TTNET / AİRTİES 2 Bilgisayar İnternet Sorunu ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
turkıshpower66

turkıshpower66

Üye
    Konu Sahibi
TTNET / AİRTİES 2 Bilgisayar İnternet Sorunu ?
Selam arkadaşlar bende airties rt 102 var.servis sağlayıcısı türk telekom.bu modemde 2 port var biri usb biri ethernet şimdi ben kendi bilgisayarımı usb ile diğer bilgisayarı ethernet kablosuyla bağladım(kablo baya uzun).Ethernet İle olan pcnin hızı sürekli değişiyo 10.0Mbps yazıyor o zaman aşırı yavaşlıyor.100.0Mbps yazınca ideal hıza ulaşıyor ama cok nadiren 100.0 mbps ye cıkıyor.usb ile bağlı olan bilgisayarım ise 12.0 Mbps ile bağlanmasına rağmen interneti hep hızlı oluyor.şimdi sorun modemdemi ki modem 4 5 yıllık komsunun bilgisayar yani diğer bilgisayar yeterince iyi ttnetten mi kaynaklanıyor yoksa kablolardan mı biri yardımcı olsun yada bunu çözecek bi program falan var mı ? dengelicek hızları ?

Karanlık97

Karanlık97

Üye
Kablo ne kadar uzun olursa yavaşlamasına neden olur.Devam ederse TTNET'i arayın (kısa bir kablo denedikten sonra) uzaktan ayarlarınızı kontrol edecektir.

turkıshpower66

turkıshpower66

Üye
    Konu Sahibi
kablo şöyle bi şekil yan daireye gidiyor yaklasık 10 metre vardır kablo.Ama anlamadıgım neden pc resetledikçe 100.0 mbps ye cıkıp internet hızlanıyor bence o zaman kablodan değildir diye düşündüm? yeni modem alırsam sorun düzelir mi

Karanlık97

Karanlık97

Üye
Modemi 2 bilgisayar kullanıyor demiştiniz...Üstteki yazdığım yorumu ilk önce deneyin ama TTNET'i aramadan son olarak DNS çakışması veya IP çakışması var mı onu kontrol edin.Sonrada TTNET'i arayın...Burada çözüm bulanacak birşeye benzemiyor...

turkıshpower66

turkıshpower66

Üye
    Konu Sahibi
valla ttneti arıyorum diyorum böyle böyle biri yüksek biri düşük dediler iyileştirme yapalım eyw. baktım o ip üzerinden download hızı yükseltilmiş falan diğer bilgisayar yine düşük artık bıraktım bende yeni modem alıcam baktım olmuyo bende bırakırım gitsinler modemlerini alsınlar hatlarını falan

EroL

EroL

Emekli Yönetici
Probleminin çözümü switch'de. 5 port kablolu switch 25 lira. Gidip bir tane alıp bu sorundan kurtulabilirsiniz.

turkıshpower66

turkıshpower66

Üye
    Konu Sahibi
valla modem değiştircem bu satışları yapan adamlarla falan konustum bi modem alalım düzelmesse çaresine bakarız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt