• Üye Haberleri - İncelemeleri bölümümüzde sadece üyelerin kendi yazdığı haberler ve oluşturduğu incelemelere yer verilmektedir. Haber kaynaklarından veya farklı bir kategoriden, birebir alınan içerikler paylaşılamaz.

Trafik'te cep telefonu kullanmanın zararlı yönleri ve cezaları

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Trafik'te cep telefonu kullanmanın zararlı yönleri ve cezaları

Ülkemizde binlerce insan trafik kazaları yüzünden hayatını kayıp ediyor. Trafik kazalarının büyük bir çoğunluğu ise içkili araç kullanmak veya seyir halinde iken cep telefonu ile görüşme arasında değişiyor.

Yapılan araştırmalara göre içkili araç kullanmaktan bile daha zararlı olan araç içinde cep telefonu ile görüşmek kaza riskini 4 kat daha fazla artırıyor ve sürücülerin üzerinde;
Cep telefonunun sürücüler üzerindeki etkisini inceleyen araştırma sonuçlarında genel olarak aşağıdaki bulgulara rastlanmıştır:

• Tepki verme süreleri gecikmekte,
• Sabit bakış süresi artmakta(sürücünün gözü dalmakta),
• Kalp atım sayısı artmakta,
• Daha fazla sayıda çevresel uyarıları gözden kaçırmakta,
• Karar verme süreleri artmaktadır.

İngiltere gibi ülkelerde araç sürerken cep telefonu ile konuşmanın cezası 2 yıl hapis süresi, ölümlü kazaya sebebiyet vermenin ise ömür boyu hapis cezası bulunuyor. Ancak ülkemizde seyir halinde iken cep telefonu ile konuşmanın cezası sadece 61 Türk Lirası. Hatta ve hatta işin en gülünç yanı ise peşin ödemede sadece 45,75 Türk Lirası. Yani ülkemizde caydırıcı önlemler henüz alınmış değil.

Ozan

Ozan

Admin
Bence ceza ve yaptırımları bırakın, kontroller bile vasat seviyede
Yani bir polis memurunun yanında, trafikte giderken telefonla konusursanız hiçbir cezayı bırakın uyarı bile almıyorsunuz. Önce polis lere bu sorumlulugu ögretmek gerek diye düşünüyorum ..

Salih Baba™

Salih Baba™

Üye
Bence ceza ve yaptırımları bırakın, kontroller bile vasat seviyede
Yani bir polis memurunun yanında, trafikte giderken telefonla konusursanız hiçbir cezayı bırakın uyarı bile almıyorsunuz. Önce polis lere bu sorumlulugu ögretmek gerek diye düşünüyorum ..

Bende yanıldığını düşünüyorum Polislerin o sorumluluğa sahip olduklarını düşünüyorum bence polislerden önce halkı bilinçlendirmek lazım çünkü her insan zaten araba kullanırken cep telefonuyla konuşmayı yapıyor hepsine ceza yazılsa veya ehliyetine el konulsa yolda araba kalmaz...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt