FerreT
Üye
Ya kardeşim, sizin kendi fikriniz yok mu yahu? Hepiniz bir Fetullah bey (Harun Yahya) okumuşsunuz, önüme geliyorsunuz. Başka vereceğiniz bir örnek yok mu ya çok merak ediyorum. Ayrıca yeşil ile yazılan yerleri dikkate dahi almıyorum. Sizin bunları yazabilmeniz için beni şahsen tanımanız gerekiyor. Benim geçmişimi bilmeden bunu yazamazsın. Kırmızı ile yazılan yerlerin ise sadece demogoji olduğu ortada. Konumuzla hiç alakası yok.
Ben yukarıda gayet bilimsel bir şekilde ve elle tutulur şekilde iddiamı açıklamışım. Ya sen napıyorsun?
Ya kardeşim, sizin kendi fikriniz yok mu yahu? Hepiniz bir Fetullah bey (Harun Yahya) okumuşsunuz, önüme geliyorsunuz. Başka vereceğiniz bir örnek yok mu ya çok merak ediyorum.............. Kısacası İslamın kitabı oyuncak değildir..günümüze bozulmadan gelen tek kitaptır her gelen bu kitabı yorumlayamaz..yorumlayan Burhani vardır..
Karides arkadaşım çok bilgili olduğunu sanıyorsun ama Harun Yahya'nın gerçekte Adnan Oktar olduğunu bile bilmiyorsun Fethullah Gülen olduğunu sanıyorsun, hadisleri yorumlayan önemli şahsiyetlerden Buhari'nin adını Burhani diye yazıyorsun bu biir(zaten bu noktada, biliyorum dediği şeyi bile aslında bilmeyen biriyle tartışmamam gerekir ama yine de cevap hakkımı kullanayım). Ben sadece saydığın kişileri değil her kesimden yazanı okudum, okuyorum. Ayrıca başı örtmek Allah'ın emri değildir diyerek vicadınını rahatlatanların ve onları destekleyenlerin yaptıkları demagojinin kralıdır bu da ikiii.
Hem mesajımı alıntı yapmışsın. Niçin saçın örtülmesi gerektiği ile ilgili olan kısmı almadın. Ben orada en azından fikrimi bir sonuca bağladım. Senin gibi ucu açık bırakarak laf cambazlığı yapmadım.Buyur söz sende
off yeter valla bu konu çok uzadı kilitlense çok iyi olacak
Aslında Numansabit adlı arkadaşın konuyu nasıl takip ettiği de ortada. O bahsettiği klavye hatası bana ait bile değil. Kaldı ki olsa n'olur. Melesemizle ne alakası var. Öyle laf olsun, torba dolsun misali. Ben şimdi "Ankara" yerine "Aknara" desem anlaşılmayacak mı ne dediğim? Ya da Harun Yahya'nın gerçek kimliğimi varsayalım bilmiyorum (ki bunu da kanıtlama yükümlülüğüm yok size karşı). Ne olmuş? Yukarıda yazdıklarımla ve ileri sürdüğüm iddiayla ne alakası var Harun Yahya'nın gerçek kimliğinin? Galiba arkadaş, benim hatalarımı ararken cımbızıyla biraz fazla heyecanlanmış. Ayrıca bu tartışma sırasında yaptığım tüm genellemelerden Ferret ve Kyoman'ı ayrı tutuyorum zaten (Ferret'e cevaben).
Ha bi de bu arkadaş beni ucu açık laflarla, "laf cambazlığı yapmak"la suçluyor. Ben buna sadece gülerim. Tartışmada o kadar net bir uslup kullanıyorum ki, bunu bile anlayamamış. Kaldı ki, anlaşılamayacağımı bildiğimi için de tüm fikirlerimi ve aklımdaki soru işaretlerini 95. mesajda madde madde yeinden aktardım ve demek ki bana cevap veren diğer arkadaşlar beni anlamadan cevap verebilmişler (!) Ya yazarken insan biraz düşünür, sen benim burada tartıştığım en az 6. kişisin. Demek ki herkes ne dediğimi anlamış (zira karşı argümanlarla gelen çok), bi sen anlayamamışsın. Kusura bakma; ama bu durumda da benim yapabileceğim bir şey yok.
Artık meseleyle ilgili bir şey yazmayacağım; zira hakikaten fikirlerimi, yetirince aktarabildiğimi düşünüyorum. Ama böyle kişisel saldırılar geldiği zaman cevap hakkı doğuyor, (cevap yazdığım arkadaşlar hariç) post kastığım için de diğer arkadaşlardan özür diliyorum.
Salih Olur Mu Hiç Stres Atmak Için Bu Konudaki Bazı Yorumları Okumak Birebir
Valla Ayrıca Sunuda Belirtmeden Gecemeyeceğim Burda Herkes Birbirini Kandırabilir Ancak Allah'ı Kimse Kandıramaz Bunu Da Unutmamak Lazım
Kelime haznen süper. Bu kadar iyi Türkçe kullanan kişilerin hala var olduğunu görmek çok sevindirici. Ama yazdıklarının içi boş.
3. Diğerleri hiç takılmamış diyorsun ya, onlar muhtemelen senin yazdılkarına pek önem vermemişlerdir.(Önem vermekle hata eden benim aslında)
doğru söze ne denir ki...
alperenbugra birkez daha haklısın hakikaten bu konuya gelince benide gülme tutuyor
çok haklısın arkadaşım sözün bittiği nokta bu.
alperenbugra birkez daha haklısın hakikaten bu konuya gelince benide gülme tutuyor
Arkadaşlar, ben sizi hiç alaya aldım mı?
Ya burada adam gibi bir fikir teatisi içine girmeye çalıştım.
Bu mu suç oluyor yani? Yani açıkda bir şey mi var ki gülüyorsunuz?
Bu esasen bu tartışmadaki zayıflığınızı da gösterir. Çünkü, yazacak birşeyiniz yok. Yanlış anlamayın, ama entelliktüel ortamlarda inanın ki sizin gibileri ortamdan kovarlar. Böyle tartışma olunmaz ki. Ben fikir öne sürüyorum. Siz gülüyorsunuz. Sözünüz varsa söylersiniz, yoksa dinlersiniz. Ama neyi alaya alıyorsunuz. Sizin yaptığınız şudur: "Benim gibi düşünmüyorsan, o zaman git, öl, geber, yazma". Buna açıkça fikir faşizmi denir.
Birincisi üslubunuza dikkat edin!
İkincisi siz kimsiniz de bana cahil diyebiliyorsunuz. Vizyonunuz ne? Ya eğitiminiz? Hangi kürsüde profesörsünüz?
Üçüncüsü, tartışma adabından daha bi habersiniz. Ben açık açık kronolojik bir tablo ortaya koydum ve yüce Kitabımı da lafzi olarak yorumladım. Ya siz? Siz beni çürütebilecek ne doneler ortaya koydunuz ki, böyle cüretkar davranabiliyorsunuz.
Dördüncüsü, tüm mesajlarımı okuyabilirsiniz (zahmet ederseniz). Acaba kime hakaret etmişim. Kimi aşağılamışım. Yani haketmiş miyim bu aşağılanmayı? Bu kadar basit mi herşey. Yani sizinle aynı fikirde olmamam yeterli mi? Ben somut veriler ortaya koymuşum. Siz ne yaptınız bana karşı hakaretinizden başka?
Söylediğiniz sözün ağırlığını kaldırabilecek misiniz acaba? Hadi, meydan sizin. Beni aydınlatın. Belki ben anlayamam; ama başkalarına anlatabilirsiniz (böylece sevap kazanırsınız, bu fırsatı kaçırmayın derim). Ama öyle hikaye falan yoook, beni çürüteceksiniz.Yazdığımı anlayabiliyorsanız tabi. Size bir-iki-üç hafta da verebilrim. Yeter ki beni çürütün hanımefendi. Bizi o engin bilgilerinizden mahrum etmeyin; değil mi ama.
Bundan sonra da, ağırlığını kaldıramayacağınız laflar etmeyiniz. Her zaman karşınızda ben olmam. Cok üzülürsünüz.
--------------- Ekleme ---------------
İrem'e sölediklerim senin içinde geçerli dostum; bak Kyoman'da, Ferret'de benimle aynı fikirde değillerdi. Onlarla tartışırken neden bi sorun yaşanılmadı acaba. Seninle aynı fikirde olmadığım için mi "aklı zayıfım". Yani senin yaptığın açıkça bel altına vurmaktır. Oyunun kuralına göre oynamadığın ortada.
Salihyet'le de zamanında çok tartışmıştık başka meseleleri. Ama en azından karşımdakinin kendi fikirleri vardı. Şimdi ona daha bir saygı duyuyorum. Neden mi? Çünkü sen açık açık bana "Harun Yahya"nın fikirlerini satmaya kalkıyorsun burada. En azından bunu kendi fikirlerinmiş gibi ortaya sunma, bilenler için komik duruma düşüorsun. Bak ben ilk mesajım için 15-20 dakika ekmek verdim, burada. Eminim o kopyala-yapıştır yaptığın insanda emek vermiştir o yazdıklarına. Bari bir "alıntıdır" ibaresi ekle arkadaşım. İstersen dana fazla ileri gitmeyeyim ha nedirsin. Yazdıklarının aynısının bulunabileceği kitabın isimini bile verebilirim. Ne oldu. Benim gibi Sosyalist'den beklemiyor muydun? Eee sen çirkinleşirsen, benden de güzellik bekleme.
Yazdıklarına gelince, ben diyeceğimi dedim yukarıda ve sen yazdıklarımı çürütebilidiğini düşünüyorsan yazdıklarınla, sadece kendini avutursun şimdiden söyleyeyim. En azından kendi fikirlerinle gelmeyi dene bi daha ki sefere.
Bu arada tüm Maxicep ahalisine duyurulur, lütfen tartışırken salt sizinle aynı fikirde olmadığım için şahsıma hakaret etmeyin. Gerçekten gücüme gidiyor. Her şeyden önce bu sizin ayıbınız oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?