TSK: Helikopter kazası ile ilgili istenen bilgiler ilgili birimlere gönderildi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burak

Üye
    Konu Sahibi
TSK: Helikopter kazası ile ilgili istenen bilgiler ilgili birimlere gönderildi
Türk Silahlı Kuvvetleri, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun yaşamını yitirdiği helikopter kazası ile ilgili, “Genelkurmay Başkanlığı’ndan talep edilen tüm bilgi ve belgeler ilgili birimlere gönderilmiştir.” açıklamasını yaptı.
TSK’dan yapılan açıklamada, “25 Mart 2009 tarihinde vuku bulan elim helikopter kazası ile ilgili olarak, başlangıçtan itibaren, söz konusu kazayı inceleyen TBMM Araştırma Komisyonu, Devlet Denetleme Kurulu, Kahramanmaraş ve Malatya Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından Genelkurmay Başkanlığı'ndan talep edilen tüm bilgi ve belgeler ilgili birimlere gönderilmiştir.” denildi. Açıklamada, TSK’nın demokrasi ve hukukun üstünlüğüne her zaman büyük önem verdiği belirtilerek, “Bu nedenle, soruşturmanın devam ettiği bu safhada olayla ilgili herhangi bir açıklama yapılmasına ihtiyaç bulunmadığı değerlendirilmiştir." ifadelerine yer verildi.
İSRAİL UÇAKLARININ PİRİ REİS’İ TACİZ ETTİĞİ İDİDALARI DOĞRU DEĞİL
Öte yandan TSK, Piri Reis araştırma gemisinin taciz edildiği iddiaları ile ilgili de bir açıklama yaptı. TSK’nın açıklamasında, “Bazı basın yayın organlarında, bir Rum gazetesinden alınan habere dayandırılarak, İsrail’e ait uçakların Piri Reis araştırma gemisini taciz ettiği, KKTC hava sahasına girdiği ve Mersin’e 15 mil kadar yaklaştığı, Türk savaş uçaklarının havalanmasının ardından İsrail’e geri döndüğü şeklinde haberler yer almıştır. Bahse konu haberler gerçek dışıdır." denildi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt