Trabzon da Fener Alayı . Trabzonspor 0 - Fenerbahçe 3

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
Trabzon da Fener Alayı . Trabzonspor 0 - Fenerbahçe 3
Fenerbahçe, çekinerek gittiği Trabzon deplasmanında rahat bir galibiyet elde etti. Sarı lacivertliler maçı 3-0 kazanırken, kendi kalesine bir gol atan Bamba mücadeleye damga vuran adam oldu.

Haftanın dev maçında Trabzonspor, Fenerbahçe'yi konuk etti. İki takım için de büyük önem taşıyan maçta şampiyonluk yarışının içinde kalmak isteyen Fenerbahçe mutlak kazanmak için Avni Aker çimlerine çıkarken, sıkıntılı dönemden geçen Trabzonspor da kazanıp nefes almak amacındaydı.

Trabzonspor'da ise Teknik Direktör Tolunay Kafkas, geçen hafta 2-0 kaybedilen Sivasspor maçı kadrosuna göre 3 değişikliğe gitti. Cezası bulunan Zokora'nın yerine Serkan orta alanda görev yaparken, bu oyuncunun sağ kanattaki boşluğu Celustka ile dolduruldu. Alanzinho'nun yerine Yasin'e görev veren Kafkas, Halil'in hamile olan eşinin yaşadığı rahatsızlık nedeniyle Almanya'da bulunmasından dolayı forvette Janko'yu tercih etti. Bordo-mavili takımda ayrıca Sapara, Emerson, Zeki Ayvaz, Zeki Yavru, Aykut, Alim, Abdullah Karmil ve Uğur Dündar kadroda yer almadılar.

Trabzonspor'a konuk olan Fenerbahçe ise hafta içinde UEFA Avrupa Ligi'ndeki BATE Borisov maçı kadrosuna göre 2 oyuncu değişikliğine gitti. UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon Atletico Madrid takımıyla oynadığı için statü gereği BATE Borisov maçında Fenerbahçe forması giyemeyen Emre Belözoğlu cezalı Meireles'in yerine, Ziegler'in yerine de Hasan Ali Kaldırım ilk 11'de görev yaptı. BATE Borisov maçında sağ üst adalesine aldığı darbeye bağlı ağrıları oluşan ancak son antrenmanda takımla çalışan Gökhan Gönül de ilk 11'de sahaya çıktı.
En son ligin 19. haftasındaki Gaziantepspor maçında ilk 11'de sahaya çıkan Hasan Ali, ligde 2 hafta sonra formasına kavuştu.


Fenerbahçe'de eksikler
UEFA Avrupa Ligi'nde BATE Borisov maçında 4. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakan Raul Meireles, ligde de sarı kart cezalısı olduğu için Trabzonspor maçında forma giyemedi. Mersin İdmanyurdu maçında 4. sarı kartını görerek cezalı duruma düşen Portekizli futbolcu'nun yanı sıra Afrika Uluslar Kupası'nda yaşadığı şampiyonluğun ardından henüz takıma katılmayan Joseph Yobo, tedavileri süren Mehmet Topuz ve Sezer Öztürk ile kadroya alınmayan Krasic, Orhan Şam ve genç Beykan Şimşek de takımda yer almadı.
Bate Borisvo maçının ardından 21 futbolcuyla Trabzon'a gelen sarı-lacivertlilerde Ziegler, Serdar Kesimal ve kaleci Serkan da kadroya alınmayan diğer oyuncular oldu.

Bu kez teknik direktör olarak karşılaştılar
Trabzonspor'un teknik direktörü Tolunay Kafkas ile Fenerbahçe'nin teknik direktörü Aykut Kocaman, bu kez teknik direktör olarak karşı karşıya geldiler. Tolunay Kafkas, 1995-1996 sezonunda Trabzonspor forması ile Kocaman'da sarı-lacivertli formayla Hüseyin Avni Aker Stadı'nda çok önemli bir maçta karşılaşmıştı. Fenerbahçe, şampiyonluk yolunda önemli olan maçtan 2-1'lik galibiyetle ayrılmıştı.

Maç iki takım için de hızlı başladı. 20. saniyede Webo'nun pasında Sow karşı karşıya kaldı ama vuruşunda Onu başarılıydı. 2. dakikada bu kez Adrian net bir fırsatı harcarken, 7. dakikada Volkan'ın uzaklaştırmak istediği topa uzak mesafeden Adrian'ın aşırtma şutunda, savunmada Egemen Volkan'ı geçen topu çizgi üzerinden kafayla uzaklaştırdı. Trbazolular, uzun süre gol itirazında bulundu ama hakem Bülent Yıldırım devam dedi.

11. dakika ise konuk takım için şanslı, ev sahibi için ise tersi bir an yaşandı. Kuyt'ın orsatsında Bamba ters bir vuruşla topu kendi ağlarına gönderdi. Golden sonra bir türlü toparlanamayan Trabzon karşısında rahat bir oyun ortaya koyan Fenerbahçe, 26. dakikada farkı ikiye çıkardı. Crsitian'ın ceza sahası dışından attığı şut Bamba'ya çarparak ağlara gitti. Bu gol Brezilyalı yıldızın Trabzon'a attığı 4. gol olarak kayıtlara geçerken, sarı lacivertli ekip iyice rahatladı.


İkinci yarıya Trabzonspor, 2 değişiklikle başladı. Soner ve Alanzinho oyuna girerken, ilk yarının şanssız ismi Bamba ve Yasin kenara alındı. Fenerbahçe'de ise Sow yerini Caner'e bıraktı. Bordo mavili ekip bu bölüme de pozisyonla başladı. Adrian'ın pasında Olcan'ın vuruşu az farkla auta gitti. Bu dakikalarda Trabzon baskısından çıkan fenerbahçe, 3. golü de buldu. 51. dakikada Cristian2ın ortasına Gökhan nefis vurdu ve takımını iyice rahatlatan isim oldu.

Kalan bölümde oyunu rölantide götürmeyi başaran Fenerbahçe, çekinerek gittiği Trabzon deplasmanından 3-0 gibi net bir skora dönemyei başardı. Üstüte 3. deplasman maçını da kazanan Fenerbahçe, puanını 37'ye yükselterek 2. sıraya yerleşti ve Galatasaray'ı takibini sürdürdü. Trabzonspos ise 27 puanda kaldı.

TRABZONSPOR - FENERBAHÇE
STAT: Hüseyin Avni Aker
HAKEM: Bülent Yıldırım
YAYIN: Lig TV

TRABZONSPOR: Onur, Celustka, Giray, Bamba (Dk. 46 Alanzinho), Cech, Serkan, Colman, Yasin (Dk. 46 Soner), Adrian, Olcan, Janko (Dk. 72 Emre Güral)
TEKNİK DİREKTÖR: Tolunay Kafkas

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Egemen, Bekir, Hasan Ali, Mehmet Topal, Emre (Dk. 82 Salih), Cristian, Kuyt, Webo (Dk. 65 Semih), Sow (Dk. 46 Caner)
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

GOLLER: Dk. 11 Bamba (kk), Dk. 26 Cristian, Dk. 51 Gökhan Gönül
SARI KARTLAR: Dk. 34 Colman, Dk. 64 Celustka, Dk. 74 Giray (Trabzonspor), Dk. 39 Mehmet Topal, Dk. 62 Hasan Ali (Fenerbahçe)
 


ultraslan_66

ultraslan_66

Üye
Adamlar coşmuş :ehe
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
Mükemmel oynayan bir Fenerbahçe vardı saha da .
Zaten şu kadro 15 dakika oynasın her takımı 2 lik 3 lük yapar .
O potansiyel fazlasıyla var ...
Tebrikler Fenerbahçem .
 
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
fazlasıyla hak etti fenerbahçe tebrik ediyorum
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt