Toshiba, akıllı telefon ve tabletler için geliştirdiği dual 5mp kamerayı duyurdu

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Toshiba, akıllı telefon ve tabletler için geliştirdiği dual 5mp kamerayı duyurdu
Toshiba, 3 boyutlu fotoğraf ve video çekimi için yeni kamera modülü geliştirdi.

Akıllı telefon pazarına bakıldığında son dönemde büyük rekabet yaşanıyor. Akıllı telefon üreticilerinin en çok önem verdikleri donanım bileşenlerinin başında da kameralar geliyor. Son dönemde Optik görüntü sabitleme, düşük ışıkta fotoğraf ve video çekimi gibi bazı kriterler de oldukça önemli bir hale geldi.



Baktığımızda Nokia cephesinde 41MP, ve son olarak da 20MP Pureview kameralar, Samsung’dan yeni 16MP ISOCELL kamera teknolojisi duyurusu, Sony’den 20.7MP kamera, HTC’den 4MP Ultrapixel kamera gibi bir çok farklı teknolojiye sahip kameralar piyasa da yer almakta.

Donanım geliştiricisi firmalardan bir tanesi olan Japonya devi Toshiba, kamera modülleri de üretiyor. Akıllı telefon ve tabletler için geliştirdiği kameralara bir yenisini daha ekledi ve firma, 3 boyutlu video ve fotoğraf çekimi için tasarladığı dual 5MP yeni kamera modülü resmi olarak duyurdu.



Çift 0.25″ optik formattaki 5 Megapiksel CMOS kamera modülü ayrıca upscale ile 13MP fotoğraf oluşturabiliyor. Bu yeni modülün ne zaman seri imalata gireceği, ve ne zaman yeni cihazlar üzerinde sunulacağına dair bilgi ise Toshiba’dan gelmedi.

Ana Özellikler

 
Invoke

Invoke

Üye
Çift kamera daha önce de kullanılan bir şeydi sanki...
 


Üst Alt