Tülbentten plaj elbisesi

Sponsorlu Bağlantılar

FatoŞ

FatoŞ

Üye
    Konu Sahibi
Tülbentten plaj elbisesi
Tülbentten harika bir elbise yapımı


Tülbentten, eşarptan tiril tiril elbiseler yapmak, giymek özellikle yaz ayları için son derece iyi bir fikir. Bu paylaşımlarımızda size tülbent elbiselerle ilgili elimizden geldiği kadar bilgi vermek, yol göstermek, tülbentten elbise nasıl yapılır anlatmak, tülbent elbise modelleri hakkında bilgi vermek istedik.

Tülbentten plaj elbisesi yapımı
Öncelikle, sevgili marifetlimiz Necla Hanım’ın kendi blogunda çok güzel fotoğraflarla yer verdiği tülbentten harika bir plaj elbisesi ile yolu açalım. Gerçekten çok keyifli bir elbise olmuş, göreceğiniz gibi:



Necla Hanım bu elbiseyi plajda mayo üstüne giymek için dikmiş. Plaj dışında giymek için de çok keyifli bir elbise gibi duruyor bizce. Mavi üzerine desenli bir tülbent kumaşı kullanmış. Kare şeklindeki tülbentin bir köşesini içe doğru kıvırıp dikmiş ve tünel yapmış. Aynısını arkası için de yapmak gerekmiş elbette. Kol açıklığı bırakmak için yakanın üst kenarından 25 cm bırakıp diğer köşeye kadar yanlarını dikmiş. Etek ucunu katlamış ve kumaşın kenarından kesip çıkardığı fazlalıkla 4 cm eninde, 1 metre boyunda bir boyun askısı hazırlamış. Tünelden geçirmiş ve boynun yan kısmında bağlayarak kullanmış.

Harika bir tülbentten elbise modeli değil mi? Nasıl kolayca yapıldığını ama çok şık durduğunu da görmüş oluyorsunuz.

ALINT...
 


Üst Alt