TPAO Karadeniz'deki sondaj çalışmasını bitirdi.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bydexer

bydexer

Üye
    Konu Sahibi
TPAO Karadeniz'deki sondaj çalışmasını bitirdi.



[h=2]ABD'li şirketin dev arama gemisi de Karadeniz'de TPAO'nın açtığı kuyularda petrol bulamadı..[/h]
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Kastamonu-1 kuyusunun ardından Sürmene-1 kuyusunda da veya doğalgaz bulgusuna ulaşamayınca Karadeniz'deki sondaj çalışmalarını sonlandırdı.


[h=4]Derin Deniz Şampiyonu da bulamadı[/h] Karadeniz'deki ve doğalgaz arama çalışmalarına katılan ABD'nin şirketine ait dünyanın en modern arama gemilerinden biri olan ''Deepwater Champion (Derin Deniz Şampiyonu)'' Türk karasularından ayrılmak üzere İnebolu'ya geldi. Gümrük işlemlerinin yapılması için iki gün önce İnebolu açıklarında demirleyen sondaj gemisi bugün sabah İnebolu Limanı deniz sahasına girdi.


[h=4]Dev gemi şaşkınlık yarattı[/h] Sahile 1 mil yaklaşan geminin gümrük işlemlerinin Sinop Gümrük Başmüdürlüğü'nden gelen 4 kişilik mobil gümrük ve muhafaza ekipleri tarafından gerçekleştirileceği belirtildi. Exxon Mobil'in Güney Kore'deki tersanelerde yaptırdığı dev sondaj gemisinin, İnebolu Limanı'ndaki gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından yeni arama faaliyetleri için Romanya'ya hareket edeceği öğrenildi. Karadeniz'deki sondaj çalışmalarının ikmal kapısı olarak kullanılan İnebolu Limanı'ndaki iskelede bulunan sondaj boruları römorkorlerle gemiye taşındı. İnebolu Limanı deniz sahasına giriş yapan dev gemiyi gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi.


[h=4]İnebolu ve Sürmene'de çıkmadı[/h] Mart ayında Türkiye'ye gelen ''Deepwater Champion'' Nisan ayında İnebolu'nun 120 mil açığında ve doğalgaz arama çalışmalarına başlamıştı. Su derinliği 3 bin 48 metre olan denizlerde toplam 12 bin 190 metreye kadar sondaj yapabilen gemi, İnebolu açıklarındaki Kastamonu-1 kuyusundan ve doğalgaz çıkmaması üzerine tarafından Ekim ayında Sürmene-1 kuyusuna yönlendirilmişti. Sürmene-1 kuyusunda 5 bin 648 metreye kadar inilen sondaj çalışmalarında olumlu sonuca rastlanılmaması üzerine arama çalışmaları sonlandırıldı. Öte yandan, TPAO'nun ile Karadeniz'de yürüttüğü ve doğalgaz arama çalışmasının sona ermesi üzerine malzeme deposu olarak kullanılan İnebolu Limanı'ndaki iskelelerin tahliyesine de başlandığı kaydedildi.

KAYNAK:
 
Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Bence birileri istememiştir:hmmm
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

ahmetkartal
Cevap
1
Görüntüleme
421
fk555897
Cevap
1
Görüntüleme
325
minoo
hidayet02
Cevap
0
Görüntüleme
435
hidayet02
Haydar
Cevap
1
Görüntüleme
560
El~PisToLeRo
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
475
Haydar


Üst Alt