Trabzonspor 2-0 Bursaspor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Samsun55''

Samsun55''

Üye
    Konu Sahibi
Trabzonspor 2-0 Bursaspor
Spor Toto Süper Lig'de haftanın maçında Trabzonspor, Bursaspor deplasmanında Jaja'nın iki golüyle sahada 2-0 galip ayrıldı ve liderliğini sürdürdü.



Bursa'da harika bir hava, harika bir zemin ve hepsinden önemlisi harika bir maç vardı bu akşam. Anadolu ateşi tüm futbolseverlerin içini ısıttı bu maçla. Bursaspor, coşkulu tarftarı önünde Spor Toto Süper Lig lideri Trabzonspor'u ağırladı. Ligin en renkli iki takımı sezon başı oynanan Süper Kupa'nın rövanşı için Bursa Atatürk Stadı'nın zeminindeydi. Çok güzel bir futbol gecesinde iki takımda mutlak galibiyet için çıktılar sahaya. Bursaspor son haftalardaki kötü gidişine 'dur' demek, Trabzonspor ise kazanıp liderliğini devam ettirmek istiyordu. Maçta beklendiği gibi hızlı başladı.

Karşılaşmada henüz 4. dakikada sahnede Jaja vardı. Ertuğrul Sağlam'ın belki de en korktuğu isim olan Brezilyalı yıldız, Bursa Atatürk Stadı'nın tribünlerini susturuyor. Vederson'un kafayla Ivankov'a göndermek istediği top, Burak Yılmaz'ın önünde kaldı. Burak, müsait durumdaki Jaja'ya bıraktı ve golcü oyuncu da sol ayağıyla çok net vurdu. Trabzonspor bu golle Bursa'da 1-0 öne geçti.

Bursaspor ilk golün şokunu üzerinden atamadan ikinci golü de kalesinde gördü. Engin'in uzun topu ile hareketlenen Umut, topu Ömer Erdoğan'dan kaptı ve Jaja'ya bıraktı. Brezilyalı dönerek sol ayağıyla çok düzgün vurdu ve topu ikinci kez Bursaspor ağlarına yolladı.

İlk yarıda kalan dakikalarda Trabzonspor kalesine beraberlik için yüklenen Bursaspor, istediği pozisyonları bir türlü bulamadı ve ilk devre bordo-mavililerin 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Bursaspor ikinci yarıya taraftarının müthiş bir desteği ile başladı.

İkinci yarıda Trabzonspor tempoyu düşürmek için herşeyi yaptı. Bursa gibi zor bir deplasmanda 2 farklı galibiyeti yakalayan bordo-mavililer skoru koruma düşüncesindeydi.

Maçın 69. dakikasında ise ilginç bir pozisyon yaşandı. Sağ taraftan gelen ortaya Giray ters bir vuruş yaptı. Turgay kaleye doğru giden topa yükselip kafayı vurdu, ancak Trabzonspor savunması kornere uzaklaştırdı.

Oldukça düşük bir tempoda geçen ikinci yarı Trabzonspor'un kontrolünde geçti. Bursaspor'a ikinci devrede pozisyon bile vermeyen bordo-mavililer, sahadan 2-0 galip ayrıldı ve rakibinin 232 günlük yenilmezlik serisine son verdi. Ligde şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'dan sonra Bursaspor'u da mağlup eden Trabzonspor büyük maçları kazanma alışkanlığını sürdürdü.

Ligde bu sezon ilk defa mağlubiyetle tanışan Bursaspor, en son geçtiğimiz sezonun 27. haftasında İBB'sine kaybetmişti. Kendi sahasında ise son yenilgisini 6 Kasım 2009'da Gençlerbirliği karşısında alan Bursaspor, bu mağlubiyetle lider Trabzonspor'un 4 puan gerisine düştü.

BURSASPOR: 0 - TRABZONSPOR: 2
Stat
: Atatürk
Hakemler: Bülent Yıldırım, Cem Satman, Muhittin Gürses
Bursaspor: Ivankov, Mustafa, Ömer, İbrahim, Vederson, Turgay, Ergiç (Dk. 79 Batalla), Hüseyin, Ozan İpek, Insua (Dk. 66 Volkan), Sercan (Dk. 66 Nunez)
Trabzonspor: Onur, Serkan, Giray, Egemen, Cale, Burak (Dk. 84 Ferhat), Ceyhun, Selçuk, Engin (Dk. 67 Barış), Jaja (Dk. 89 Mustafa), Umut
Goller: Dk. 5 ve 16 Jaja (Trabzonspor)
Sarı kartlar: Dk. 87 Volkan, Dk. 90 artı 1 Ivankov (Bursaspor), Dk. 40 Cale, Dk. 46 Burak, Dk. 61 Ceyhun (Trabzonspor)


--------------- Ekleme ---------------

İyi oldu Trabzonsporun kazanması Bursaspora bu ara acayip kıl oluyodum :D
Fazla havaya girmişlerdi :D
 
arslansem

arslansem

Üye
Maçtan önce Bursa Trabzonun yarısı bile oynamıyor demiştim.En iyi ihtimal beraberlik demiştim Trabzon farkını gösterdi ;)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
269
Eren Değerli
Cevap
0
Görüntüleme
235
Eren Değerli
DiaBLoS
Cevap
0
Görüntüleme
438
DiaBLoS


Üst Alt