TTnin mimarı yeni Sportagei yarattı Kia Türkiyede yine ilk 10 için kolları sıvadı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onur Saka

Onur Saka

Üye
    Konu Sahibi
TTnin mimarı yeni Sportagei yarattı Kia Türkiyede yine ilk 10 için kolları sıvadı
TT’nin mimarı yeni Sportage’i yarattı Kia Türkiye’de yine ‘ilk 10’ için kolları sıvadı

Sorento ile 4X4 sınıfında dengeleri değiştirip Türkiye’de 5 yıl üst üste lider olan Kia, son yıllarda kaybettiği gücünü yeni Sportage ile geri kazanmak istiyor. Audi TT, A6 ve yeni VW Beetle gibi modellerin yaratıcısı Peter Schreyer imzalı yeni Sportage ile çıtayı yükselten Kia’nın 2011 hedefi yeniden ilk 10 marka arasına girmek.

25 yıl çalıştığı Alman Volkswagen Grubu’nda Audi’nin lüks sınıfta çıkış yapmasını sağlayan modellerden TT ve A6’nın, Volkswagen’de ise yeni Beetle’nin (kaplumbağa) yaratıcısı olan Peter Schreyer, şimdi de Koreli Kia’da önemli işlere imza atmaya başladı. 2006 yılında Volkswagen Grubu’ndan ayrılıp Kia’nın Tasarımdan Sorumlu Başkanlığına geçen Schreyer, geliştirme çalışmalarına 3 yıl önce başladığı yeni Sportage ile yine adından söz ettiriyor. Kia, özellikle Avrupa pazarında büyüyen kompakt SUV (4X4) pazarında ilgi çeken yeni Sportage ile Türkiye’de de rakiplerine meydan okuyor. Önce 2 litrelik otomotik dizel motoru Türkiye’de satışa sunalan yeni Sportage’nin eylül ayından itibaren de 49 bin TL’ye 1.6 litrelik benzinli motoru gelecek. Kia, düşük vergi dilimine giren bu versiyonla Türkiye’de yeniden devler ligine girmeyi hedefliyor.
En iyi modeli
Kia’nın Anadolu Grubu bünyesindeki Türkiye distribütörü Çelik Motor’un Genel Müdürü Bora Koçak, yeni Sportage’nin Kia’nın bugüne kadar geliştirdiği en iyi modellerden biri olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Kuşkusuz bunda tasarımın başındaki Schreyer’in büyük katkısı var. Audi ve VW’de büyük işlere imza atan Schreyer’in Kia’ya geçtikten sonra yüzde 100 imzası olan ilk model. Son 3 yılda diğer Kia modellerine de el attı ama hem Kia’nın yeni yüzünü hem de kendisini gösterdiği ilk model oldu. ”
2002 yılında satışa sundukları Sorento ile Türkiye’de 5 yıl üst üste SUV segmentinde lider olduklarını hatırlatan Koçak, şöyle konuştu: “Son yıllarda SUV segmentine giren yeni modellerle gücümüzü biraz kaybettik. Ama kompakt SUV segmentinin gelişmesi ve bu segmentte düşük vergi dilimine giren motora sahip uygun fiyatlı modellerin yoğun talebiyle işler yine değişti. Şimdi biz Sorento ile yakaladağımız bu başarıyı yeni Sportage ile yeniden elde etmek istiyoruz. Yeni Sportage’nin 1.6 litrelik benzinli versiyonu eylül ayından itibaren 49 bin TL’ye satışa sunacağız. Kia, SUV segmentindeki gücünü kısa bir aradan sonra yine gösterecek.”
Hedef 2011’de 15 bin
Türkiye’de Kia’nın 2005 yılında 18 bin adet satış rakamına ulaştığını ama modellerin yüzlerinin eskimesiyle son 2 yıldır 5-6 bin adetlere düştüğünü belirten Koçak, “Biz bu yıl ilk olarak 10 bin adedi aşmak istiyoruz. Önümüzdeki yıl da hedefimiz 15 bin adet. ” dedi.

Volvo için Geely’de lobi planı

Çinli Geely’nin de Türkiye distribütörü olan Çelik Motor’un Genel Müdürü Bora Koçak, özellikle 5 yıl/150 bin kilometre garanti uygulamasıyla Emgrand modelini yoğun talep gördüğünü belirterek, “2011’de Emgrand ve MK modelinin gücüyle 5 bin adetleri buluruz” dedi. Geely’nin Volvo’yu alması sonrası henüz Türkiye’de yapılanmanın ne şekilde olacaklarını bilmediklerini belirten Koçak, “Volvo gibi önemli bir markayı bünyemizde görmek isteriz. Geely’nin başkanıyla yüz yüze görüşülürse belki bu konuda detaylar daha
net belli
olur.”

Motor 1.6 olunca fiyat 49 bin TL’ye inecek

YENİ Sportage’nin 2 litrelik dizel motor ve otomatik şanzımanlı versiyonu Türkiye’de 82 bin TL (42 bin 500 Euro) fiyatla satışa sunuldu. Eylül ayında satışa sunulacak 1.6 litrelik versiyonunun fiyatı ise düşük vergi dilimine girdiği için 49 bin TL’ye inecek. Çelik Motor Genel Müdürü Bora Koçak, yılın son çeyreğinde istedikleri sayıda alabilmeleri halinde 1500’e yakın yeni Sportage satmayı hedeflediklerini belirterek, “2011 yılında ise en az 4 bin adetlik yeni Sportage satışı hedefliyoruz” dedi. Bir önceki jenerasyona kıyasla daha uzun, daha geniş ve daha alçak bir yapıya sahip olan yeni Sportage, SUV araçlara özgü tüm önemli özellikleri bünyesinde barındırıyor. Yeni Sportage’nin satışa sunulan R serisi 2 litrelik dizel motoru 136 beygir güç üretirken, 1.6 litrelik benzinli motoru ise 140 beygirlik GDI (doğrudan benzin enjeksiyon) teknolojisine sahip.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt