Tunçeri: Daha özgür oynuyorum

Sponsorlu Bağlantılar

Samsun55''

Samsun55''

Üye
    Konu Sahibi
Tunçeri: Daha özgür oynuyorum
Efes Pilsen'in tecrübeli oyun kurucusu Kerem Tunçeri, yeni antrenörleri ile oyun sistemlerinin değiştiğini ve artık daha özgür oynadığını söyledi.



Efes Pilsen Basketbol Takımı oyuncusu Kerem Tunçeri, Avrupa Ligi'ndeki Union Olimpija karşılaşmasında aldıkları yenilginin, gruptaki konumlarını etkilediğini bildirdi.

ULEB Erkekler Avrupa Ligi'nin resmi internet sitesi, ''www.euroleague.net''e röportaj veren Kerem Tunçeri, gruptaki ilk maçları olan ve uzatmada kaybettikleri Union Olimpija karşılaşması ve ardından iki maçlarını kazanmalarıyla ilgili olarak, ''Union Olimpija maçı bizim için kötü bir maçtı. O maçı kazanmalıydık. Maçın sonunda çok kötü hatalar yaptık. O maçı kazanmış olsaydık şu anda grupta daha iyi bir yerde bulunuyor olacaktık. Ama basketbol bu, her an her şey olabilir. O maçı unutup diğer karşılaşmaları düşünmeliyiz''dedi.

Grupta kazandıkları Power Electronics Valencia ve Armani Jeans Milano maçlarında çok iyi oyun çıkardıklarını anlatan Kerem Tunçeri, ''Bu iki maçta çok iyi işler yaptık. Bu galibiyetlerin anahtarı savunmamızdı bence. Özellikle adam adama yaptığımız savunma. Bu savunmamız ile her takıma karşı mücadele edebiliriz'' ifadelerini kullandı.

Avrupa Ligi'nde kariyerinin en iyi başlangıcını yaparak geride kalan 3 maçın ardından en değerli oyuncu sıralamasında 5. durumda bulunan ve 15.33 sayı ortalaması yakalayan Kerem, yüzde 66'lık 3 sayı, yüzde 100'lük de serbest atış yüzdesi elde etmesinin hatırlatılması üzerine, ''Çok çalışıyorum. Tabii ki kendine güvenin de önemli rolü var. Antrenmanlardan önce erken gelirim şut atarım, antrenmanlardan sonra da geç çıkarım ve yine şut atarım. Eğer şut yüzdelerim artıyor ise çok çalışmamdan dolayı'' değerlendirmesini yaptı.

''YENİ ANTRENÖR İLE OYUN SİSTEMİMİZ FARKLILAŞTI''
Kerem Tunçeri, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda ortaya koyduğu başarılı performansın, Avrupa Ligi'ne iyi bir başlangıç yapmasına yardımcı olup olmadığı sorusunu, ''Bu yıl oyun sistemimiz yeni antrenör ile birlikte biraz daha farklılaştı. Önceleri Efes Pilsen'de farklı bir sistem olurdu ve antrenörler benden takımı organize etmemi isterlerdi. Fazla 'Pick-and-roll' oynamaz ve fazla sayı bulmak için çabalamazdım. Ama şimdi daha özgürüm. Takımda oyun kurucuyum ve sahada her zaman diğer oyuncuları arıyorum. Ama kendimi iyi hissediyorsam, skor bulmak ya da asist yapmak için daha özgür olduğumu düşünüyorum'' diyeyanıtladı.

Takım arkadaşı Ender Arslan ile aralarındaki bağla ilgili olarak, çok yakın iki arkadaş olduklarını anlatan Kerem, ''Ben ondan yaşça biraz büyüğüm, ağabeyi gibiyim. Efes Pilsen'de ve milli takımda hep beraberiz ve birbirimize çok güveniyoruz. Ve böyle de devam edecek'' dedi.

Kerem ayrıca, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası finallerinin oynandığı Sinan Erdem Spor Salonu'nda artık maçlarını yapacak olmalarının kendisi için ne ifade ettiğinin sorulması üzerine, ''Bizim için yeni ve çok güzel bir salon. Ben ve diğer Türk Milli Takımı oyuncuları orada çok güzel anlar yaşadı ve tüm maçlarımızı orada oynuyoruz. Özellikle Avrupa Ligi maçlarında dolu tribünler önünde oynamak çok keyifli. Türkiye'de futbol her zaman birinci spordu ama artık insanlar basketbola da yoğun ilgi gösteriyorlar ve bu bizi çok mutlu ediyor'' ifadelerini kullandı.

 


Üst Alt