Tugay Kerimoğlu Ile Son Kez ! Türkiye bu gece Brezilya ile özel bir maça çıkıyor...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
    Konu Sahibi
Tugay Kerimoğlu Ile Son Kez ! Türkiye bu gece Brezilya ile özel bir maça çıkıyor...
Türkiye Sambacılar'a karşı...



Milli Takım'ın 36 yaşındaki yıldızı, Brezilya ile bugün oynanacak özel maçta ay - yıldızlı ekibe veda edecek. 82 ülkede canlı yayınlanacak karşılaşmada Tugay, 94 numaralı formayla sahaya çıkacak

Tugay Kerimoğlu, A Milli Takım kariyerine noktayı bugün koyuyor. Türk futbolunun yetiştirdiği en yetenekli oyunculardan biri olan 36 yaşındaki emektar yıldız, A Milli Takım'ın, Brezilya ile Dortmund'ta oynayacağı özel maçta ay-yıldızlı formaya veda edecek.

Ronaldinho, Kaka, Robinho, Diego gibi süper yıldızların forma giyeceği Tugay'ın milli jübilesini tam 82 ülke canlı yayınlayacak. Kaptanlık bandını takacak olan başarılı futbolcu, 94. kez A milli olmasını temsilen 94 numaralı formayla sahaya çıkacak.

82 ülkeden canlı yayın
Türkiye-Brezilya maçının biletlerinin Signal Iduna Park Stadı’nın gişelerinden ve Borussia Dortmund Kulübü’nün internet sitesi üzerinden satışına devam edildiği öğrenildi. Futbolseverlerin bu unutulmaz maça yoğun ilgi gösterdikleri bildirildi. Yetkililerden yapılan açıklamada bu zevkli karşılaşmayı 82 ülkenin canlı olarak ekranlara getireceği ifade edildi. Bilet fiyatları 20 ile 82,5 Euro arasında değişiyor.

Brezilya ile 5. randevu...
Türkiye ile Brezilya A Milli Futbol Takımları bugün Almanya’da yapacakları özel maçla birlikte, tarihlerinde 5. kez karşı karşıya gelecek. İki ülke arasında geride kalan 4 maçtan biri berabere biterken, üçünü Sambacılar kazandı.

Ay-Yıldızlılar’ın 3 golüne, Brezilya 6 golle yanıt verdi. 1956’da yapılan ve Güney Amerika ekibinin 1-0 galibiyetiyle sonuçlanan özel karşılaşmayla başlayan temaslarda 2002 Dünya Kupası’nda iki takımın mücadelesi nefesleri kesmişti.

Brezilya, grupta 2-1 yendiği Türkiye’yi, yarı finalde de 1-0 mağlup ederek finale çıkıp, daha sonra da kupaya uzanmıştı. 2003 Konfederasyon Kupası’ndaki mücadele 2-2 sona ermişti.

A milli formayı ilk kez 27 Mayıs 1990'da İzmir'de Çek Cumhuriyeti ile oynanan özel maçta giyen Tugay, 93 kez A, 10 kez Ümit, 8 kez 18 yaş altı, 13 kez 16 yaş altı, 15 kez de olimpik olmak üzere 139 kez milli takımlarda görev yaptı. Yıldız oyuncu, A Milli Takım kariyerinde, Ukrayna ve Finlandiya'ya birer gol kaydetti.

Moraller yerinde
A Milli Futbol Takımı, Brezilya maçının son hazırlığını dün karşılaşmanın oynanacağı Signal İduna Stadı'ndaki gerçekleştirdi. Ay-yıldızlı ekip koşunun ardından çift kale yaptı. Futbolcuların morallerinin yerinde olduğu gözlendi. Uçağı rötar yapan Tugay idmanda yer almazken gece geç saatlerde kampa katıldı.

Aurelio, ülkesine karşı!
Türkiye - Brezilya maçı, Mehmet Aurelio için çok farklı bir anlam taşıyor. Geçen sezonun başında Türk vatandaşlığına geçirilen Brezilya asıllı milli futbolcu bugün ülkesine karşı ilk kez rakip olarak sahaya çıkacak. Türk Milli Takımı'nın 84 yıllık tarihinde forma giyen ilk yabancı asıllı futbolcu olan Aurelio, ay - yıldızlı forma altında şimdiye kadar 9 karşılaşmada görev yaptı.

Terim’in karnesi
2008 Avrupa Şampiyonası C Grubu Eleme maçında Bosna Hersek’e deplasmanda 3-2 mağlup olan Türkiye, Fatih Terim yönetiminde bugüne kadar özel 34 ve resmi 24 olmak üzere 58 maça çıktı.

Bu maçların 16’sında berabere kalan Milliler, 14 karşılaşmadan mağlubiyetle ayrılırken, 28’inden ise galibiyetle ayrılmayı başardı. Kalesinde 66 gol gören Milli Takımımız, rakip fileleri ise 88 kez havalandırdı.

TÜRKİYE: Serdar, Volkan, İ.Toraman, E.Aşık, Hamit, Tuncay, Aurelio, Tugay, Gökdeniz, Umut, Hakan

BREZİLYA: Doni, Gilberto, Juan, Nando, Alves, G.Silva, Elano, Ronaldinho, Kaka, Robinho, W.Love

STAT: Signal Iduna Park, SAAT: 21.00, HAKEM: Florian Meyer (Almanya), YAYIN:Show TV

MİLLİLERE GURBETÇİ DESTEĞİ
Türkiye, Brezilya maçı öncesi bütün gözler Brezilya asıllı Türk vatandaşı Mehmet Aurelio'ya çevrildi. Fatih Terim, maçtan önce yaptığı basın toplantısında, ''Bizim Mehmet, bu maçta forma giyecek'' dedi.

Türkiye-Brezilya karşılaşmasını çok farklı ülkelerden gazeteciler de yakından takip ediyor. Dün yapılan iki takımın antrenmanına yerli ve yabancı gazeteciler büyük ilgi gösterdi. İtalyan, Alman, Japon gibi farklı ülkelerin gazetecileri oyunculardan görüş almak için yoğun bir çaba sarf ettiler.

Futbol Federasyonu, karşılaşma öncesi gurbetçilerimizi tribünlere çekmek için yoğun bir çalışma içine girdi. Daha önce Fatih Terim'in bir bildiri yayınlayarak, ''Almanya'da bizi gurbetçilerimiz yalnız bırakmasın. Brezilya maçında onları tribünde görmek istiyoruz'' açıklamasından sonra futbol federasyonu da 'iki bilet alana bir bilet bedava' kampanyası başlattı. Federasyonun yaptığı bu jest sayesinde gurbetçilerimizin bilet satış noktalarına akın ettikleri görüldü.
 


chadashh

chadashh

Üye
dün pek bi şey yapamadı ama avusturya maçında okana yaptıı asisti unutamıorm mükemmeldi
 
ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
    Konu Sahibi
Tugay Kerimoğlu dün zaten jubile icabı oynadı ve 10. dakikada yerini Yıldıray Baştürk'e bıraktı.
 
ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
    Konu Sahibi
10 dakikada ne yapabilirdi bende zaten bu yüzden yazdım hiçbirşey beklenmiyorduki kendisinden birşeyler yapsın.
 

UndeRqRo.uNd

Üye
Tugay'ın bundan sonrasında teknik direktör olarak Türk futbolunda yeni açılımlar yaratacaktır diye umuyorum.
 
MagNum

MagNum

Üye
Tugay'ın bundan sonrasında teknik direktör olarak Türk futbolunda yeni açılımlar yaratacaktır diye umuyorum.

bence hiç umma kendi açıklamasında Türkiye liginde teknik adam olarak görev almayı düşünmüyorum dedi birazdan kayıtlarıda bulabilirim :)
 
Daphnis

Daphnis

Üye
Giggs de jübile yaptı fakat 89. dakikada çıktı oyundan Tugay neden 10. dakikada çıktıki bence oynamalıydı en azından bir yarı.
 
Caine

Caine

Üye
gigs 10 defa jubile yaptı, 20 defa milli takımı bırakıyorum dedi ama hala oynuyor :D
 
ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
    Konu Sahibi
gigs bıraktı ama halkın baskısıyla tekrar geri dönmek zorunda kaldı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt