Tüm Türkiye Şehitleri İçin Sokaklarda...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

pelın_

    Konu Sahibi
Tüm Türkiye Şehitleri İçin Sokaklarda...
ERZURUM

HAKKARİ'nin Çukurca ve Bitlis'in Güroymak ilçelerinde PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen saldırı, Erzurumlu lise öğrencileri tarafından düzenlenen mitingle lanetlendi.

Okulların öğle tatiline girmesi ile birlikte ellerine aldıkları Türk Bayrakları ile Cumhuriyet Caddesi'ndeki Atatürk'ün Anıtı'nın bulunduğu Havuzbaşı semtinde toplanan yaklaşık bin öğrenci, 'Kahrolsun PKK', 'Askere uzanan eller kırılsın' soganları attı. Saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okuyan öğrencilerin arasına giren bazı vatandaşlar da tepkilere ortak oldu. Geniş güvenlik önmeli atında şehit düşen askerler için dua okuyan lise öğrencileri, daha sonra dağılarak okullarına gitti.

ARDAHAN

Ardahan'da da üniversite öğrencileri, şehit haberleri üzerine sokağa döküldü. Milli Egemenlik Parkı Atatürk anıtı önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, burada basın açıklaması yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okuyan grup sloganlar atarak saldırıyı kınadı. Vatandaşların da destek verdiği mitingde 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Aponun piçleri yıldıramaz bizleri', 'Kahrolsun PKK' sloganları attı.

Grup Ardahan Valiliği önüne kadar yürüdükten sonra olaysız dağıldı.

Turgay İPEK- Deniz BAŞLI/ERZURUM, ARDAHAN, (DHA)

* * * *

KAYSERİ

HAKKARİ’de PKK terör örgütünün saldırısının ardından, Kayseri’de Cumhuriyet meydanında toplanan yaklaşık 2 bin kişi PKK ve BDP aleyhine sloganlar attı. Öfkeli kalabalık, daha sonra ellerinde Türk bayraklarıyla Düvenönü semtindeki Askerlik Şubesi'ne yürüyerek burada İstiklal Marşı okuyup, "Hepimiz askeriz, silah isteriz" diye sloganlar attı.

Cumhuriyet alanındaki Atatürk heykeli önünde toplanan kalabalık, 'Kayseri uyuma, şehidine sahip çık', 'Hepimiz askeriz silah isteriz', 'Hepimiz askeriz PKK’ya yeteriz', 'Ne mutlu Türküm diyene', 'Her şey vatan için', 'Ya Allah bismillah Allahüekber', 'Kahrolsun PKK', 'PKK meclisten dışarı', 'Hakkari TürktürTürk kalacak', 'Hepimiz Mehmediz PKK’ya yeteriz', 'İmralı’yı basarız Apo’yu asarız' sloganları attı.

Şehit anası Serpil Ciddioğlu da, "Vatan sagolsun demekle sağ olunmaz. Asker artık savunmada kalmasın, siperden çıkıp, taarruza geçsin" dedi.

'APO DAHİL TERÖR SUÇLULARI İDAM EDİLSİN'

Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube başkanı Ali Yavuz, sivil toplum örgütlerinin yöneticileri ve siyasi parti temsilcilerinin de katılımıyla oluşan kalabalığa megafonla seslenerek şunları söyledi:

"Hakkari’de 26 şehidimiz var. Bu gençler vatanları için, bayrakları için, namus bildikleri kutsal varlıklar uğruna şehit oldular. Bölücü terör örgütünü ve onun uzantılarını nefretle kınıyoruz. Eli kanlı terör örgütü sabrımızı tüketmiştir. Zaman, eli kanlı terör örgütüne gününü bildirme zamanıdır. Terör suçlarına idam cezası gelmelidir. Bebek katili Öcalan dahil idam edilmelidir. Teröre destek olanların malvarlıklarına el konulmalıdır. Şehit cenazelerinde boy gösteren, birbiriyle anlaşamayan siyasiler, bu konuda ortak karar almalıdır. Başbakan ramazan ayı dolaysıyla terör örgüne acıma duygusu içine girerek süre tanıdı. O günden bu yana her gün bir şehit geliyor. Bunlara hükümet tarafından dur denilmedi. Terörün bitmesi için meclis ortak çalışma yapmalıdır. Bıçak kemiğe dayandı. İnlerinden çıkıp, Ankara’nın göbeğine, hatta meclise girdiler. Mecliste terör örgütünün reklamını yapanlar, terör örgütüne cesaret veriyorlar. Onları meclisten uzaklaştırın. Onların yeri darağacı veya cezaevidir. Onların içi yanmıyor. Önlem alınmadı, alınacağı da sanmıyoruz."

Şehit Ahmet İnci’nin annesi Rafet İnci de, " Yeter artık, yeter. Bunların toplantılarına katılıyor, yemeğine gidiyorlar. Biz kadın olarak bunların yanına bile gitmeyiz ama, bazıları gidiyor. Yeter artık" diye bağırdı.

ASKERLİK ŞUBESİNE YÜRÜDÜLER

Meydanda toplanan yaklaşık 2 bin kişi daha sonra 'Hepimiz askeriz, silah isteriz' diye bağırarak Düvenönü semtindeki Milli Savunma Bakanlığı Asker Alma Bölge Başkanlığı, Askerlik Daire Başkanlığı ve Kocasinan Askerlik Şubesinin önüne gelerek, burada toplu halde İstiklal Marşı okudu. Kalabalık daha sonra uyarılar üzerine, yine toplu halde Kiçikapu semtinde bulunan Muharip Gaziler Derneği'nin binası önüne kadar zaman zaman da 'Hükümet istifa' sloganları atarak yürüdü

Oktay ENSARİ- Demet ÖZTÜRK/KAYSERİ, (DHA)

* * * *

İSTANBUL

HAKKARİ’de yaşanan terörist saldırıyı protesto eden ve aralarında yaşlılar ile kadınların da bulunduğu bir grup, askere gitmek için Askerlik Şubesi’ne başvurdu. Yetkililerden olumsuz yanıt alan 86 yaşındaki Bekir Doğan, “Çocuklarımızın yerine bizim ölmemiz efdaldir” diye konuştu.

Nuhkuyusu Caddesi üzerinde toplanan aralarında yaşlılar, kadınlar ve öğrencilerin de bulunduğu bir grup, Üsküdar ve Kadıköy Askerlik Şubesi Başkanlığı’na yürüdü. “Hepimiz Mehmetiz PKK’ya yeteriz” , “Kahrolsun PKK” ve “Dişe diş kana kan intikam intikam” sloganları atan topluluk, binanın önünde hep birlikte İstiklal Marşı’nı okudu.

İstiklal Marşı’nın tamamlanmasının ardından topluluk adına Bilgehan Çetinkaya (55), askerlik şubesinin yetkilileriyle kapının önünde konuştu. Yaşanan terörist saldırının ardından arkadaşlarıyla birlikte askere gitme kararı aldıklarını hatırlatan Çetinkaya, yetkililerden, “Askere gitmenizle ilgili mevzuat yok” yanıtını aldı.

Burada basın mensuplarına açıklama yapan Çetinkaya, oğlunun Manisa Kırkağaç’ta askerlik görevini yapmakta olduğunu belirterek, “Artık bizim sabrımız kalmadı. Çocuklarımızın yerine asker olmak istiyoruz. Biz savaşmak istiyoruz. Gerçekten Türk Milleti’nin sabrı kalmadı” diye konuştu.

Gruptaki en yaşlı kişi olan 86 yaşındaki Bekir Doğan da Türkiye’de son zamanlarda yaşanan terörist saldırıları nefretle karşıladığını belirterek, “Bir şehit ağabeyiyim. Kardeşim, 1973 yılında Adıyaman Sanat Okulu Müdürlüğü yaparken terörist saldırıda öldürüldü. Terör bu ülkenin kanayan yarasıdır. Çocuklarımızın yerine bizim ölmemiz efdaldir.”

Terör sorununun müzakerelerle çözülemeyeceğinin anlaşıldığını belirten kadınlardan Sakine Akalınlı da, “Biz de askere gideceğiz. Gerekirse bu vatan için canımızı da vereceğiz. Türk Milleti bu sorunun da üstesinden gelecektir” diye konuştu.

Topluluk açıklamaların ardından olaysız dağıldı.

Haluk ATALAY/İSTANBUL, (DHA)

* * * *

KONYA

KONYA'da yaklaşık 150 lise öğrencisi, Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde terör örgütü PKK, tarafından gerçekleştirilen saldırıda 24 askerin şehit olmasının ardından, terörü protesto etmek için yürüyüş yaptı.

Kültür Park önünde toplanan öğrenciler, ellerinde Türk bayraklarıyla kentin en işlek bölgesi olan Atatürk Anıtı, Zafer ve Alaaddin Tepesi etrafında yürüyüş yaptı.'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK', 'Her Türk asker doğar', 'Vatan sana canım feda', 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak', 'Askere uzanan eller kırılsın' ve 'Polise uzanan eller kırılsın' şeklinde sloğan atan öğrenciler, 10'uncu Yıl Marşını söyledi sırada ise çevreden geçen sürücüler ise korna çalarak, öğrencilere destek verdi. Çevik Kuvvet Polisleri eşliğinde yaklaşık 2 kilometre yürüyen öğrenciler, Garnizon Şehitliği'nde bugün şehit olan askerler başta olmak üzere diğer tüm şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okudu. Grup daha sonra dağıldı.

KAMPÜSTE ÖNLEM

Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Kampüsünde de öğrencilerin yürüyüş yapacağı ihbarı alan polis, olası bir karşıt görüşlü öğrencilerin birbirlerine saldırması göz önünde tutarak geniş güvenlik önlemi aldı. Öğrencilerin ise yarın yürüş yapmayı planladıkları öğrenildi.

EMEKLİ ÖĞRETMEN, 750 ADET BAYRAK DAĞITTI

Ereğli İlçesi'nde ise emekli öğretmen İmdat Yücel, Hakkari Çukurca'da 24 askerin şehit olmasının ardından kentte 750 adet Türk bayrağı dağıttı. Yücel, bazı esnafların, işyerlerine Türk bayrağını asmadığını fark edince halkın teröre karşı duyarlı olması için kentte Türk bayrağı dağıttığını söyledi.

Mehmet Kayhan YILDIZ- Hasan DÖNMEZ- Atilla ATMACA KONYA DHA

* * * *

TRABZON

Şehit Aileleri Derneği de bir basın toplantısı düzenleyerek, "Kandil’de bir canlı bile yaşamasın" ifadelerini kullandı.

Trabzon’un en işlek yerlerinden olan Atatürk Alanı’nda toplanan Erdoğdu Lisesi öğrencileri, ellerinde Türk bayraklarıyla, Hakkari’deki terör saldırısını protesto etti. Okuldaki öğle paydosu sırasında şehir meydanına gelen öğrenciler, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Hepimiz askeriz, PKK’ya yeteriz' şeklinde slogan attı. Çevredeki vatandaşların da izlediği protesto gösterisine polisler müdahale etmedi. Öğrenciler olaysız bir şekilde dağılıp okullarına gitti. Daha sonra toplanan bir grup vatandaş da, terörü lanetledi. Vatandaşlar, 'Artık sabır taşmasın, gereken yapılsın' şeklinde slogan atarak, hükümetin bir an önce gerekeni yapması çağrısında bulundu.

ŞEHİT AİLELERİ DERNEĞİ'NDEN SERT TEPKİ

Trabzon Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği de, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın açıklaması yaptı. Dernek Başkanı İsmail Karaca, bu tür durumlarda bütün gazete, televizyon, radyo ve internet sitelerinin yayınlarının durdurularak, özel ortak milli yayına geçilmesini talep etti. Karaca, "Onlarla onların anlayabileceği dilde konuşacaksın ki seni anlayabilsinler. Onlar neden anlıyor? Kan, silah, ölüm. O halde kanın, silahın, ölümün alasını yaşat ki bizi daha iyi anlayabilsinler. 5 bin çakal Kandil'de; ABD, Avrupa, BM ve İsrail’in bilgisi ve teşviği adeta garantörlüğü dahilinde yuvalanmış, canları istedikçe bizim askerimizi, polisimizi sürekli arkadan kalleşçe vuracak mı? Terörist nerede kardeşim? Kandil'de. Gidin o zaman oraya taş üstünde taş koymayın. Bir yaprak kımıldamasın, bir canlı dahi yaşamasın orada" ifadelerini kullandı.

Yunus Emre SEL/TRABZON, (DHA)

* * * *

GİRESUN

GİRESUN Üniversitesi öğrencileri ve halk, Hakkari’de şehit olan askerler için yürüyerek teröre tepki gösterdi.

Öğle saatlerinde Debboy mevkiindeki Güre Yerleşkesi'nde toplanan öğrencilere vatandaşlar da katıldı. Gazi Caddesi boyunca yürüyen yaklaşık 5 bin kişi, terör örgütü aleyhine sloganlar attı, tekbir getirdi. Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu’nun da aralarında yer aldığı grup Atapark’ta toplandı. Kalabalık önce dua etti, sonra saygı duruşunda bulundu, ardından da İstiklal Marşı’nı okudu.

Giresun Üniversitesi Türk Dünyası Araştırma Topluluğu adına yazılı açıklamayı okuyan İsmet Metin Yüksel, "Türk milleti kendisine oynanan oyunu ve yapılan hainliği asla unutmayacak, kim olursa olsun teröriste yardım ve yataklık edenlere hak ettiği cevabı mutlaka verecektir" dedi. Yüksel, şöyle konuştu:

"Teröre ve teröriste tepki gösterenlerin kandan beslenenler olarak takdim edildiği, askerimize kurşun sıkan ellerin öpüldüğü, milletin meclisinde İmralı’nın sözcülüğünün yapıldığı, hainler konuşurken vatandaşın susturulduğu, Mehmetler toprağa düşerken televizyonlarda dansözlerin oynatıldığı, şehit cenazelerinde 'Şehitler ölmez' diyenlere soruşturmaların açıldığı ve terörle mücadele eden kurumlarımızın yıpratıldığı bir dönemi yaşıyoruz. Buradan soruyoruz: Bu tabloyu yaratanlar şimdi eserleri ile övünüyorlar mı, doğrusu merak ediyoruz. Türk milleti kendisine oynanan oyunu ve yapılan hainliği asla unutmayacak, kim olursa olsun teröriste yardım ve yataklık edenlere hak ettiği cevabı mutlaka verecektir. Bilinmelidir ki her şehit haberinden sonra yetkililerin sığ açıklamaları, artık Türk milletini tatmin etmemekte ve acımızı dindirmemektedir. Bizler bu milletin sırtından nemalanıp, bu milletin evlatlarını vuran katilleri, bu katilleri alkışlayan sözde aydınları, sokaktaki vurdumduymazları ve teröriste terörist diyemeyen siyasetçileri ve tüm destekçilerini lanetliyoruz."

Yapılan açıklamanın ardından kalabalık dağıldı.

Hakan KABAHASANOĞLU/GİRESUN, (DHA)
 


Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
bunlar bılınen liste rızede yürüdü öglede
aksam 6 da yne var duyurulur
 

pelın_

    Konu Sahibi
burdada aynı
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt