Trabzonsporlu futbolculara müthiş prim

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
Trabzonsporlu futbolculara müthiş prim


[h=2]Devler Ligi’nde Inter’i dize getirip, Lille ile berabere kalan bordo mavili takımın yönetimi, 4 puana karşılık UEFA’dan alacakları parayı, 60’ar bin TL halinde prim olarak oyunculara verecek..[/h]
Tarihinde ilk kez gruplara katılmayı başardığı Şampiyonlar Ligi'ne fırtına gibi bir giriş yapan Trabzonspor'da yüzler gülüyor.


İlk maçında İtalyan devi Inter'i 1-0'lık skorla dize getiren, ardından Avni Aker'de Fransız Lille takımıyla 1-1 berabere kalan bordo mavililerde, grupta lider durumda bulunmanın mutluluğu hakim.
Toplanan 4 puanla gruptan çıkma yolunda önemli bir avantaj elde eden Trabzonspor'da şimdi gözler, UEFA'dan gelecek puan primine çevrildi. UEFA'nın 2 maçta alınan 4 puan karşılığında bordo mavili kulübe vereceği 1 milyon 200 bin Euro'nun gönderilmesinin ardından, 60'ar bin TL'lik primler halinde futbolculara ödeme yapılacağı öğrenildi. Öte yandan Trabzonspor bugün, pazar günü Eskişehirspor ile yapacağı maç için saat 14.00'te özel uçakla Eskişehir'e hareket edecek.
Şampiyonlar Ligi'nde tarih yazıyor
Trabzonspor, tarihinde ilk kez katıldığı Şampiyonlar Ligi'nde tarih yazıyor. Devler Ligi'nde oynanan 2 maç sonunda UEFA'nın 2011-2012 Avrupa Ligleri'nde yer alan kulüplerin başarı sıralamasında, 236 kulüp arasında zirvede yer alan bordo mavililer, 8500 takım puanıyla en yakın takipçisi Real Madrid'de dahil olmak üzere birçok ünlü takımı geride bıraktı. Trabzonspor'un UEFA katsayısı ise 9.275 oldu.
Uygulamanın amacı, kulüpler için UEFA'nın düzenlediği turnuvalara UEFA'ya bağlı ülkelerin yerel liglerinde kupalara katılma hakkı kazanan kulüplerin seri başı olarak girip girmeyeceği, ülkeler için ise bir ülkeden Devler Ligi ve UEFA Ligi'ne kaç takımın katılıp katılmayacağının net olarak görülmesi olarak gösteriliyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt