıyorsa 1MP kameraya sahiptir demek. 60.000.000 piksel mi?! 16:9 oranında bir foto çektik diyelim, küçük bi hesap yaparsak:
16n*9n=60.000.000
144*(n^2)=60.000.000
n^2=416.667
n=645,5
Biz küçük olsun diye n-i 645 alalım. O zaman fotonun çözünürlüğü tam 10320x5805 oluyor, bu çözünürlükte normal kalitede (normal, yüksek değil) bir kameranın 2cm-den (kalınlık olarak) aşağı olması imkansız. Oldu diyelim, Nokia 6600 kalitesi bile alamazsınız.

3) 4 nano SIM kart mı? Yeni bir manyetik alan mı keşfettiler de bize söylemiyorlar? 4 kartın 4-ünün de bekleme modunda çalışması = İnsanlığın sonu :ehe
Neden mi? Bir az derine inelim. Tüm elektromanyetik dalgaların hepsi güçlü değillerdir. Frekansı yüksek olan dalgalar daha güçlüdür, daha zor engellenir. Frekansı arttıkça dalga güçlenir, duvarlardan, engellerden kolayca geçer, ama insan organizmasından da kolayca geçebilecek hale gelir, bu da insan sağlığına çok kötü etki eder. Bu soruna çözüm de üretilmiştir, telefonlar daha düşük frekanslı dalgalar ile baz istasyonlarına bağlanır, baz istasyonları diğer baz istasyonlarına, onlar da ulaştığımız telefona bağlanır. Bu yüzden telefonlar bize uzun vadeli zararlar vermez (Belki verir de hissetmeyiz). Ama 1 telefonda 4 kart kullanmak, baz istasyonu ile 10-15 kat daha fazla "haşır-neşir" olmak demek, bu da haliyle SAR değerinin 2-4 arasında olacağına işarettir, ki 2 SAR değeri ÇOK YÜKSEK bir değerdir, telefonla 10 dakika konuşsanız başınız ağrımaya başlar. Bunu önlemenin yolu yoktur, geliştirilemez, geliştirilmesi teklif dahi edilemez. Bu Allah (c.c) nin yarattığı evrenin yapısında var, bunu insanların değiştirmesi mümkün değildir.

Yani böyle bir telefon asla olmayacak, ya da Nokia-nın yaptığı gibi olur (HD ekran denip 240x320 ekran konulduğu model)

Mesaj değil destan mübarek :D

Önde 2 adet 20MP mi :kop:

Son düzenleme:
furyzer0

furyzer0

Üye
41 mp 1ghz işlemcide sorunsuz çalışıyor 8 çekirdekli 2 kusur ghzde çalışan işlemci mi 60mp yi kaldırmayacak? Çift işlemci için 8 çekirdekli bir suru telefon var burada 2 çipset sekiz çekirdek ediyor ayrıca gerekmediği zaman işlemcileri kapalı tutabilir sonuçta. Sar konusuna katılıyorum çok ciddi sıkıntılar doğurabilir ama muhtemelen iki sim slotu hafıza kartı slotudur.

Silinen Üye 2574464

Silinen Üye 2574464

Kapalı Hesap
41 mp 1ghz işlemcide sorunsuz çalışıyor 8 çekirdekli 2 kusur ghzde çalışan işlemci mi 60mp yi kaldırmayacak? Çift işlemci için 8 çekirdekli bir suru telefon var burada 2 çipset sekiz çekirdek ediyor ayrıca gerekmediği zaman işlemcileri kapalı tutabilir sonuçta. Sar konusuna katılıyorum çok ciddi sıkıntılar doğurabilir ama muhtemelen iki sim slotu hafıza kartı slotudur.

1) İşlemciler telefon açık olduğu sürece En az 1 çekirdeği hep açık bırakmak zorundalar
2) Nokia 808 in 41 MP ile çektiği fotoların kalitesinin çok kötü olduğunu Nokia bile kabul etti. Çünki telefon o kamera için çok ince, mesele kaldırma sorunu değil incelik sorunu

furyzer0

furyzer0

Üye
1) İşlemciler telefon açık olduğu sürece En az 1 çekirdeği hep açık bırakmak zorundalar
2) Nokia 808 in 41 MP ile çektiği fotoların kalitesinin çok kötü olduğunu Nokia bile kabul etti. Çünki telefon o kamera için çok ince, mesele kaldırma sorunu değil incelik sorunu
Kalitesi kötü mü :D hala çoğu telefon onun kadar iyi fotoğraf çekemiyor :) Hep bir işlemci açık olmak zorunda snap820 de zaten 2 tane 2.15 2 tane de 1.59 ghz frekanslı işlemcisi var. Sanki düşük frekanslı işlemcisi yok.

hasan3472ty

hasan3472ty

Üye
Nuru bu telefon özellikleri kapital sisteme göre az bile. Telefon donanımı pc yi geçmişken hiç zor değil. İnsana zarar verir mi zaten teknoloji yarardan çok zararı var o kesin. 2020 de bunlar da son bulur bileklik teknoloji geliyor

m2 note cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

TayfurBeyy

TayfurBeyy

Üye
Şimdi işin gerçeği küresel ekonomi denilen bi olay varya o izin vermez çünkü böyle bir cihaz tüm piyasayı alt üst edip ne samsung ne iphone bırakır

Silinen Üye 2574464

Silinen Üye 2574464

Kapalı Hesap
Şimdi işin gerçeği küresel ekonomi denilen bi olay varya o izin vermez çünkü böyle bir cihaz tüm piyasayı alt üst edip ne samsung ne iphone bırakır
Doğru, eğer böyle bir şey olup uygun fiyata olursa piyasa alt üst olur

Nuru bu telefon özellikleri kapital sisteme göre az bile. Telefon donanımı pc yi geçmişken hiç zor değil. İnsana zarar verir mi zaten teknoloji yarardan çok zararı var o kesin. 2020 de bunlar da son bulur bileklik teknoloji geliyor

m2 note cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
O tasarımda böyle bir telefon olamaz, telefon 1cm den daha ince ve üzerindeki kameralar - 2 tane 20MP ve 1 tane 60MP, kameralar nereye sıkışacak? Kameranın o kadar incelmesi hem kaliteyi çok düşürecektir, hem de odaklama için lensi hareket ettiren motorun 20 nanometrelik hareketi bile anlamasını gerektirir. Bu ise o motorun küçülmesini, ve daha güçlü ve dayanıklı olmasını gerektirir. Yoksa telefonu 1 kere düşürdükten sonra kamera odaklamama problemi olur, bu da cihazı çöp yapar.
Bu arada ÖNEMLİ OLAN DONANIM DEĞİL YAZILIMDIR

4GB RAM ve Android mi? Nucleus RTOS diye bir sistem var. Çalışması için sadece 2MB RAM ve 200MHz işlemci gerek. Ama C ile yazılıp derlenen her türlü programı sorunsuz bir şekilde çalıştırıyor, ve dahası 1.2GHz çift çekirdekli, 1GB RAM e sahip bir Android-li telefonla aynı performansı veriyor derlenen uygulamalarda. Ben olsam Nucleus RTOS tercih ederim, çünki şarjım 10 kat daha fazla gider o donanımlı bir cihazda. Ben şöyle düşünüyorum şahsen:
Üst model telefonlar firmaların oyun programın yapımı için gerekenin 10-15 katı daha az maliyet harcaması için çıkıyor. Ve buna da her kes kanıyor. 1GHz lik 512MB RAM-li bir donanımla HER ŞEY yapılır doğru kodlama ile.

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Bu kadar Über bir telefonda WQHD ekran fazla Demode

bi hologram falan yazsaydınız zaten asla gerçekleşmeyeceği için salla sallayabildiğin kadar

hidrojen piller hala test aşamasında
bırakın telefonlarda kullanmayı normal kullanım için bile uygun değiller

bunu telefona koymak en ufak bir sorunda yangın veya patlamaya sebep olabilir

örn cihazın aşırı ısınması
piline ağır darbe alması
ateşin içine düşmesi

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 2574464
furyzer0

furyzer0

Üye
Doğru, eğer böyle bir şey olup uygun fiyata olursa piyasa alt üst olur

O tasarımda böyle bir telefon olamaz, telefon 1cm den daha ince ve üzerindeki kameralar - 2 tane 20MP ve 1 tane 60MP, kameralar nereye sıkışacak? Kameranın o kadar incelmesi hem kaliteyi çok düşürecektir, hem de odaklama için lensi hareket ettiren motorun 20 nanometrelik hareketi bile anlamasını gerektirir. Bu ise o motorun küçülmesini, ve daha güçlü ve dayanıklı olmasını gerektirir. Yoksa telefonu 1 kere düşürdükten sonra kamera odaklamama problemi olur, bu da cihazı çöp yapar.
Bu arada ÖNEMLİ OLAN DONANIM DEĞİL YAZILIMDIR

4GB RAM ve Android mi? Nucleus RTOS diye bir sistem var. Çalışması için sadece 2MB RAM ve 200MHz işlemci gerek. Ama C ile yazılıp derlenen her türlü programı sorunsuz bir şekilde çalıştırıyor, ve dahası 1.2GHz çift çekirdekli, 1GB RAM e sahip bir Android-li telefonla aynı performansı veriyor derlenen uygulamalarda. Ben olsam Nucleus RTOS tercih ederim, çünki şarjım 10 kat daha fazla gider o donanımlı bir cihazda. Ben şöyle düşünüyorum şahsen:
Üst model telefonlar firmaların oyun programın yapımı için gerekenin 10-15 katı daha az maliyet harcaması için çıkıyor. Ve buna da her kes kanıyor. 1GHz lik 512MB RAM-li bir donanımla HER ŞEY yapılır doğru kodlama ile.
Kalınlık konusunda hak veriyorum aslında ama donanım olarak 60mp yi kaldırır bu cihaz. 1ghz 512 mb ram gayet yeterli dediğiniz gibi örnek olarak playstation3 , symbian wp8 verilebilir. Ancak günümüz işletim sistemleri daha süslü ve arkaplanda veri toplama işleri ile uğraştığı için ciddi bir donanım gereksinimine sebep oluyor.

• Beğen
Tepkiler: Murat Alper
Silinen Üye 2574464

Silinen Üye 2574464

Kapalı Hesap
Kalınlık konusunda hak veriyorum aslında ama donanım olarak 60mp yi kaldırır bu cihaz. 1ghz 512 mb ram gayet yeterli dediğiniz gibi örnek olarak playstation3 , symbian wp8 verilebilir. Ancak günümüz işletim sistemleri daha süslü ve arkaplanda veri toplama işleri ile uğraştığı için ciddi bir donanım gereksinimine sebep oluyor.

Aynen, donanım 4K da 120 FPS çekecek kadar güçlü, sadece görsellerdeki tasarım fazla ince :)