Faturasız / Faturalı Turbo internet vaad edilenin yarısına bile ulaşmıyor hız konusunda

Sponsorlu Bağlantılar

ys.selman

ys.selman

Üye
    Konu Sahibi
Turbo internet vaad edilenin yarısına bile ulaşmıyor hız konusunda
Merhaba arkadaşlar. Turkcell abonesiyim iphone 5S kullanıyorum. 3G açık, Ordu'da oturuyorum şehir içinde. 3G ful çekiyor turbo internet paketi alıyorum. Ama hiç bir zaman 5 megabiti geçmiyor. Sim kartım nano sim değil, en eski simin kesmesi. Teknoloji uzmanlarıyla görüştüm turkcellin, simin kesilmiş olmasının hızı etkilemeyeceğini söylediler. Her türlü şeyi denedik müşteri temsilcileriyle filan ama hiç bi çözüme varamadık. 43 megabit olmasa da olur yarısına bile razıyım ama 5megabiti geçmiyor ya . Ne yapabiliriz sizin önerileriniz nelerdir ne yapabilirim?

brolife

brolife

Üye
5 neyine yetmiyor bende 17mb lik aldim ama 500kbs ?

ys.selman

ys.selman

Üye
    Konu Sahibi
Kardeşim ben buraya problemi çözmek için yazdım. Adam normal internet paketiyle benim hızımı geçiyor. Buradaki anormallik nerede ben bunun cevabını arıyorum. Konu yetmesi ya da yetmemesi değil

yusuf_bey

yusuf_bey

Üye
Ben nokia n9 ile 7.2 megabitlik hıza sahip 4gb standart paketle saniyede 1100kb download hızına ulaştım ki bunu şehir dışında ama 3gnin full çektiği biryerde yaptım. Aynı anda 5 film indiriyordum telefondan :) hız olayı normal olsa da şaşırtan durum şu ki, benim n9 donanimsal olarak maximum 11 megabiti desteklemesi lazım. (Hatırladığım kadariyla)

ys.selman

ys.selman

Üye
    Konu Sahibi
Turkcell'le konuştum, apple'ı aradım konuştum yok ya ne yaparsam yapayım 5'i geçmiyor. Testi yapan uygulamada mı problem var dedim fiber internetli wi-fida vnp etkin olmasına rağmen 29 megabit gösterdi. Problem var çözüm yok

yusuf_bey

yusuf_bey

Üye
Yazılım guncellemsi filan yaptinmi? Ortada bir sorun var ve 2 seçenek var. 1.si donanimsal olabilir ki bu servis durumu gerektirebilir. 2.si de yazilimsal olabilir. Güncelleme yükleyerek duzeltebilirsin ki bu durumda da yazilimsal olması şart. Ha birde 3. Seçenek var ki o da sebekyle alakalı olabilir. Hız yavaş olabilir yani şebeke bazlı hız düşükse senin de bir hız limitin olucaktir sonuç olarak.

ys.selman

ys.selman

Üye
    Konu Sahibi
İOS'un son sürümü yüklü. 3g ful çekince normalde o hıza ulaşması gerekiyor. Apple bi makale gönderdi orda söylenenleri de uyguladım. Bence turkcell çıkıp diyemiyor ki benim 3g hızım 5'i geçmez. Telefonda bi problem olduğunu zannetmiyorum ben zaten. Turkcell ya bu kadar hızlı interneti hiç sunmuyor sadece lafta kalıyor galiba. Ha turbo almışsın ha normal paket. Hiç bir farkı yok

yusuf_bey

yusuf_bey

Üye
O zaman tek bi seçenek kaliyor turkcell orada o hızı sunamıyor olabilir. Bu sorunu sadece sen yaşıyorsan sorun chazdadir bu arada. Yine aynı paketi yada aynı şebekeyi kullanan birisiyle karşılaştırma yapsana birde. Ben hala telefonda bir sorun olabileceğini düşünüyorum.

ys.selman

ys.selman

Üye
    Konu Sahibi
Konuyu takipte kalırsanız sevinirim. Diğer cihazlarda denicem kartımı ya da başlarının kartlarını takıcam

yusuf_bey

yusuf_bey

Üye
Takipteyim arkadaşım zaten cevap attığında mail alıyorum anında görürüm.

ys.selman

ys.selman

Üye
    Konu Sahibi
Abi problem ne bende ne telefonda. Adam bemi tam anlamıyla anlatmış. Paketimiz bile aynı

vedat1966

vedat1966

Üye
Kartınızı mümkünse başka bir telefonda deneyin. Eğer ulaşırsanız sıkıntı telefondadır değilse şebekededir. Önce bu konuyu açıklığa kavuşturun. Deneme saatlerini değiştirin. Bazı saatlerde şebeke yoğun oluyor malum.

murat.122a

murat.122a

Üye
Turkcell 43mbit hıza kadar ulasabilirsiniz demis ama kullanım koşullarını tekrar oku kullandığın cihaza yer koşullarına baz istasyonun yoğunluna vb durumlar hızı etkiliyor yani ne senin telefonda bir sorun var yada operatörde .
İnternetin az kullanıldığı saatlerde gir gör farkı 43mbit vere bilse ne gerek kalır 4g ye yani anlık bazen 43mbit hıza yaklasa bilir hızın sen yarısına bile ulasamasşin işin özü bu kardes