Tüp Bebek Öncesi Beslenme

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
First Lady

First Lady

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Tüp Bebek Öncesi Beslenme
tüp bebek, tüp bebek öncesi, tüp bebek öncesi neler yapılır, tüp bebek öncesi yapılması gerekenler, tüp bebek öncesi diyet, tüp bebek öncesi beslenmek

Tüp bebek tedavisine başlayan çiftelerin sağlıklı yaşamaya dikkat etmeleri gerekir. Siz de tüp bebek tedavisi ile bebek sahibi olmaya çalışan çiftlerden biriyseniz uzmanların tüp bebek öncesi beslenme önerilerine muhakkak göz atmalısınız. Kadının ve erkeğin ayrı ayrı dikkat etmesi gereken hususlar ise şöyle;



ERKEKLERE ÖNERİLER

  • Uygulamadan önceki son iki ay içinde ateşinizin 39oC’yi geçtiği herhangi bir ateşli hastalık geçirdiyseniz lütfen bu konuda doktorunuzu uyarınız. Çünkü bu tip ateşli hastalıklar erkek üreme hücresi olan sperm’lerin kalitesini olumsuz yönde etkileyerek dolayısıyla tedavi şansını da azaltmaktadır.
  • Cinsel bölgenizde herhangi bir iltihabi veya benzeri hastalık daha önceden geçirmiş veya halen geçirmekte iseniz lütfen doktorunuzu bu konuda uyarınız. Bilhassa “HERPES” enfeksiyonu yani halk arasında “UÇUK” adı verilen enfeksiyonu geçirdiyseniz bunu mutlaka belirtiniz.
  • Eğer yapıyorsanız ağır idmanları terk edin ve bilhassa son üç ay içinde haftada 30 km’den daha fazla koşu yapmayınız.
  • Sıkı iç çamaşırı giymeyiniz. Çünkü bu çamaşırlar bilhassa erkeklerde erkek yumurtalarının yani testislerin vücuda daha fazla yaklaşmasını sağlamak suretiyle bu organların ısılarının 1 oC kadar daha artmasına neden olur. Bu ısınma erkek üreme hücresi olan sperm’lerin yaşamlarını ve gelişimlerini olumsuz yönde etkiler.
  • Son üç ay içinde kesinlikle içki, sigara ve benzer zararlı alışkanlıklarınızı hiçbir taviz vermeksizin terk edin. Eğer ilaç kullanıyorsanız ne ilaç kullandığınızı ve ne amaçla kullandığınızı belirterek doktorunuzun önerimizi alınız.
  • Size tedavi sırasında uygulamanın olacağı tarih belirtilecektir. Bu tarihten önceki üç gün içinde kesinlikle cinsel ilişkide bulunmayınız. Aynı bağlamda dikkat edilecek bir noktada uygulama tarihinden önceki yedi gün içinde mutlaka en az bir kez cinsel ilişkide bulunmak suretiyle boşalmanızın sizin erkek hücreleriniz olan sperm’lerin kalitesini olumlu yönde etkileyeceğidir. Yine uygulama sonrası on gün içinde cinsel ilişkide bulunmayınız.
  • Son üç ay içinde sıcak banyo ve sauna’dan kaçının. Bu sayede erkek üreme hücreleriniz olan sperm’lerin kalitesi olumlu yönde etkilenecektir.


KADINLARA ÖNERİLER

  • Cinsel bölgenizde herhangi bir iltihabi veya benzeri hastalık daha önceden geçirmiş veya halen geçirmekte iseniz lütfen doktorunuzu bu konuda uyarınız. Bilhassa “HERPES” enfeksiyonu yani halk arasında “UÇUK” adı verilen enfeksiyonu geçirdiyseniz bunu mutlaka belirtiniz.
  • Bilhassa karın bölgenizin üzerine yönelik egzersizler başta olmak üzere ağır egzersizlerden kaçının. Eğer isterseniz yorucu olmayan egzersizler yapabilirsiniz.
  • Son üç ay içinde kesinlikle içki, sigara ve benzer zararlı alışkanlıklarınızı hiçbir taviz vermeksizin terk edin. Çünkü bu alışkanlıklar gebelik şansını azaltmanın yanında düşük riskini de arttırmaktadır. Eğer ilaç kullanıyorsanız ne ilaç kullandığınızı ve ne amaçla kullandığınızı doktorunuza belirterek bizim önerimizi alınız.
  • Size tedavi sırasında uygulamanın olacağı tarih belirtilecektir. Bu tarihten önceki üç gün içinde kesinlikle cinsel ilişkide bulunmayınız. Yine uygulama sonrası on gün içinde cinsel ilişkide bulunmayınız.
  • Son üç ay içinde sıcak banyo ve sauna’dan kaçının.
  • Günde ikiden fazla kafeinli içecek (kola, kahve ve benzeri)içmeyin.
  • Uygulama süresince zayıflamaya yönelik hiçbir diet programı uygulamayın. Eğer uyguluyorsanız kesinlikle geçici bir süre içinde olsa bırakın ve normal dengeli beslenmeye önem gösterin.
 
Astrosman

Astrosman

Üye
Gerekli bilgiler. Paylaşım için sağolun
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt