Tüm zamanların sembol isimleri " derin araştırma "

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Tüm zamanların sembol isimleri " derin araştırma "


Afgan kızı
National Geographic dergisinin "Yeşil Gözler" isimli bir projesi için çekilen bu fotoğraftaki Afgan kızı dünyaca tanınan bir simge haline geldi.
Tarih: 1985


Buzz Aldrin
Neil Armstrong'la birlikte aya ilk ayak basan isim...
Tarih: 1969




Muhammad Ali
Dünyanın en tanınan boksçusu Muhammed Ali, ağır sıklet dalında üç kere dünya şampiyonu oldu.
Tarih: 1967


Marie Antoinette
Fransa'nın son kraliçesi olan Antoinette, Fransız Devrimi'nin en ünlü giyotin kurbanlarından biri olmuştur. Ülkesinin çok fakir olduğu bir dönemde, bolluk içinde yaşamasıyla tanınır.
Tarih: 1769


Lance Armstrong
Bisikletçi Armstrong, testis kanserini yenerek ard arda yedi yıl boyunca Tour de France şampiyonu oldu. Fotoğrafta Lance Armstrong'un yarış sırasında kaslarının nasıl çalıştığı tam olarak görülebiliyor.
Tarih: 1999


Neil Armstrong
Amerikalı bir pilot, eski bir astronot ve akademisyen olan Neil Armstrong, aya ilk basan insan olarak biliniyor.
Tarih: 1969


Ludwig van Beethoven
Alman kompozitör ve piyanist Beethoven, Batı klasik müziğinde Klasik'ten ve Romantik döneme geçiş evresindeki kilit isimdir. Gelmiş geçmiş en etkili ve beğenilen kompozitörlerden biridir.
Tarih: 1820


Alexander Graham Bell
Alexander Graham Bell Seçkin bir bilim adamı, mucit ve mühendis olan Bell, telefonu icat eden kişi olarak tanınır.
Tarih: 1904


Marlon Brando
Daha çok "Baba" filmindeki performansıyla bilinen Brando, oynadığı çok sayıdaki film sayesinde gelmiş geçmiş en iyi aktörlerden biri olduğunu kanıtlamış, ancak aldığı iki Oscar ödülünü de almayı reddederek farklı bir çizgide olduğunu vurgulamıştır.
Tarih: 1954


Napoleon Bonaparte
Fransa'da darbe düzenleyerek 1799'da ülkenin başına geçti. Bundan beş yıl sonra kendisini Fransa İmparatoru ilan etti. İtalya ve Mısır'a başarılı askeri seferler düzenledi, ki bu ününü daha da artırmasına yardımcı oldu. Napolyon Hukuku halen birçok ülkenin hukuk anlayışında temel olarak kullanılıyor.


Bono
Asıl adı Paul Hewson olan müzisyen, yalnızca U2 grubunun solisti olduğu için değil; aynı zamanda açlık, ırk ayrımı ve AIDS gibi sorunlarla yılmadan ilgilenen bir siyasi aktivist olarak da tanınıyor.
Tarih: 2006


Fidel Castro
Küba'nın eski devlet başkanı olan Castro, 50 sene boyunca aynı görevde kaldı. Amerika tarafından desteklenen Batista'yı devirerek başa geçti. Son olarak devlet başkanlığı görevini kardeşine devretti. Diktatör olarak ülkesine getirdiği kanunlar sebebiyle kimi zaman alkışlanmış kimi zamansa kötülenmiştir


Charlie Chaplin
Chaplin, bugün komedi olarak aklımıza gelen hemen her şeyin temelini attı.
Tarih: 1915


İsa
1940'ta resmedilen bu portrenin 500 milyon kopyası yapıldı. Resim, tarihteki en popüler sanat çalışmalarından biri olarak biliniyor.
Tarih: 1940


Christopher Columbus
Cenovalı bir denizci ve kaşif olan Columbus'un, İspanya kraliçesi Isabella tarafından finanse edilen, Atlantik Okyanusu'ndaki seyahatleri, Batı Yarımküre'de yer alan Amerikan topraklarının Avrupalılar tarafından fark edilmesine yol açmıştır.


Marie Curie
Fizikçi ve kimyacı olan bu bilim kadını, iki Nobel ödülü alan ilk kişi olarak bilinir. "Radyoaktivite" kelimesini türetti, kanser hastalığı için radyoterapi tedavisinin öncülüğünü üstlendi ve iki yeni element buldu


14. Kutsal Dalai Lama
Son Dalai Lama, Çinliler tarafından Tibet'ten sürülmüştür. Tibetli Budistler için 14. Kutsal Dalai Lama, Tanrının dünyadaki vücut bulmuş halidir.
Tarih: 2007


Leonardo Da Vinci
Da Vinci; buluşları, sanatı ve bilimsel teorileriyle "Rönesans İnsanı"nı tanımlamıştır.
Tarih: 1512-1515


Charles Darwin
Darwin'in "Türlerin Kökeni", insanların maymunlardan türediğini bilimsel olarak ortaya koyuyordu. Darwin'in bu teorisi yaşadığı yıllarda bir barut fıçısını ateşledi. Seneler sonra Darwin hala geniş çevreler tarafından, bilimde ilerleme adına dinî kavramlara direnen bir vizyoner olarak takdir edilmektedir.
Tarih: 1883


Prenses Diana
Diana, Prens Charles ile gerçekleştirdiği evliliğini, presin şu anki eşi Camilla Parker Bowles'la sürdürdüğü yasak ilişkisi yüzünden, birkaç sene içinde bitirdi. İnsanlık için yaptığı iyiliklerle yalnızca İngilizlerin değil, dünyanın her yerindeki insanların sevgisini kazanmayı başardı.
Tarih: 1990


Walt Disney
Çizgi film animasyonları için çalışan mütevazi bir çizerken Walt Disney şirketinin kurucusu haline gelmiştir. Stüdyosunda zamana meydan okuyan çizgi filmler üretilmiştir.


Bob Dylan
Amerika'nın 1960'lardaki çalkantılı dönemiyle ilgili şarkılar yazmıştır. Pulitzer onur ödülü de dahil olmak üzere müzik çalışmalarıyla birçok ödül kazanan Dylan, kariyerinin ortasında akustikten elektronik gitara geçiş yaparak hayranlarını şaşırtmıştır. En ünlü şarkılarından biri olan "All Along The Watchtower", 2003 yılında tekrar hayata geçirilen Battlestar Galactica adlı bilim kurgu dizisinin tema müziği olarak kullanılmıştır.


Amelia Earhart
Atlantik Okyanusu'nu tek başına geçen ilk kadın pilot olan Earhart'ın, 1937'de dünya turuna çıktığı uçak, Pasifik Okyanusu'ndaki Howland Adası yakınlarında kayboldu


Thomas Edison
Genç Edison, bu fotoğrafta kendi icadı olan fonografla görünüyor. Ancak Edison, tanınırlığını asıl olarak uzun ömürlü ve kullanışlı bir ampul icat ederek sağlamıştır.
Tarih: 1877-1878


Albert Einstein
Modern bilimin öncülerinden biri olan Einstein, izafiyet teorisi ile ünlenmiştir. Ortaya koyduğu çok sayıdaki teoriler sayesinde modern fiziğin temellerini atarak Atom Çağı'nı başlatan isim olmuştur.
Tarih: 1951


Kraliçe I. Elizabeth
Elizabeth'in saltanat dönemi, İspanya'nın fırtına dolayısıyla başarısızlıkla sonuçlanan İngiltere'yi işgal etme girişimini de kapsayan birkaç tarihi olay nedeniyle meşhurdur. Yaşamı boyunca hiç evlenmediği için adını tarihe "Bakire Kraliçe" olarak yazdıran Elizabeth: "*Bir evli bir kraliçe olmaktansa bekar bir dilenci olmayı tercih ederim" sözleriyle de hatırlanır.


Kraliçe II. Elizabeth
Kraliçe II. Elizabeth'in pek çok ikonik fotoğrafı olmasına karşın bu kare, ünlü fotoğrafçı Annie Leibovitz tarafından özel olarak çekilmiştir. Leibovitz fotoğrafta, kraliçeyi Buckingham Sarayı'nda, İngiltere'nin her daim soğuk olan havasını seyre dalmış haldeyken görüntülüyor.
Tarih: 2007


Benjamin Franklin
A.B.D'nin kurucularından biri olan Franklin, ülkesinin bağımsızlığını kazanmasına yardımcı olmak için pek çok pozisyonda hizmet vermiştir. Benjamin Franklin'in bu portresi 100 dolarlık banknotlarda ölümsüzleştirilmiştir. Resim: Joseph Siffred Duplessis


Sigmund Freud
Bilinçaltı zihin ve baskı karşısında savunma mekanizmalarıyla ilgili teorileriyle ve hastalarını iyileştirmek için kullandığı psikoanaliz yöntemi ile tanınmıştır.
Tarih: 1920


Clark Gable
Kendi devrinde "Hollywood Kralı" olarak tanınan Gable, "Rüzgâr Gibi Geçti" filmindeki Rhett Butler rolüyle bütünleşmiştir.
Tarih: 1938


Yuri Gagarin
Uzaya çıkan ve dünyanın yörüngesinde dönen ilk insan olan Sovyet kozmonot, 1968 yılında bir deneme uçuşu sırasında geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitirdi.


Mahatma Gandhi
Gandhi'nin şiddet karşıtı (Satragyaha) tekniği sayesinde Britanya, Hindistan'ın kendi hükümetini kurmasına izin vermiştir.
Tarih: 1930'ler


Bill Gates
Yazılım devi Microsoft'un patronu ve aynı zamanda dünyanın en büyük hayır kurumunun kurucusu olan Bill Gates, ilk teknoloji vizyonerlerinden birisidir.


Betty Grable
1942 yılına ait bu portresi nedeniyle "pin-up" kraliçesi haline gelen Grable'ın bacakları bir milyon dolar karşılığı sigortalanmıştı.
Tarih: 1942


Che Guevara
Genç bir tıp öğrencisiyken Latin Amerika'yı baştan başa dolaşan Ernesto "Che" Guevara, yolculuğu sırasında edindiği deneyimler sonucu yoksulluğu ortadan kaldırmanın tek yolunun devrimden geçtiğine karar verdi. Fidel Castro'nun 1965 yılında Küba'da yönetimi ele geçirmesinde kilit rol oynadı. 1967'de CIA tarafından desteklenen Bolivyalı askerler tarafından öldürüldü.
Tarih: 1960


Dr. Stephen Hawking
Akademik çevrelerde kuramsal fizikçi olarak ünlenen Hawking, kuramlarını "Zamanın Kısa Tarihi" adlı eseriyle halka sunmuştur.
Tarih: 26 Nisan 2007


Audrey Hepburn
"Breakfast at Tiffany's" filminin basın çekiminden alınan bu kare Hepburn'ün en ünlü fotoğrafıdır. Bir bale okuluna devam ederken 1951'de kendisini "Gigi" isimli tiyatro oyununda başrolü oynarken buldu. "My Fair Lady"deki rolü için 1 milyon dolar aldı.
Tarih: 1961


Michael Jackson
"Pop Kralı" Jackson, müzikal başarısı dışında sıra dışı hayat tarzıyla da tanınmıştır.


Michael Jordan
Gelmiş geçmiş en başarılı basketbol oyuncuları arasında yer alan Jordan, düzenlediği pazarlama kampanyaları sayesinde 1980'ler ve 1990'lar boyunca Amerikan profesyonel basketbol ligi NBA'in popülerlik kazanmasına yardımcı olmuştur.
Tarih: 2006
Martin Luther King
Yurttaş hakları hareketinin öncüsü olan Martin Luther King, Afrika kökenli Amerikalılara eşitlik sağlanması için mücadele vermiştir. 1963 yılında Washington'da yaptığı "Bir Hayalim Var" başlıklı konuşması çok ünlüdür.



Bruce Lee
Özellikle Kung Fu ve Wing Chun gibi Çin savaş sanatlarının ikonlaşmış ismi Bruce Lee'nin filmlerinde, aktörün yumruk ve tekmelerini görebilmek için sahnelerin yavaş çekimde izlenmesi gerekir.


Yoko Ono ve John Lennon
John Lennon ve Yoko Ono'nun aşkını kutlayan bu fotoğraf, tüm zamanların en ünlü "Rolling Stone" kapaklarından biri olmuştur.
Tarih: 1980


Mona Lisa
Bu tablo hakkında daha önceden söylenmemiş söz bulmak oldukça zor.
Tarih: 1503-1506


Sophia Loren
Loren'in kariyeri; film, televizyon ve hatta müzik alanlarını kapsar. Tüm zamanların en başarılı İtalyan aktrislerinden birisidir.


Göçmen anne
1936 yılında Nipomo, Kaliforniya'da çekilen bu fotoğraf, Büyük Buhran'ın sembol fotoğraflarından biri olması dışında Steinbeck'in "Gazap Üzümleri" romanına da ilham kaynağı olmuştur.
Tarih: 1936


Marilyn Monroe
< Gizemli bir şekilde hayata veda eden aktrisin ölüm sebebi intihar olarak açıklanmıştı. Çoğu kişi tarafından gelmiş geçmiş en güzel aktrislerden biri olarak kabul edilen Monroe'nun, yaşadığı birkaç evlilik dışında, başkanlık yılları boyunca Kennedy ile gönül ilişkisi de olmuştu.
Tarih: 1954



Demi Moore
Önceden aktör Bruce Willis ile evli olan aktris, şu anda Ashton Kutcher ile beraber. Vanity Fair isimli dergiye verdiği bu kapak pozunda Moore gösterişsiz bir tavır sergilemek istemiş.
Tarih: 1991


Paul Newman
İsmini bir salata sosuna vermeden önce, Newman onlarca sinema filminde rol almış Oscar ödüllü bir oyuncuydu. Newman's Own isimli yemek şirketi, bütün kârını hayır işlerine bağışlamasıyla ünlüydü.


Al Pacino
Baba, Yaralı Yüz, Kadın Kokusu gibi filmlerdeki hayat dolu ve içten performanslarıyla seyircinin büyük beğenisini kazanmıştır.




Papa II. John Paul
Papa II. John Paul, yalnızca dini bir lider olarak değil, aynı zamanda Soğuk Savaş yıllarında dünya barışını savunan bir isim olarak tanınmıştır. Anavatanı olan Polonya ve Doğu Avrupa'da komünizmin sona ermesinde güçlü bir etkisi olmuştur. 27 yıl boyunca Papalık görevini sürdürmüştür.
 
tsunami0917

tsunami0917

Üye
Bu konunun kaldırılmasını istiyorum sayı adminler burda o kadar adamın resmi var Baş konutan en büyük insan MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ün neden resmi yok !!!!
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt