Tüm Sorunların Nihai Çözümü: Format

Sponsorlu Bağlantılar

Baydırman

Baydırman

Moderator
    Konu Sahibi
Tüm Sorunların Nihai Çözümü: Format
Tüm işletim sistemleri gibi Android işletim sistemi de sık sık ve farklı sorunlar çıkarabilir. Üstelik her sorun da farklı telefonlara özel olabilir. Örneğin, Motorola’nın ilk defa parmak izi okuyucusu kullandığı 2011 yılı çıkışlı Motorola Atrix HD modelinin bazı telefonlarında modemin sık sık bozulduğu ve telefonun 3G ağından sürekli düşmesine neden olan bir sorun ortaya çıkardığı görülmüştü. Ne Motorola ne de üçüncü parti şirketler bu soruna kalıcı bir çözüm bulamadılar.

Tek çözüm ise kullanıcılardan geldi: Telefonu formatlamak.

Kullanıcılar telefonu formatladığında, sorunsuz olarak birkaç ay boyunca telefonu kullanmaya devam ediyorlar, sorun yaşandığında yeniden format atmak zorunda kalıyorlardı.

Elbette sorunlu telefonu üreticiye geri gönderip yenisini istemek çok daha mantıklı bir çözümdür ancak telefon gibi hayati bir cihazı günlerce, haftalarca teknik servislerde dolaştırıp, garanti kapsamında yenisini istemek için uzun prosedürlerle uğraşmayacak kadar yoğun olduğunuz ve telefona ihtiyaç duyduğunuz dönemlerde, sorunları acilen çözmek için en uygun çözüm, format atmak olabilir. Yine de bir telefonu formatladıktan sonra nasıl çalıştıracağınızı, uygulamalarınıza, telefon defterlerinize, önemli verilerinize nasıl ulaşacağınızı bilmiyorsanız, bunu işi bilen birine yaptırmanızı tavsiye ederiz.
 
  • Beğen
Tepkiler: bveo1990 ve MAERKEK
osmnbabaoglu

osmnbabaoglu

Üye
Format diye tabir ettiğimiz olay sistem dosyalarının yeniden yuklenmesidir
Surekli sıfırlamak bir çozum değildir neyin sistemi bozduğunu öğrenip duzeltmek kalıcı çözümdür
eğer donanımsal birsorun yoksa tamamen üreticinin yazılımında problem vardır ya yazılımı guncel olarak kurmak gerekir yada custom rom kurarak telefonun yazılımını daha hatasız hale getirebilir ek fonksiyon ve özellikler ekleyebilirsiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK


Üst Alt